http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/10821.page
Salut
Intrucat datele problemei cu acvariul meu s-au schimbat putin, voi continua vechiul topic aici. Din cauza problemelor cu nitritii am putut salva crevetu' si primul mascul de guppy (a supravietuit cel mai hardcore pana la urma, restul au murit, spre bucuria testoaselor). Timp de o saptamana am tinut pestele si crevetu' in alt bazin mai mic, unde schimbam apa zilnic. In paralel, apa din acvariul principal o tratam cu JBL Denitrol. Ieri, cand am facut testul pentru nitriti am obtinut o valoare buna 0,3 si am decis reintroducerea celor doi indivizi.
Azi am mai cumparat o planta, acum sunt trei, daca numar si ghemotocul de muschi. In prezent acvariul este populat asa: un guppy, un red cherry, doi pomaceea si doi physa descoperiti ieri.
Cu cateva ore in urma, dupa ce am introdus noua planta, am vazut ca shrimpul nu mai e la fel de rosu, semn clar ca ceva nu-i place. Am facut iar testul pentru nitriti si culoarea rezultata arata ca s-a dublat concentratia de ieri!
1. De la un guppy si un crevet sa se destabilizeze chimia apei in asa hal?
2. Am gresit ca am transferat locatarii cat timp am ciclat acvariul? daca ii lasam acolo crapau cu siguranta.
3. Acest dezechilibru are legatura cu introducerea noii plante? Asta ar fi cam ciudat.
Pana una-alta, am schimbat 25% din apa si maine voi continua cu tratamentul cu Denitrol.
4. Pe viitor vreau sa mai introduc 2-3 creveti. Credeti ca ar mai trebui ceva verdeata?
5. Ce anume il deranjeaza pe crevet?
Multumesc.
PS: mi-ar parea rau sa pierd crevetul asta ca mi-e simpatic