[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Rugina pe plante?  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
mihaelastar
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna!
Am un acvariu de 55l, nu l-am ciclat pentru ca nu stiam si pentru ca am primit niste pesti inainte sa iau acvariul, de vreo 3 saptamani.
Am 2 scalari, mari, 2 gurami si 2 sanitari(nu stiu cum se numesc) pietris, si 2 plante, care se pare ca au ruginit( de la petshop mi s-a parut ca are); filtrul este SHARK de 400 si neon de 18W, Philips.
Apa inca nu s-a limpezit , schimb 18l la 2 zile SI va rog sa-mi spuneti daca rugina poate afecta pestii, si pe pietris este, sa le arunc?
[Thumb - P200510_14.04.jpg]

[Thumb - P200510_14.01_[01].jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 20/05/2010 14:34:11

ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Probabil este o alga maro care apare la inceputul setarii unui bazin si dispare de la sine cam dupa o luna. Nu dauneaza nici pestilor si nici plantelor. Insa cat de mare este acvariul acela ??? Am eu un feeling ca e cam mic pentru ce pesti tii tu in el ...si de aici vor aparea probleme.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
mihaelastar
Junior member
[Avatar]

IP:

ReBella wrote:Probabil este o alga maro care apare la inceputul setarii unui bazin si dispare de la sine cam dupa o luna. Nu dauneaza nici pestilor si nici plantelor. Insa cat de mare este acvariul acela ??? Am eu un feeling ca e cam mic pentru ce pesti tii tu in el ...si de aici vor aparea probleme.

Acvariul are 55l, 70/25/40cm; scalarii au aprox. 15 cm, guramii 8cm si sanitarii 3cm. Influenteaza lumina? Am citit ba ca trebuie f putina, ba ca lumina le distruge?

Merci!
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

E foarte mic acvariul pentru scalari si gurami Ar trebui sa ai macar unul de 150l ca sa ii poti pastra fara probleme. Intra sus in coltul din stanga, la linkuri utile...si citeste Ghidul incepatorului si Ciclul azotului. Vei afla si cati litri de apa le trebuie pestilor tai daca vei citi mesajul privat de la mine...oricum unui scalar ii trebuie macar 40l apa si unui guram albastru, galben, leeri, etc...macar vreo 40l . Sunt pesti MARI, pentru acvarii mari . Daca ii vei tine acolo probabil vor muri, in primul rand scalarii .

This message was edited 1 time. Last update was at 20/05/2010 15:57:00

Until you find someone worth dying for, you never really live.

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: