[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
nelamurire????  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

De cateva zile mi am luat trei melci pomaceea maturi.
Azi am observat lipsa crevetilor in acvariu, aveam 50 creveti maturi intr un acvariu de 270 litri.
Acum deabea mai zaresc 3-4 creveti.

1:Melcu pomaceea este in stare sa prinda crevetii si sa i pape

2:Sau au murit crevetii si nu i a vazut decedati prin acvariu fiinca i au mancat (de morti) mecii(stiu ca sunt buni sanitari)
Ma gandesc ca este o posibilitate sa mi fii muritfiinca:
-acum o saptamana pestii s au imbonavit de gris(cred din cauza ridicarii bruste de temperatura: de a 22,6 grade la 26)
si am ridicat treptat temperatura la 28 grade stiind ca asa se procedeaza pt tratarea grisului

-nu am folosit tratament medicamentos-nu am avut mortalitate din bancul de cei 14 indivizi(Hemigrammus rhodostomus ) s au vindecat aproape definitiv, mai au ici colo cate un punct alb.

Mecii ii am cam de o saptamana.
Sa renunt la pomaceea daca vreau sa detin creveti?

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

In alta parte trebuie sa cuti cauza disparitiei subite a crevetilor. Melcii n-au nici o treaba cu ei.
Daca ti-au disparut peste noapte, pur si simplu, sari cu niste teste ceva, poate a aparut vreun dezechilibru.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

alber wrote:In alta parte trebuie sa cuti cauza disparitiei subite a crevetilor. Melcii n-au nici o treaba cu ei.
Daca ti-au disparut peste noapte, pur si simplu, sari cu niste teste ceva, poate a aparut vreun dezechilibru.

Am inteles!

Nu stiu daca au disparut subit, doar azi am observat disparitia lor.Zilele trecute am fost ocupat cu studiu pentru sesiune si nu mi am aruncat ochii spre acvariu.

Teste din pacate nu pot sa fac momentan.

Multumesc pentru raspuns!

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
mihai_ghe
Membru de baza

IP:

Antoniot wrote:

1:Melcu pomaceea este in stare sa prinda crevetii si sa i pape

Nu melci nu mananca si nu pot sa mananca creveti(daca ai vazut creveti cand se sperie se daplaseaza in salturi foarte rapide).
La mine intr-un nano de 10 l au convetuit 20-40 de creveti si 6 pomacea adulti timp de 4 luni(pana un nepotel a bagat o pastila luata de pe masa fara sa vad in acvariu)
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: