[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Aponogeton madagascariensis - inmultire  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
Caramela
Junior member

IP:

Stie cineva cum se face inmultirea acestei plante? Am o astfel de planta si mi se pare fascinanta dar avand in vedere faptul ca pretul e exagerat, nu am luat decat un exemplar pe care sper sa il inmultesc. Pe net am gasit ca inmultirea se face prin taierea bulbului insa nu prea stiu exact cum si nici nu as vrea sa o distrug. ceva idei?
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Ups. Ai reusit sa iei o planta dificil de intretinut, mai ales de catre un incepator.
Planta asta vrea lumina de calitate si puternica, macroelemente si microelemente (fierul nu treuie sa lipseasca) si desigur CO2. Solul de asemenea trebuie sa fie bogat in nutrienti.
Mai citeste aici cate ceva despre aceasta planta. Ideea taierii bulbului mi se pare hazardata si fara sorti de izbanda (poate ma insel) asa ca mai bine lasi planta in pace.

This message was edited 1 time. Last update was at 01/05/2010 20:24:53

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Caramela
Junior member

IP:

Asa am auzit si eu, ca se intretine greu, dar vad ca ii merge foarte bine. Era puiut cand am cumparat-o si pana acum s-a dezvoltat foarte frumos, mai dat si o frunzulita .O am deja de 2 luni si pare sa se fi adaptat perfect. Lumina are din belsug, am luat special pt plante un neon care imita lumina naturala si se pare ca ii prieste.
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

caramela wrote:era puiut cand am cumparat-o si pana acum s-a dezvoltat foarte frumos, mai dat si o frunzulita .O am deja de 2 luni si pare sa se fi adaptat perfect.

Ar fi bine sa fie asa, dar ai grija sa nu te pacaleasca. Initial, planta se sustine cu ajutorul rezervelor din bulb, dar cand nu mai are...
APC wrote:If not supplied with adequate CO2 and nutrients, a lace plant bulb will initially produce healthy leaves, but it is using stored food reserves in the bulb, and will soon run out of reserves and dwindle away

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: