[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu nou  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut

Imi palce acvariul ,a inceput sa se contureze

fostul user ozy
[WWW]
alexdell
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Multumesc pt apreciere . Nea` Alber a avut si el o contributie, el m-a sfatuit sa iau lemnul acela
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Mai lasa-l pe nea Alber, ca acu ii pare rau. parca ar fi luat el cioata aia.
Muta matele smocul ala de Valisneria spiralis mai in spate. Creste prea inalta pentru acea zona

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
alexdell
Membru de baza
[Avatar]

IP:

pt Nea Alber, care ma ajuta cu tot ce nu stiu in domeniul asta .
O sa mai aranjez in viitor si plantele, acum astept putin sa vad daca le merge bine sau nu.

This message was edited 1 time. Last update was at 20/11/2010 23:36:36

alexdell
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Din pacate azi mi-a murit primul peste, un neon, era si cel mai mare dintre toti. Cand l-am gasit de dimineata inca misca dar era cu burta in sus si innota aiurea nu mai avea echilibru..Inca doi neoni stau departe de grupul lor si stau cam ascunsi, mi-e frica sa nu moara si ei. De mancat nu prea mananca sau mananca foarte foarte putin
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Imi pare rau, cind i-ai achizitionat ai pus direct in acvariu ori ai climatizat pestisorii?, totusi interesant dupa atitea zile sa se manifeste asa

fostul user ozy
[WWW]
alexdell
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nu i-am bagat direct, i-am lasat sa se acomodeze cu temperatura si am bagat treptat cata putina apa din acvariu in puga. Din pacate nu am cu ce sa fac analiza la apa sa vad daca asta este cauza..
In momentul de fata unul singur mai este derutat sta singur intr-un colt si nu vrea sa manance..asa e de azi dimineata
alexdell
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Stie cineva daca as putea face ceva sa-l salvez pe neon, tot intr-un colt sta si nu parea sa isi revina
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

alexdell wrote:Stie cineva daca as putea face ceva sa-l salvez pe neon, tot intr-un colt sta si nu parea sa isi revina

Un schimb de apa - cu apa lasata la declorinat - cca 15-20% din vol acvariului. Si ar fi bine ca pe viitor sa ai la indemina niste teste de apa - amoniac, nitriti, nitrati, pH.

alexdell
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Schimbul l-am facut de dimineata dupa ce am vazut ca a murit neonul, din pacate nu stiu daca cel care sta ascuns va apuca ziua de maine , este decolorat si nu arata deloc bine.
Pe viitor sper sa am si testele necesare. Multumesc Dolly
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Domnu alex, acvariul tau nu este ciclat. Fac pariu ca esti in perioada in care amoniacul sare in aer la tine in bazin. Parca iti spunea cineva sa lasi acvariul fara pesti minim doua saptamani? Sau ma inseala memoria?
Cum ti-a spus si Dolly, schimburi zilnice de apa, daca vrei sa mai vezi pesti vii in acvariu

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
alexdell
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Asa este, mi s-a zis, nu pot sa mint, dar n-am mai avut rabdare cu pestisorii
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

nenea @alber are dreptate si memorie buna ,

nu stiu daca subsemnatul a spus cu ciclarea dar e bine pe viitor sa stii, iar asculta si de @dolly

speram sa fie bine cu acvariul si pestisorii

fostul user ozy
[WWW]
alexdell
Membru de baza
[Avatar]

IP:

In curand voi putea sa imi iau cei 3 pesti de la Hornbach insa nu stiu ce voi face cu ei pt ca nu am unde sa ii tin in carantina. Cred ca voi lua scalari..sper sa nu iau cine stie ce boli
alexdell
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Este vorba de 3 pesti cadou pt ca am luat de la ei pachetul complet acvariu+capac. Am primit un voucher si cu acel voucer pot merge sa ii ridic
alexdell
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Dupa aproximativ o saptamana de la achizitionarea neonilor acestia par ca s-au mai acomodat, au inceput si ei sa se hraneasca normal si nu mai este niciunul care sa fie derutat. Sper sa fie ok de acum incolo. De azi o sa incep sa caut niste pui de scalari
alexdell
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ieri am luat 4 scalari din locuri diferite, s-au acomodat destul de repede, mananca si par a fi ok

http://img44.imageshack.us/i/dsc06795i.jpg/
http://img840.imageshack.us/i/dsc06798b.jpg/

http://img809.imageshack.us/img809/7755/dsc06799z.jpg

This message was edited 1 time. Last update was at 26/11/2010 12:46:44

alexdell
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Spuneti-mi va rog pt scalari ce mancare imi recomandati?Momentan le dau tetramin si Tropical energy food de la Aquatic Nature. Din ce am citit pe forum ar trebui sa le dau si hrana vie sau congelata si uscata (sa varieze tipul hranii). Mie unul mi se pare mai comod si practic sa cumpar hrana congelata, dar nu am inteles ce este mai indicat: tubi congelati, artemie sau stiu eu alte vietati.
Multumesc anticipat
alexdell
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am o problema cu unul dintre scalari, se tot repede la ceilalti trei. Aveti idee de ce se comporta in felul acesta? Este de aceeasi marime cu ceilalti dar este mult mai agresiv si nu imi pot da seama de ce.
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Asa am patit si eu cu unul , aveam doi cumparati in acelasi timp din acelasi loc , si o perioada au stat bine impreuna, dupa care au inceput sa se bata sa se fugareasca , iar unul dintre el era ciupit rau , si l-am bagat pe celalt intr-o cutie la separeu ) , botezandul "Rambo" si dupa care i-am dat pe amandoi . deci banuiesc ca asa e firea lor , tu ai putea de exemplu sa-l separi pe Rambo al tau si sa vezi cum se comporta ceilalti

Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: