[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu cu multa lumina naturala si invazia de alge.  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Stiu ca veti arunca cu rosii dar ideea este urmatoarea:nu am cum sa schimb locatia acvariului meu. Acvariul este de 60L, substratul este pietris de 2-3 mm si 3-5 mm, filtrare cu un mare burete bolborositor si un mini resun, plante destul de multe zic eu. Soarele nu bate niciodata in mod direct in acvariu dar .... m-am pricopsit cu doua specii de alge cred eu: un gen de pelicula verde pe geamuri si pietre sau chiar si tevi si una filamentoasa care se prinde extrem de bine de plante (cred ca dupa aspect este spirogyra (matasea broastei).
Desi poate acum este tardiv pentru ca deja am inceput sa fac "experiente" mi-ar prinde bine chiar si criticile constructive. Experimentul de care ziceam este cel cu apa oxigenata.
1. Miercuri 16.06 am facut un schimb de apa (am inlocuit cam 14-15 litri din bazin). Inainte de schimbul de apa am incercat sa curat cu mana de pe plante cam tot ce se putea lua si sa frec geamurile cu un buretel. Dupa schimbul de apa, seara am adaugat in bazin 60 ml de apa oxigenata (3%). Am lasat trei ore bazinul fara sa opresc filtrele si deja apa se schimbase (era un pic cam tulbure si pareau ca plutesc suspensii). Am aspirat din nou substratul si am mai scos din bazin 20 litri de apa pe care i-am inlocuit cu apa statuta
2. Joi 17.06 am adaugat 30 de ml de apa oxigenata cu seringa in partea din spate a bazinului acolo unde sunt cele mai multe plante si inca 30 ml in partea din fata. Dupa aproape 4 ore prin apa au inceput sa pluteasca mai multe fragmente vegetale decat cu o zi inainte iar apa a devenit alburie. Schimb partial de apa cu 20L apa statuta
3. Vineri am repetat strict ceea ce am facut joi.

Asta seara am vazut ca pe geamul din spate nu mai sunt decat cateva colonii izolate iar filamentele de pe plante par ca s-au imputinat. Ma ingrijoreaza faptul ca Ceratophyllum a inceput sa isi piarda din frunze dar restul plantelor nu par a fi afectate.
[Thumb - Fotografii-0003.gif]

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Sambata 19.06
Nu am mai adaugat apa oxigenata insa in acvariu se instalase "ceata". Ceratophylum l-am aruncat cu totul deka era decolorat si moale.
Cea mai mare parte din coloniile de pe geamuri a disparut, frunzele plantelor nu par sa mai aiba alge pe ele.
Acum deja va solcit ajutorul! Sa resetez acvariul sau sa ma bazez pe ideea ca il voi aduce incet incet la niste parametri acceptabili...? Deja pietrisul este imbacsit de materii organice .... mare parte din plantele supravietuitoare sunt cam ciufulite ....

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Reset.
Baga ceva substrat, schimba pietrisul, vezi cum faci cu lumina si poate gasesti o metoda de baga ceva CO2. Un pic de fertilizant lichid va fi necesar

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu ti-am citit gandurile dar deja m-am executat am facut rost de pietris un pic mai mic (cam 1-3 mm) am luat un Florapol de la JBL, pietrele mai mari am sa le oparesc bine bine si am sa le frec cu peria, plantele sincer .... nu stiu ....voi incerca sa curat cu mana ce se poate ce nu ....... la gunoi sau intr-un acvariu micut pe care sa il tin la intuneric vreo patru zile. Mai bine raman doar cu cateva plante curate decat cu o galeta de alge.
Multumesc frumos pentru rabdare

[Email]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Substrat Florapol de la Jbl + pietris bob de orez, cam 7-8 cm in spate si 4-5 in fata. Am pastrat cioturile de plante ramase de la experienta nefericita cu apa oxigenata si am mai adaugat cateva criptocorine si echinodorus. Initial algele au explodat din nou parca si cu mai mare avant (deh' aveau papa la discretie). Bomba de CO2 (reteta cu gelatina), numarator de bule din picurator de perfuzie, "difuzor" de CO2 DIY din tub de sticla indoit in forma de "U" + ventuza+ filtru de tigara. Aliati impotriva "invadatorilor" pomaceea + 2 pui de ancistrus
Populatia acum numara: 4 guppy (2+2) + 2 ancistrusi+ 2 xifo + puiuti de guppy (numar .... necunoscut ). Algele inca mai exista dar in numar foarte mic, puii de guppy vad ca le rontaie cu placere, xipho de asemeni sunt incantati de ele, geamurile mi le "curata" melcii si ancistrusii.
In concluzie .... pot sa spun ca nu mai sunt chiar atat de dezamagit ca la inceput si chiar imi face placere sa merg langa acvariu si sa privesc inauntru sau sa imi ghidez dupa deget mica "turma de rozatoare" (=puii de guppy)
Ideea cu apa oxigenata .... sper sa fiu printre ultimii care o aplica...
Imi cer scuze pentru calitatea pozelor dar sunt facute cu telefonul ....
[Thumb - proprietar_piatra.gif]

[Thumb - update_1.gif]

This message was edited 1 time. Last update was at 19/07/2010 14:00:38

[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: