Am un acvariu de 60L (60/40/27) cu 20 de pesti din care 8 sunt neoni,am cam facut mixt de pesti in sensul ca am si moli si un scalar, un betta, xipho, neoni, guppy, zebre, sanitari...stiu ca nu e bine dar ai mei s-au impacat ok,nu se bat,niciunul nu are coada facuta ferfenita si, pana acum (il am de 6 luni acvariul) nu mi-a murit nici un peste.Am un filtru hailea rp-400 care fiind reglabil l-am dat mai incet pt ca este pentru acvarii mai mari de 100L (nu intotdeauna e ce scrie pe prospect, l-am incercat si pe rp-200 dar parca nu facea fata), am niste plante dar nu mai stiu cum le spune, nu foarte multe,nisip tip pietris marunt alb calcaros, apa are in jur de 25-26 de grade (am incalzitor), schimb apa la o saptamana, apa pusa cu 24-48 de ore la declorificat (sper sa existe termenul asta

), schimb nu mai mult de 30% din volumul apei, le dau de doua ori mancare-dimineata si seara-, mi-am cumparat o priza cu programare si nu tin lumina mai mult de 10 ore pe zi (08-11 si 16-23),am facut si diverse teste ale apei care mi-au iesit bune iar apa este foarte curata,nu miroase si e limpede.Problema este ca de saptamana trecuta,lui betta care e cel mai simpatic dintre toti, a inceput sa i se umfle un ochi care s-a facut alb ca la cataracta dar i s-a umflat de-l vad din canapea care e la vreo 3 m de acvariu si betta nu e un peste urias,am crezut initial ca s-a lovit de pietrele de pe fundul apei dar saptamana asta i s-a incetosat si celalalt ochi care inca nu i s-a umflat.Mentionez ca am cumparat 2 pesti de la o firma reef.ro pe care i-am luat chiar de la magazin acum 2 saptamani dar care nu au nici o problema(pana acum).nu stiu daca e vreo legatura intre evenimentul asta si boala betta-ului dar e bine de stiut.L-am observat atent si am avut senzatia ca, cu ochiul umflat nu vede dar, cand a inceput sa i se albeasca si celalalt ochi am zis ca o sa orbeasca dar de unde...vede hrana si e vioi ca pana acum doar un pic mai dezorientat, coada ii este tot infoiata si e activ.Ma poate ajuta cineva? Multumesc anticipat.