[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
ALGE BRUNE vs. ALGE VERZI  XML
Forum Index » Alge
Author Message
amatorudaciclide
Junior member
[Avatar]

IP:

'naseara

Stimati forumisti ciclidari,

Subsemnatu', adica io, am o mica dilema : unii zic ca algele brune sunt bune intr-un acvariu cu africani, altii ca cele verzi.......
Si eu, ca un incepator ce sunt, las capul in jos si intreb (nu dau cu paru' ): care-i bre alga buna?

Cu stima si respect,

Subsemnatul, adica io
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

Aia de-o papa africanii . Si cum sunt mai inebuniti dupa alea verzi , desi le papa si p-alea brune , de aici a aparut controversa .
[Email] [WWW]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Mike arata-i omului alga....ca poate chiar vrea sa vada cum arata, la propriu
Ete aici subsemnatule : http://joejaworski.files.wordpress.com/2008/07/brownalgae.jpg

Until you find someone worth dying for, you never really live.
amatorudaciclide
Junior member
[Avatar]

IP:

chiar nu cred ca e nevoie si de poze.....

ideea era sa vad, din experienta crescatorilor de ciclide, care ar fi de preferat sa creasca intr-un acvariu cu ciclide ( in special malawi mbuna)

asa ca mai astept si alte pareri

multzam membrului de baza pentru info
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Oricum alga bruna o sa-ti creasca pentru ca lumina e (ar trebui sa fie) putina.
Alge verzi o sa ai (eventual) in special pe pietre in zonele mai intens/direct luminate.
Nu e insa o regula exacta a distribuirii. Eu iti zic cum au eu in bazin.
Ideea de "care sunt mai bune" e un pic neobisnuita in sensul ca nu te poti baza pe ele ca aport nutritiv si baza trebuie sa o constituie hrana dedicata de calitate.
Pe de alta parte ar trebui sa te joci cu lumina astfel incat sa te incante culoarea pestilor tai si nu ca mecanism de reglaj pentru algele de o culoare, "mai bune" decat celelalte.
Eu le prefer pe cele maro dintr-un singur motiv: dau bine pe fundal cu un Caeruleus galben sau o Membe Deep portocalie in prim plan.

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Mai mult tine de gustul fiecaruia si de cum vrei sa arate acvariul.

Daca iti place verdele, bagi lumina mai multa si mai mult timp (si de un anumit spectru). Daca vrei maro, bagi lumina mai putina. Acum, depinde si ce combinatie de pesti ai (coloristic vorbind).

Deci, nu se poate spune ca unele sunt mai bune ca altele.

Biotop Malawi || Biotop Amazon
amatorudaciclide
Junior member
[Avatar]

IP:

cu lumina m-am jucat si am ajuns la powerglo cu marineglo 2 x 20 w(am incercat urmatoarele combinatii : powerglo x 2, powerglo x sunglo, sunglo x 2, powerglo x leduri albastre), insa nu am apucat sa incerc si aquaglo (urmeaza cand se intregeste bugetul).
pietrele si fundalul au inceput sa se acopere cu alge brune si, culmea, am doua zone cat bobul de fasole pe o piatra, unde au aparut si alge verzi.
iar ca si combinatie de pesti, vestitii caeruleus cu elongatus (am inceput cu 8 c. si 8 e., iatr acum am 7 c. cu 8 e., un caeruleus decedand subit, fara semne patognomonice, seara zburda, dimineata plutea...)
iluminatul dureaza de la 06-07 pana la 20-21 (cateodata cu pauze de 2-3 ore). bine sau gresesc?

multzam pentru pareri

Forum Index » Alge
Go to: