Iau in calcul, pentru peretele lateral (ala pe care este situat overflowul), 2 variante:
a) Construirea unui background, doar pentru portiunea care incepe SUB cutia interna de overflow... cutia overflowului va fi acoperita (doar cele 2 laturi vizibile) cu plexi negru. In felul asta, peretele de stanca ar avea forma literei "L" si ar acoperi laterala + spatele bazinului.
b) Vopsirea (pe exterior) in negru a geamului acvariului... probabil ca merge cu silicon negru, intins pe geam cu ceva spatula. O sa-l intreb pe Lucian (luc7777) cum a procedat la bazinul lui.
@Darius pentru ca acea cutie e bine sa o mai scoti din cand in cand sa o cureti si pentru asta
trebuie scoasa, e destul de ingusta ca sa nu se poate curati perfect in pozitie.
@Koala poti sa faci o stancarie de la cutie in jos si pe inaltime pe
bucata care ramane langa cutie spre fata acvariului la nivelul cutiei.
Partea dinspre fata acvariului trebuie taiata spre coltul acvariului (rotunjit).
Am vazut pe un forum cum cineva a folosit o vopsea speciala pt sticla in mai multe nuante printre care si negru. El a folosit un spray pt aplicare, dar presupun ca merge si cu pensula.
@Dragos: Dap, la asa ceva ma gandeam si eu... tre' sa vad de unde mai fac rost de cateva bucati de piatra. Am golit magazinele, barem lui George (g.g) i-am luat si pietrele din bazinul display de la intrarea in magazin.
@Darius: Ai scris in timp ce eu postam. Vopseaua se scorojeste cu timpul... siliconul "pe dinafara geamului" e o solutie mult mai buna.
This message was edited 1 time. Last update was at 03/02/2014 14:11:46
YDarius wrote:...Dragos am uitat sa intreb, cele 2 gauri in cutie sunt doar pentru intake, nu ?
Da, cele 2 gauri alimenteaza cu apa cutia externa a overflowului... ideea mi-a venit de aici:
- alternativa ar fi insemnat o cutie interna, mult mai lata, in care sa construiesc BeanAnimalul (chiar in acvariu),
- si, ar fi insemnat ca ne trebuie 3 gauri in geam... prin care sa treaca cele 3 tevi.
- diferenta, fata de proiectul din clip, este ca eu voi face cutia externa din sticla... lipita de laterala acvariului.
This message was edited 1 time. Last update was at 03/02/2014 14:26:05
koala wrote:Vopseaua se scorojeste cu timpul... siliconul "pe dinafara geamului" e o solutie mult mai buna.
Confirm.
Asa am facut background-ul si eu si Ciprian.
Se intinde usor cu o spatula de plastic.
Nu am nicio problema cu el pana acum.
Silicon negru pentru lipit acvarii de la Den Braven am folosit dar cred ca merge orice alt tip sau producator ca este pe exterior.
Ideal este sa fie un pic mai lichid ca sa se intinda bine.
- Am comandat sticla pentru cutia exterioara (schita aia facuta de Dragos, pe pagina anterioara).
- 60 de lei, cu gauri cu tot + suprafetele prelucrate (cred ca asta inseamna ca mai "ia bavurile" de pe margine). Nu cred ca le "cantuieste".
- Geam de 8 mm... e gata miercuri!
Later edit: Tamplarul m-a amenintat ca vine, maine dimineata, ca sa se-apuce de treaba.
This message was edited 1 time. Last update was at 03/02/2014 16:27:38
- 340x440 mm... asta e dimensiunea care mi-ar trebui pentru partea laterala a backgroundului.
- cu cat ma gandesc mai mult, cu atat mai convins sunt sa-l fac - so, de maine incep sa vad care dintre prietenii mei mai are cateva pietre prin sump... ca sa le confisc.