[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Betta  XML
Forum Index » Anabantidae
Author Message
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:Sambata celalalt nu o sa mai fiu in tara.
Dar le pregatesc sambata si las vorba la doctorite, o sa iti zic eu cand si la ce ora sa mergi dupa plante.

off-topic: Intreb din curiozitate daca nu-ti e cu suparare , deci esti doctor? Okey, multumesc frumos! Pai si tu ce zici, as putea cumpara de pe acum un anubias sau 2? Sau ce mi recomanzi, sa iau 1, adica tu ce mi poti da exact?

This message was edited 3 times. Last update was at 19/02/2022 16:55:12

dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Sunt doctor doar prin alianta, magna cum fraude.
Ti-am spus ca nu stiu dinainte. Sa ajung acolo, sa vad ce pot tunde sau taia fara sa produc "gauri" inestetice.
Prima regula in acvaristica - invata sa ai rabdare. Si in general, in viata, e bine sa ai rabdare. Altfel risti sa faci treaba gresit si sa pierzi multe.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:Sunt doctor doar prin alianta, magna cum fraude.
Ti-am spus ca nu stiu dinainte. Sa ajung acolo, sa vad ce pot tunde sau taia fara sa produc "gauri" inestetice.
Prima regula in acvaristica - invata sa ai rabdare. Si in general, in viata, e bine sa ai rabdare. Altfel risti sa faci treaba gresit si sa pierzi multe.

Nuu , nu-i chestia de rabdare, e chestia ca maine ajung prin Hornbanch sa cumpar pietrisu si autocolantu si vreau sa stiu daca sa cumpar 1 anubias sa fie si tu doar sa-mi dai ce reusesti "sa capturezi". Adica mai pe scurt, daca are rost sa mai dau bani pe anubias sau sa te astept pe tine ca mi dai si mai multe pana peste 2 sapt. Dupa mine nu i nicio problema, era vorba doar ca aveam drum )
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

N-au intrat zilele in sac. Ia-ti pietris acum, iar daca nu e suficient ce-ti dau te mai duci o data pana in HB

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:N-au intrat zilele in sac. Ia-ti pietris acum, iar daca nu e suficient ce-ti dau te mai duci o data pana in HB

Okk. Mersi frumos!
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Mudltumim pt gest, domnule liliac.

David frate, ia ti gandul de la o posibila recuperare a banilor pe acele plastice si filtru, nu vad cum ai putea sa le vinzi,poate doar pe net la acvaristi neexperimentati, dar la randul ori vor avea probleme de care tu vrei sa nu dai, prin urmare....acei bani sunt aruncati. Totusi, priveste partea buna a minifiltrului, vei putea sa cresti puiuti pe viitor in acvariu separat cu acel filtru.

This message was edited 1 time. Last update was at 19/02/2022 21:25:10

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

paradoxx wrote:Mudltumim pt gest, domnule liliac.

David frate, ia ti gandul de la o posibila recuperare a banilor pe acele plastice si filtru, nu vad cum ai putea sa le vinzi,poate doar pe net la acvaristi neexperimentati, dar la randul ori vor avea probleme de care tu vrei sa nu dai, prin urmare....acei bani sunt aruncati. Totusi, priveste partea buna a minifiltrului, vei putea sa cresti puiuti pe viitor in acvariu separat cu acel filtru.

Ii multumesc si eu enorm de asemenea!

Ziceam ca idee, daca mai as fi putut era bine, oricum nu cred ca le ar lua nimeni... asta e acum, macar imi fac eu pestisorii cat de cat mai fericiti decat inainte cu plastice si restu , acum zic cat de cat ca la cat i am tinut cu plastice si alte greseli de incepator...

P.S: Am un acvariu de 12L vechi in care aveam Betta inainte...

edit: am pus apa la declorinat, maine vreau sa cumpar pietris , sa curat externu , sa i scot buretele si sa mai completez cu bilute pentru filtrare biologica si sa pun filtrul acela tip cascada cu buretele . De asemenea maine scot si plantele si decoratiunile si mai las doar piatra calcaroasa pana o sa fie sigure si radacinile + pietrele luate si pana fac rost de la Dan de niste plantute

edit 2: Nu le am scos inca fiindca am zis sa nu umblu in acvariu sa fac deranj prea mare.. sper sa fie ok cu pietrisul adica sa atinga nivelul de 4 5 cm (oricum o sa scot pestisorii sa nu ii lovesc sau altceva..)

This message was edited 4 times. Last update was at 19/02/2022 21:47:01

Bayek
Senior member

IP:

David, eu admir foarte mult faptul ca vrei sa recuperezi banii cheltuiti. E mare lucru asta, multi de varsta ta zic lasa, mi-au dat mana si tata bani, fata numar. E foarte ok ca simti valoarea banilor, sunt banutii tai pana la urma. Dar asa e in viata, de multe ori pierzi bani sau alte lucruri de valoare. Toata smecheria e sa inveti ceva din asta. Si atunci, nu e pierdere, e invatare.

This message was edited 1 time. Last update was at 19/02/2022 21:48:55

David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Bayek wrote:David, eu admir foarte mult faptul ca vrei sa recuperezi banii cheltuiti. E mare lucru asta, multi de varsta ta zic lasa, mi-au dat mana si tata bani, fata numar. E foarte ok ca simti valoarea banilor, sunt banutii tai pana la urma. Dar asa e in viata, de multe ori pierzi bani sau alte lucruri de valoare. Toata smecheria e sa inveti ceva din asta. Si atunci, nu e pierdere, e invatare.

Uite , nu am parinti zgarciti, ma ajuta cat pot, de ex plantele de plastic mi le a luat mama din propria vointa, eu vrand sa le achizitionez si mai ales cand imi cumpara parintii unele lucruri imi pare si mai rau ca renunt la lucrul respectiv. Acum, este invatare de minte dupa cum zici si tu si stiu si eu sa nu mai ma grabesc, sa ma informez si sa incerc sa nu mai ma incapatanez... odata ce toti m ati indemnat sa fac asta, sa trec pe plante naturale mi ar pica obrazul si chiar nu as avea cum sa renunt, mai ales ca este si propria vointa sa transform acvariul intr unul cat mai natural posibil (niciun plastic). Atat din punct vizual / estetic / de design si lista continua dar si pentru sanatatea si chiar bucuria la un nivel mai inalt a micutilor inotatori

Unii poate ma stiti , nu e prima data cand intru aici pe forum si cer ajutor , mi-ati recomandat o multime sa trec la plante naturale , eu am vrut cat de cat dar dupa mi au tinut parintii morala ca s greu de crescut si altele. M-am lasat din idea asta si chiar si din activitatea pe forum sa zicem din "rusine" ... probabil nici nu mi-ati stiut varsta la momentul actual . Acum, am reusit sa i conving ca ar fi mult mai ok sa fac schimbarea asta si nu cred ca o sa regret! Mai ales multi din petshop uri mi au zis sa trec pe naturale (ei si probabil din idea de a le face vanzare , dar oricum, tot nu au zis niste aberatii, mi-au recomandat super bine)

Las aici poza cu prima varianta de acvariu:
https://ibb.co/cyc2BTx

Si trecand la fapte de la doar niste vorbe probabil lipsite de sens, maine o sa postez poze cu el pe jumate "natural" fiindca da.. lemnele si pietrele stau la dezinfectare ).

This message was edited 2 times. Last update was at 19/02/2022 22:08:45

paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Nu umbla in filtru azi, pt ca maine sa umbli iar sa bagi lemne,poimaine sa adaugi material filtrant si tot asa...faci totul odata, pana atunci ai rabdare sa ai totul pregatit: si substratul si materialul filtrant si lemnele. Daca nu au unde sa se ascunda, asta nu inseamna ca si au nevoie. Pestii tai nu trebuie sa stea ascunsi, iar daca stau inseamna ca au probleme, prin urmare nu mai considera ca lasi acvariul gol.
Filtrul acela mic va putea sa tina acvariul acela de 12l cand vei avea puiuti de crescut sau altceva.

[Email] [Yahoo!]
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

paradoxx wrote:Nu umbla in filtru azi, pt ca maine sa umbli iar sa bagi lemne,poimaine sa adaugi material filtrant si tot asa...faci totul odata, pana atunci ai rabdare sa ai totul pregatit: si substratul si materialul filtrant si lemnele. Daca nu au unde sa se ascunda, asta nu inseamna ca si au nevoie. Pestii tai nu trebuie sa stea ascunsi, iar daca stau inseamna ca au probleme, prin urmare nu mai considera ca lasi acvariul gol.
Filtrul acela mic va putea sa tina acvariul acela de 12l cand vei avea puiuti de crescut sau altceva.

Pai nu, ma gandeam ca maine sa pun practic doar substratul, sa curat externu ca are debitu micut , sa i mai adaug material filtrant si sa i pun buretele intr un filtru intern si sa scot plasticele si restu. Adica practic sa fac tot mai putin sa pun cele 2 lemne de vie si pietrele . Alea oricum le as pune abia peste 1 saptamana.. asta era idea

Acu pusesem deja apa la declorinat... dar atunci daca tu zici sa fac asa, fac asa.

edit: eu voiam asta mai mult ca sa mai fac si curat in acvariu ca mi se pare ca s au strans ceva resturi prin substrat si totodata faceam si proba la aspirator si sa reglez filtrul sa aiba debitul ala cum trebuie, sa l mai curat si pe el. Am pus apa la declorinat si pentru un eventual schimb.

This message was edited 4 times. Last update was at 19/02/2022 23:04:31

paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Poti face schimb de apa, dar fara sa umbli in filtru. In viitorul apropiat ai nevoie de o colonie de bacterii stabila daca vrei sa fie totul ok.

[Email] [Yahoo!]
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

paradoxx wrote:Poti face schimb de apa, dar fara sa umbli in filtru. In viitorul apropiat ai nevoie de o colonie de bacterii stabila daca vrei sa fie totul ok.

Atunci o sa pun pietrisul, fac curat in acvariu scot plasticele si schimb o parte din apa. Filtrul si anubiasul / lemnele / pietrele le fac peste 1 sapt.
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am revenit cu poza:

https://ibb.co/QPD54dT

Este destul de murdarel substratul.. eu l am curatat cat am putut cu aspiratorul de la sera dar tot a ramas destula mizerie.. trebuie sincer si filtrul sa l curatat dar acum aia e.. il curat sapt viitoare

(mai am de completat cu apa)

Pestii par f stresati si agitati si nu prea par multumiti deloc.. (am spalat pietrisul cu apa rece si am varsat o dupa, a mai ramas apa de la robinet prin el dar nu aveam ce i face (putina) fiindca imi cadea pietrisul cu totul.
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Scoate incalzitorul din priza cand faci operatiunile astea de golire (mai putin daca ai incalzitor Eheim Jager)
Ce e cu piatra aia calcaroasa acolo?

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:Scoate incalzitorul din priza cand faci operatiunile astea de golire (mai putin daca ai incalzitor Eheim Jager)
Ce e cu piatra aia calcaroasa acolo?

Am scos tot , inclusiv pestii.

Colegii mi au zis ca e ok , ca o pot tine..
(piatra) , sau cel putin temporar, nu ar afecta super rau apa (decat cred ca modifica duritatea, nu?)
Am mai pus si ceva bacterii, influenteaza cu ceva? ca imi e sa nu se fi deciclat...

This message was edited 3 times. Last update was at 20/02/2022 12:50:30

dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Daca ai testat piatra, ok.
Daca ai pus bacterii, e ok - dar depinde de care si cat.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:Daca ai testat piatra, ok.
Daca ai pus bacterii, e ok - dar depinde de care si cat.

Am pus putin, ca e aproape goala sticluta, din ochi sa mai fie ceva in plus, piatra asta am cumparat o de la Horbanch , este calcaroasa, nu stiam atunci eu ca afecteaza cu ceva.. si am pus tetra safestart bacteria
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Pietrele calcaroase cresc duritatea apei, ceea ce nu e bine pentru plante. Se folosesc de obicei la acvariile cu ciclide africane.
Un sfat: evita sa folosesti cele doua produse tetra (aquasafe si safestart). Le-am testat si eu, n-am fost multumit deloc, iar acvariul s-a umplut cu niste "muci" albi de care am scapat foarte greu.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:Pietrele calcaroase cresc duritatea apei, ceea ce nu e bine pentru plante. Se folosesc de obicei la acvariile cu ciclide africane.
Un sfat: evita sa folosesti cele doua produse tetra (aquasafe si safestart). Le-am testat si eu, n-am fost multumit deloc, iar acvariul s-a umplut cu niste "muci" albi de care am scapat foarte greu.

Ah.. ok.. eu le iau mai mult ca stau super aproape de HB si ej au doar JBL / tetra dar daca tu zici, stii mai bine , o sa iau probabil Jbl atunci ca nu am mereu drum prin animax / maxipet.

Forum Index » Anabantidae
Go to: