Author |
Message |
flavius2308
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/01/2014 00:35:21
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
flavius2308
Membru de baza
IP:
|
E cineva care foloseste testul de PH 6 -7,6 de la JBL ?
Am o problema cu el si poate cineva mai experimentat ma poate ajuta:
Apa de la robinet care are un PH de 6,8-7 (test facut cu testul de la JBL la picatura) creste in acvariu la 7,2 - cam cu culoarea care corespunde acestei valori seamana apa din eprubeta cu reactantul chiar daca nu mi se pare deloc in regula testul asta de PH pentru ca nu e clar. Am o culoare sa zicem un verzui albastru putin mai inchis si imi este foarte greu sa citesc. Culoarea nu se duce spre albastru adica spre 7,6 dar nici spre verde adica spre 6. Dar cu toate astea nu seamana cu nici o culoare de pe scara de culori. Totusi eu am asociat culoare cu valoarea 7,2 desi nu sunt deloc convins ca asa este.
Mai intampina cineva problema asta ?
Sau nu fac eu ceva bine cand fac testul ?
Va rog sa ma luminati si pe mine in problema asta.
|
|
 |
flavius2308
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/01/2014 22:19:25
|
flavius2308
Membru de baza
IP:
|
Chiar nimeni de aici nu ma poate lamuri la problema de mai sus cu testul de PH la picatura de la JBL ?
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/01/2014 22:28:42
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Posibil ca pH-ul sa creasca datorita decorului din acvariul tau.
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Romanian Aquascaping Contest 2016
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
flavius2308
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/01/2014 23:02:02
|
flavius2308
Membru de baza
IP:
|
Da asa mi s-a spus si mai sus.
Dar mi-a mai spus cineva ca PH-ul creste datorita faptului ca nu fertilizez cu CO2. Este reala afirmatia sau nu ?
Si de ce nu pot sa citesc bine PH-ul ?
Am o culoare care nu seamana aproape cu nici una de pe scala de culori ? Am apreciat eu ca cea mai aproape ar fi culoarea care corespunde valorii de 7,2 Ph. Asta asa fortat ca sa zic asa.
Am am o intrebare referitoare la o planta, ce fac pot sa intreb aici sau deschid alt subiect ?
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/01/2014 00:12:26
|
stefanp
Moderator
IP:
|
flavius2308 wrote:Da asa mi s-a spus si mai sus.
Dar mi-a mai spus cineva ca PH-ul creste datorita faptului ca nu fertilizez cu CO2. Este reala afirmatia sau nu ?
N-as zice ca pH-ul creste pentru ca nu introduci co2. Scade daca introduci co2, e adevarat, dar daca nu, pur si simplu ramane la valoarea cu care vine de la robinet (eventual modificat in functie de ce decor mai ai prin bazin si unele procese biologice ce se desfasoara in acvariu)
flavius2308 wrote:
Si de ce nu pot sa citesc bine PH-ul ?
Am o culoare care nu seamana aproape cu nici una de pe scala de culori ? Am apreciat eu ca cea mai aproape ar fi culoarea care corespunde valorii de 7,2 Ph. Asta asa fortat ca sa zic asa.
Asta e buba testelor vizuale ... cateodata e greu sa le apreciezi culoarea.
flavius2308 wrote:
Am am o intrebare referitoare la o planta, ce fac pot sa intreb aici sau deschid alt subiect ?
Posteaza aici, asta e practic jurnalul tau.
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Romanian Aquascaping Contest 2016
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
flavius2308
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/01/2014 00:28:29
|
flavius2308
Membru de baza
IP:
|
Ceramica influenteaza PH-ul ?
Am o chestie mica de ceramica pe care am pus o anubia, am 2 buturugi mopani si o piatra pe care a testat-o cu un detartrant si nu facea decat foarte foarte putin spuma si pe o suprafata foarte mica. Am decis sa o bag in acvariu pentru ca era nesemnificativ , am considerat eu.
Apa are la robinet PH-ul 6,8-7 , asa mi-a iesit si pe test, asa arata si analiza de laborator de la statia de apa. In schimb apa din acvariu , cu greu pot sa o stabilesc la 7,2. Oricum culoare eprubetei cu reactantul nu merge spre culoarea albastra, dar nici spre verde deschis. E un albastru verzui si cred ca e 7,2.
Am niste tufe de Bacopa (nu stiu de care, are frunzulitele vargate cu alb) si imi putrezeste tulpina la nivelul manado-ului si planta se ridica din substrat si se tine in niste firisoare subtiri. Aceste firisoare se formeaza exact in zona nodurilor acolo unde se gasesc si frunzulitele. Sunt ca si niste firisoare de cativa cm. Firisoarele astea se formeaza cam de la jumatatea tulpinii in jos. Si ii cam putrezesc frunzulitele in partea de jos.
Nu merge bine deloc planta si in consecinta are cateva frunzulite cu ceva alge filamentoase pe ele. Nu multe dar sunt cateva.
Chiar asa de pacatoasa sa fie planta asta?
|
|
 |
flavius2308
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/01/2014 16:12:45
|
flavius2308
Membru de baza
IP:
|
|
|
 |
Lucian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/01/2014 17:14:34
|
Lucian
Administrator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/d5a4e20742511cfdef40f.jpg)
IP:
|
pH-ul nu creste si scade asa de capul lui. Poate sa apara o mica deosebire la pH-ul apei din retea daca faci masuratori imediat de la robinet sau lasi apa intr-un pahar descoperit o ora si dupa asta faci masuratoarea. Din pozele alea neclare banuiesc ca piatra este calcaroasa si creste duritatea apei care duce la cresterea pH-ului... Fa un test pietrei.
Planta nu pare bacopa ci Lindernia rotundifolia "variegated"  Cauta pe internet si vezi daca este asa. Nu este o planta pretentioasa dar in general plantele au niste necesitati minime pe care le poti obtine cu un minim de efort. Din acel moment vor raspunde cerintelor tale
|
„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
|
|
 |
flavius2308
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/01/2014 20:26:51
|
flavius2308
Membru de baza
IP:
|
Am 2 buturugi mopani si o piatra pe care a testat-o cu un detartrant si nu facea decat foarte foarte putin spuma si pe o suprafata foarte mica. Am decis sa o bag in acvariu.
Crezi ca poate sa fie responsabila de cresterea PH-ului ?
Intr-adevar planta mea seamana foarte foarte bine cu Lindernia rotundifolia "variegated" doar ca la mine dupa cum se vede in poze planta face firisoarele alea la nodurile unde se formeaza frunzulitele. Dar mai mult ca sigur ca asta este planta.
Din pacate nu am gasit prea multe detalii despre planta asta dar am vazut ca este o planta de dificultate medie careia ii place Ph de maxim 6,8 (la mine este mai mare PH-ul - 7,2) si are cerinte medii de lumina (in momentul asta am un neon T5 JBL Solar Natur 24 W la 45 litri efectiv de apa adica 0,53 wati/litru).
La ora actuala nu cred ca ma pot astepta foarte mult de la ea pentru ca nu pot sa-i ofer ce ar avea nevoie.
Daca e cineva care are asa ceva in acvariu sa-mi spuna si mie cum merge la voi si eventual sa-mi recomandati altceva in locul ei care sa se potriveasca pe conditiile mele de mai sus.
|
|
 |
flavius2308
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/01/2014 20:40:33
|
flavius2308
Membru de baza
IP:
|
Am o intrebare referitoare la reflectorul JBL.
El are o parte mai ingusta si una mai lata cu colturile acoperite cu plastic.
Cum trebuie montat acest reflector, cu patea mai lata si colturile de plastic spre usita de hranire (adica spre partea din fata a acvariului) sau inspre partea din spate ?
|
|
 |
nicu.laita
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/01/2014 09:22:58
|
nicu.laita
Member
IP:
|
Nu exista o schema sau instructiuni de montaj. Poti chiar sa-i schimbi curbura (sa-l mai indoi) manual pentru ca este flexibil.
Aseaza reflectorul astfel incat sa directioneze fluxul luminos in acvariu si sa acopere o suprafata cat mai mare.
Tu decizi cum il asezi si cum si daca-l indoi, in functie de modul in care iti doresti sa fie directionata lumina si in functie de pozitia in care este montat tubul in capac (pe centru, mai i spate, mai in fata).
De obicei in partea din spate a acvariului sunt mai multe plante care au nevoie de lumina.
|
|
 |
flavius2308
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/01/2014 09:30:11
|
flavius2308
Membru de baza
IP:
|
Am inteles  . Multumesc frumos pentru raspuns.
Mai am cateva probleme prezentate mai sus, daca vrei sa arunci un ochi sa-ti dai cu parerea mi-ar fi de real folos  .
|
|
 |
nicu.laita
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/01/2014 12:49:57
|
nicu.laita
Member
IP:
|
Nu stiu cu ce pot sa mai ajut.
La mine este la fel, PH-ul creste un pic fata de valoarea de la robinet. O sa incerc cu solutie de scadere PH sau cu turba (peat) de la Sera sau JBL adaugata in filtru. Inca ma gandesc ce sa fac.
|
|
 |
flavius2308
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/01/2014 13:47:19
|
flavius2308
Membru de baza
IP:
|
Referitor la turba care se baga in filtru, cum se procedeaza ?
Un filtru intern de la Juwel care are un burete albastru ceva mai gros si atata tot.
Si care este cauza pentru care iti creste PH-ul ? Ai reusit sa identifici ?
|
|
 |
nicu.laita
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/01/2014 14:57:53
|
nicu.laita
Member
IP:
|
Ce filtru ai?
N-am identificat de ce creste PH-ul
|
|
 |
flavius2308
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/01/2014 15:03:58
|
flavius2308
Membru de baza
IP:
|
Filtrul este cel venit cu acvariul juwel korallux 60 , cred ca se numeste Bioflow mini.
Am descris mai sus ce are.
|
|
 |
nicu.laita
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/01/2014 17:38:02
|
nicu.laita
Member
IP:
|
Bioflow mini de la Juwl are doar un burete deci face filtrare mecanica.
Ca sa introduci alte medii filtrante trebuie sa modifici/adaptezi cumva filtrul, in functie de spatiul disponibil si de modul in care circula apa prin filtru.
Ca sa-ti faci o idee uite o poza cu adaptatrea pe care am facut-o pentru un filtru Hailea RP 200.
Am tait fundul buretelui venit din fabrica. Am adaptat / taiat la dimensiuni un alt burete fine. Intre ele am pus Matrix (mediu biologic) intr-un saculet. Dupa nevoi, Matrix-ul se poate schimba cu alt mediu de filtrare, de ex. truba Sera Super Peat.
Daca nu poti sa adaptezi Bioflow mini, cel mai bine este sa cumperi un al doilea filtru in care sa poti sa bagi si alte medii de filtrare.
|
|
 |
flavius2308
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/01/2014 17:44:19
|
flavius2308
Membru de baza
IP:
|
Hmm ... am inteles ce ai facut tu acolo dar nu cred ca pot sa fac asa ceva la filtrul meu.
Deocamdata merg fara modificare si cred ca odata cu aditia de CO2 sa scad putin PH-ul de la 7,2 la 6,8-7.
Sa vad daca reusesc asta cu un Tetra optimat in prima faza. Din experienta ta, la 45 litri efectivi de apa crezi ca reusesc in forma de mai sus  ?
P.S.Daca ma intrebi de ce nu incerc alta metoda de introducere a Co2 iti spun ca din cauza spatiului, nu am unde sa pun butelia si cu atat mai putin ma tenteaza sa folosesc o bomba pentru ca nu sunt adeptul improvizatiilor.
|
|
 |
nicu.laita
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/01/2014 17:54:52
|
nicu.laita
Member
IP:
|
Eu nu am experienta cu instalarii CO2. Folosesc doar EL EasyCarbo
|
|
 |
flavius2308
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/01/2014 18:00:52
|
flavius2308
Membru de baza
IP:
|
Si eu folosesc Easy carbo.
Cum folosesti EC, conform indicatilor producatorului ?
|
|
 |
|