Imi place acvariul tau. Asa am vrut eu sa fac unul la serviciu dar nu mi s a permis pe motiv ca este purtator de microbi si se pot imbolnavi pacientii.
donpisote colegii tai nu stiu ca in solutie salina nu prea se dezvolta microbi( in orice caz mai putini decat in aerul pe care il respirati acolo) ?! Acuma e drept nu stiu mediu cat de steril va trebuie
Nu vad niciun motiv pentru care nu poti avea un acvariu in spital inttr-o zona non clinica.
Legat de bacterii, traiesc bine merci in apa sarata, altfel nu am prea putea sa ne bucuram de acvariile nostre.
Nu sunt sigur, dar impresia mea e ca in acvariile marine incarcatura bacteriana e mult mai mare decat in cele dulci/ plantate.
Legat de patogenitate, poti avea bacterii foarte virulente intr-uintr-un acvariu marin. Exemplul cel mai popular - Vibrio. TB piscicol. Or mai fi si altele.
Pana acum eram sarac dar mi-am cumparat un dictionar de sinonime si acum sunt nevoias, sarman, oropsit si necajit.
Azi saga continua. Cu surprindere am observat ca pestii mei vechi stau intr-o postura de cuplu.
Vorbesc de cei doi pesti unde cel mare il fugarea pe cel mic ori de cate ori se intalneau.
Pestele nou sta acum separat. Pare-se ca aripioara caudala a devenit putin zdrentuita.
Poze:
This message was edited 1 time. Last update was at 08/06/2015 22:27:06
Am asa:
- AquaNano40 - un Alpheus ochrostriatus
- Noemi's Reeg - doi Alpheus ochrostriatus, ne-pereche (adica se bat ca-n vestul salbatic)
- um02122's Lagoon - pereche Alpheus bellulus plus un outsider micut Alpheus bellulus. Am incercat sa adaug si un Alpheus randalli (speram sa faca un cuplu lucrativ cu Stonogobiops yasha), dar se pare ca Alpheus bellulus nu tolereaza alte specii mai mici
- Noemi's Pico - pereche Alpheus bellulus
In total am sapte creveti in casa si nu rar se aud impuscaturile.
Motivul pentru care tin creveti: Amblyeleotris se lasa curatati de crevetii Alpheus. Cei din Lagoon lasa si pe cleaner shrimps sa ii curete, ba am avut un Amblyeleotris guttata care lasa si pe peppermint sa-l curete.
Cand colo, plm O recomandata de la Sibiu, si-a tras nevasta-mea amenda ca a stationat pe nustiu ce trotuar