[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
nisip de mare. preparare.  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
octavian
Member
[Avatar]

IP:

salutare!
am luat nisip de mare de pe litoral ca sa ofer celel mai bune conditii pt ciclidele mele. desi l-am luat de la aml, exact de unde "bateau" valurile am avut surpriza neplacuta ca dupa o ora si jumatate de clatire apa care iese din spalare este tot tulbure. atunci m-am gandit sa-l fierb. l-am iert dupa care iar l-am clatit.
la cea de a doua clatire apa care iesea tot tulbure era dar nu la fel bineinteles. eu mi-am zis ca acest lucru se poate datora faptului ca nisipul este f fin si ii ia mai mult sa se depuna.
asa ca l-am pus in acvariu. asta a fost aseara. acum cand m-am sculat apa este tot tulbure. are albul acela ca al norilor. si daca am uit mai atent se observa niste "ori" de particule care nu stiu ce sunt exact(nisip sau altceva)
cred ca v-ati dat seama de intrebare inca de la inceput: ce e de facut? ce fac ca sa dispara aspectul tulbure al apei. mi s-a spus ca acest nisip se clateste usor si chiar fara fierbere. eu l-am ami si fiert si tot "emana" particule.
astept nerabdator sugestii.

... haideti sa ne haidem....
[Yahoo!] [MSN]
matrix
Membru de baza
[Avatar]

IP:

mai spala inca o data tot nisipul. Spala cantitati mai mici din el sa poti sa-l speli mai bine. eu asa am facut

Galeria mea
[WWW] [Yahoo!]
octavian
Member
[Avatar]

IP:

bun, am facut ce a zis matrix si din pacate apa tot alba e. bineinteles e mai putin alba ca azi dimineata. vreau sas tiu cat de nociva ar fi pt pesti pt ca sunt cam inghesuit si trebuie sa-i repartizez deja

... haideti sa ne haidem....
[Yahoo!] [MSN]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Daca e nisip fin in suspensie nu are de ce sa fie nociv.
Nu-l mai agita si, in aceste trei saptamani cat o sa ai acvariul la ciclat, pune filtrul pe putere maxima si spala-l zilnic. Ar trebui sa retina ceva particule, zic eu.
De asemenea, fa dese schimburi partiale de apa, cam o data la 2-3 zile. Cele trei saptamani pe care le ai la dispozitie pana introduci pestii ar trebui sa fie suficiente ca apa sa se limpezeasca.

Nu in ultimul rand: trebuie sa-ti amintesc ca deseori apa e cam laptoasa la prima umplere a unui acvariu nou. Asa ca nu te grabi si lasa sa mai treaca vreo 3-5 zile pana te lamuresti ce se intampla.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: