[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Probleme cu GYMNOCORYMBUS TERNETZI la inmultire  XML
Forum Index » Characidae
Author Message
bogdangh
Member
[Avatar]

IP:

Salut,
am incercat pana acum de doua ori sa inmultesc aceasta specie si am esuat de fiecare data. Aceeasi problema de fiecare data...dupa eclozare la 2-3 ore mor toti alevinii, nu-i apuca dimineata, pentru ca depunerea are loc in zorii zilei si pana la 12 noapte eclozeaza, ultina data cred ca aveam in jur de 400-500 sute de alevini, si, de necrezut, au murit toti in cateva ore. Mentionez ca acvariul era ciclat, temperatura constanta la 27 grade Celsius, duritate 6-7 gH, ph 7, tot ceea ce cred eu ca i-ar fi putut afecta in limite normale... Am citit pe forumul vechi, cineva acolo zicea ceva de adaugarea obligatorie a unui antifungic dupa depunere. Stie cineva ceva in legat de asta?
De ce imi mor nou nascutii .

Galerie Foto
[Email] [Yahoo!]
bogdangh
Member
[Avatar]

IP:

cum se modifica un mesaj deja postat, ca pe forumul vechi parca era un buton EDIT?

Galerie Foto
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Butonul edit nu mai exista. Ia legatura cu un moderator sa faca modificarile dorite.

Or fi ceva nitrati in concentratie mare in apa? Ciupercile ataca icrele inainte de eclozare (de regula).

Poze: smilie ... Poze cu plante
bogdangh
Member
[Avatar]

IP:

ai folosit vreodata vreo solutie impotriva acestor ciuperci?, care ar fi solutia?

Galerie Foto
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Niste albastru de metil. Cu putin timp inainte de eclozare faceam un schimb masiv de apa (cu apa cu aceleasi proprietati - de regula dintr-un acvariu stabil) sa nu se "nasca" larvele in apa cu dezinfectant. A functionat destul de bine la scalari. Combinat cu eliminarea manuala a icrelor albite.

Acuma cred ca exista dezinfectanti mai "performanti". Cred ca Fungistop - Tetra e unu'. Da' nu-s sigur. Oricum, scrie pe cutie.

bogdangh
Member
[Avatar]

IP:

Am sa incerc data viitoare cu fungistop de la tetra, cica ar fi recomandat si impotriva ciupercilor care ataca icrele. Am insa o alta intrebare care s-a nascut in urma spuselor tale, cum sa indepartez icrele nefecundate, o metoda eficienta adica, pentru ca eu stau cam prost la capitolul rabdare. Tu cum ai reusit, cu penseta? nu inebunesti? parca ai fi numaratul oilor, mi-e ca adorm pe acvariu si tot nu reusesc sa le scot pe toate. .

Galerie Foto
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

bogdangh wrote:cum sa indepartez icrele nefecundate, o metoda eficienta adica, pentru ca eu stau cam prost la capitolul rabdare. Tu cum ai reusit, cu penseta? nu inebunesti?
Cu un ac le dadeam jos de pe frunza si le culegeam cu pipeta de pe fundu' acvariului :nutz: . Trebuie sa recunosc ca in cazu' tau, problema se complica :nutz: .

Forum Index » Characidae
Go to: