[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Restartare acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
rari
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salut.Am revenit cu noutati despre acvariu.Din 3 guppy cumparati acum am ajuns sa am vreo 20,din 10 creveti cumparati acum am peste 30.Acvariul merge bine.
Acum am o nedumerire.Crevetii pe care i-am cumparat erau red sakura,adica rosii comple, iar acum urmasii lor incep sa arate a red cherry.Care ar putea fi explicatia.

"Sarac e cel ce se simte sarac, caruia îi trebuie neaparat mai mult decat are." -Mihai Eminescu
"Honeste vivere, neminem laedere, suum cuique tribuere"
[MSN]
Antecume
Senior member
[Avatar]

IP:

Red Sakura sunt obtinuti prin selectie din RCS.
Este ceva normal sa apara si urmasi mai deschisi la culoare.

[Nano cu albinute] [Old tree]
rari
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Intrebarea e daca pot sa fac ceva ca sa nu mai apara acesti urmasi.Am unii la care abia se vede culoarea rosie si sa ii vanez prin acvariu e aproape imposibil.
[MSN]
Antecume
Senior member
[Avatar]

IP:

N-ai ce sa le faci. Doar sa te apuci la randul tau sa faci selectii din pui. Dar, femelele sunt mai rosii de obicei si risti sa ramai fara masculi.
Oricum din ce am vazut eu, cand cresc, se mai inchid la culoare.

[Nano cu albinute] [Old tree]
rari
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Morcovii ajuta la intensificarea culorii sau nu.

"Sarac e cel ce se simte sarac, caruia îi trebuie neaparat mai mult decat are." -Mihai Eminescu
[MSN]
Liv
Ultrahigh member

IP:

Masculii la creveti sint mult mai putin colorati.
LA RCSii mei sint aproape transparenti.

Am luat cca. 30 ce RCS in urma cu un an. In aprilie am numarat 40 de femele cu icre. Nu intentionez sa ii mai numar. Cind vin la masa sint intre 100-150 de femele. Numarul total pare stabil (la ochiometru) - in conditiile in care am dat de 5 ori cite 20-30 din ei.

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
Liv
Ultrahigh member

IP:

rari wrote:Morcovii ajuta la intensificarea culorii sau nu.

Nu cred - la RCS. Vezi ca e un topic hrana creveti.

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/39457.page#p369929

This message was edited 1 time. Last update was at 19/08/2017 14:47:04

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
rari
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Topicul l-am citit deja.Am intrebat de morcovi pt. ca au continut mare de caroten si ma gandeam ca poate..

[MSN]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Am mai scris undeva: este o segregare normala, probabil Red Sakura nu a fost creat de mult timp si caracterele nu au fost bine fixate. In plus, acest gen de animale este si mult mai sensibil. Cel mai bun exemplu este Labradorul : in 50 de ani aproape i s-a dublat talia. Rezultatul : predispozitie la luxatie coxo-femurala, ruptura de patela, torsiune gastrica, ... La animalele mai "jos" pe scara evolutiei e si mai rau, pentru ca revenirea la genele salbatice dominante apare in citeva generatii, direct proportional cu viteza de reproducere. De aceea una dintre "preferatele" geneticienilor a fost musculita de otet (Drosophila Melanogaster) pentru studierea mutatiilor si a dominantei/recesivitatii genelor, poligeniei, s.a.

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

rari wrote:Intrebarea e daca pot sa fac ceva ca sa nu mai apara acesti urmasi.Am unii la care abia se vede culoarea rosie si sa ii vanez prin acvariu e aproape imposibil.

e foarte greu sa faci ceva in privinta lor intr-un acvariu plantat. In principiu se face selectie mecanica: ii scoti si ii pui deoparte, dar la plantat...Scaderea culorii se datoreaza mai multor factori: linie genetica, stres, mancare, substrat. Ca sa imbunatatesti linia trebuie sa iei creveti sakura din alte surse si sa-i imperechezi. In limbaj asta se numeste reimprospatarea sangelui
[Yahoo!]
rari
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salut. Dupa o scurta pauza in acvaristica din cauza unor lucruri care nu tineau de mine(renovare apartament),moment in care am donat toate vietuitoarele, ramanand doar cu echipamentul si experienta acumulata pana atunci am revenit. Am pastrat acvariul juwel rio 125, iluminarea cu 2 neoane t5 de 28 w si am schimabt filtrul extern(jbl e901) care avea scurgeri din nu stiu ce cauza(mai investighez la vara cand am timp) cu un sera 400 cu uv in care am pus 4 l de siporax. In acvariu am pus un strat consistent, zic eu, de manado si bacterii de la sera. Am cumparat inca din prima zi 2 echinodorus ozeolot, 2 bleheri, un anubias coffeefolia, o tufa de microsorium si ceva gazon lilaeopsis noveazealandia si un ancistrus albino(nerabdarea e mare, ce sa-i faci? ) . Toate bune si frumoase, nu am probleme cu algele astept pestii(la care m-am decis foarte, da chiar foarte greu). Dupa trei saptamani iau 10 cardinali care pareau ok la magazin. Ii pun in acvariu si observ ca unu' e cam slabit si nu mananca. Banuiala mea, viermii intestinali. Incercat tratament metronidazol, sera costapur, ii blestem pe aia de la petshop , citesc forumu' sa vad ce alte boli corespund simptomelor, in cele din urma pun vedictul:capillaria. (pierdusem pana acum 3 cardinali). Gasesc cu greu sera nematol care ar fi tratamentul(nu am gasit levamisol nicaieri). In sfarsit dupa o luna si ceva reusesc sa ii tratez. Nu mai spun ca am cumparat de la acel lant se petshop-uri sae care nici macar nu se atinge de bba(poate ma ajutai voi cu identificarea corecta a pestelui). Acum pestii par sanatosi, inoata in toata adancimea acvariului si manaca foarte bine. In momentul de fata m-am lovit de alta problema, echinodorus bleheri are frunzele transparente si microsorium nu creste da' face o gramada de pui cu frunze de un verde anormal de deschis. Am pus la fiecare echinodorus la radacina cate o bila de la jbl 7 balls, iar la gazon, microsorium si si echinodorus cate o tableta de la sera florenette A. Dozez si ceva fertilizant universal de flori pana am timp sa iau ceva fertilizant mai dedicati. Pe lemne mi-a aparut bba, pe care le scot la 2 saptamani,le curat manual si le clatesc cu multa apa oxigenata care se pare ca nu afecteaza alga.
1.De ce nu mai are apa oxigenata efect asupra ei?
2.De ce nu am pe geamul acvariului nici un fel de alge verzi, mi se pare dubios ca bba-ul sa fie singura alga din acvariu?
3.Cat timp sunt valabile bacteriile dupa desfacere daca la tin la frigider?
4.Daca iau easy carbo si ProFito reusec sa scap de bba si carentele plantelor?
Am comandat de la tropheus 10 otto, 10 cory si 5 scalari manacapuru cica wild. Astept sa imi vina, alaturi de ceva mancare si 20 ml de bacterii de la dennerele.
5.Oare astia chiar sunt wild? Stie cineva?
Astept cu nerabdare sa aclimatizez pestii si dupa aceea mai decid despre urmatoarea evolutie a acvariului. Atasez si o poza a acvariului.
P. S. Sa nu va aud ca va plangeti in seara asta ca nu aveti ce citi
[Thumb - rsz_img_20190409_201129.jpg]

[MSN]
rari
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Acesta este pestele in cauza,nu se atinge de bba, vine alaturi de ceilati pesti la mancare si culege fulgii de la suprafata apei, iar cand l-am adus a mancat toti puii de melci comunitari care erau pe sticla acvariului. Daca ma puteti ajuta cu o identificare mai exacta, multumesc.
[Thumb - rsz_img_20190410_170014.jpg]

[Thumb - rsz_img_20190410_212617.jpg]

[MSN]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

https://meethepet.com/sae/

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
rari
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Mersi

[MSN]
rari
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salut.A trecut ceva timp de cand nu am mai postat nimic despre acvariul meu. In momentul de fata arata ca si in poza. Vietuitoarele actuale sunt 6 cory sterbai si 10 creveti yellow neon luati acum 1 saptamana si o gramada de melci de substrat, comunitari si unii care seamana cu ceva scoici. Filtrul actual e un sera uv 400 cu siporax si ceva piatra ponce.
Acvariul doresc sa il mai populez cu ceva pesti nano dar inca nu sunt sigur cu ce. Ma gandeam sa mai pun 4otto si 8 microrasbora galaxy si 8 rasbora chili sau 4 oto, 6 microrasbora galaxy, 6 rasbora chili si 6 rasbora neon red.
Acvariul nu vreau sa fie suprapopulat ca sa nu ma complic cu între?inerea.
P. S Volumul propriu zis de apa e in jur de 115-120 l.
[Thumb - rsz_img_20200902_162821.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 02/09/2020 15:42:34

[MSN]
raul.tatulescu
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Eu cred ca in volumul ala de apa 15-20 de microrasbore (indiferent de specie) nici nu se vor observa intre plante. In plus cand sunt in numar mic tind sa fie foarte timizi. Daca alegi rasbore eu unul as lua numai una dintre specii insa multe exemplare, gen 30. Atunci incep sa fie ceva mai indraznete, o sa vezi si mici lupte pe teritoriu. Parerea mea, nu sunt cel mai experimentat si sper sa nu spun prostii.

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/47332.page
alinutz80
Aquamaster
[Avatar]

IP:

rari wrote:Salut.A trecut ceva timp de cand nu am mai postat nimic despre acvariul meu. In momentul de fata arata ca si in poza. Vietuitoarele actuale sunt 6 cory sterbai si 10 creveti yellow neon luati acum 1 saptamana si o gramada de melci de substrat, comunitari si unii care seamana cu ceva scoici. Filtrul actual e un sera uv 400 cu siporax si ceva piatra ponce.
Acvariul doresc sa il mai populez cu ceva pesti nano dar inca nu sunt sigur cu ce. Ma gandeam sa mai pun 4otto si 8 microrasbora galaxy si 8 rasbora chili sau 4 oto, 6 microrasbora galaxy, 6 rasbora chili si 6 rasbora neon red.
Acvariul nu vreau sa fie suprapopulat ca sa nu ma complic cu între?inerea.
P. S Volumul propriu zis de apa e in jur de 115-120 l.

Arata bine acvariul!
In primul rand as pune un autocolant negru pe spate ca sa nu se vada tevile si furtunele si cablurile, va arata mult mai bine. Gasesti la Dedeman. Daca vrei iti dau link cu ce am folosit eu. Sau gasesti si la Nevertebrate in Cluj.

Pesti cum zice si colegul de mai sus ar trebuie mai multi....macar 25 - 30 microrasbora galaxy sau rasbora chilli (rasbora chilli am avut si is exterm de mici...abia ii vedeam), sau daca vrei din ambele cate 25 din fiecare as zice (eu as merge pe maxim 2 varietati)..... plus minim 6 - 8 otto (sunt pesti de grup).
Stiu caci costurile vor fi mai mari, dar sunt pesti de grup si asa se vor simti mult mai bine si in siguranta.
Nu cred ca va fi suprapopulat, ai si filtru extern si oricum schimbul de apa trebuie facut saptamanal.

Acvariu 450L Altum Rio Orinoco: https://www.youtube.com/watch?v=nEVND9qmtv4&t=26s

Acvariu 100L: https://www.youtube.com/watch?v=t3GrkX1Erms

Acvariu 54L, Creveti crystal red: https://www.youtube.com/watch?v=TymTMhB75ms
Acvariu 54L, Creveti Blue dream: https://www.youtube.com/watch?v=G2XfmX2GJVo
Acvariu 54L, Land of trees: https://www.youtube.com/watch?v=6dfXKjSEi74

https://www.flickr.com/photos/190306661@N08/albums
rari
Membru de baza
[Avatar]

IP:

O scurta actualizare a stocului 6 cory sterbai, 9 rasbora chilli, 10 microrasbora galaxy. Poate mai iau cativa chilli si galaxy cand am timp.
Am mai pus 2 l de matrix pe langa cei 3-4 de siporax care erau.
Acvariul mai trebuie aranjat, dar momentan nu prea am timp.
[Thumb - rsz_img_20201230_163658.jpg]

[MSN]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: