EDIT: Imi cer scuze, nu am gasit sectiunea Vanzari cand am postat, daca se poate rog un administrator sa mute acest topic acolo. Multumesc!
[Am luat ceva mai multe frunze decat imi era necesar pt. crevetii mei, asa ca sper ca nu se va supara nimeni daca postez urmatorul mesaj...]
Vand frunze uscate de migdal indian (Terminalia catappa), marime medie 14-16 cm. Acestea sunt frunze de cea mai buna calitate, intregi si aflate la maturitate deplina (au fost culese dupa ce au cazut in mod natural din copacii de Catappa), ceea ce implica un continut maxim de substante active. Procesarea lor se rezuma la spalare si uscare naturala, apoi triere si selectionarea frunzelor intregi si aspectuoase. Unele frunze pot fi usor crapate, in stare uscata ele sunt fragile si casante. Tara de origine: Malaezia.
Pret: 1,5 lei/frunza, am disponibile cca 150 de frunze. Comanda minima 10 frunze pentru tara. De retinut faptul ca desi eu le trimit intregi intr-un plic cu protectie prin bule, alaturi de o bucata de carton rigid, la transport postal se pot deteriora usor. La pretul frunzelor adaugati: 7 lei cheltuieli de expediere si ambalare daca trimit ramburs, sau 3 lei daca se achita in avans in cont bancar.
In Bucuresti livrarea se face personal, numarul minim de frunze este 4.
Va rog sa ma contactati prin mesaj aici pe forum.
Extractul de frunza de migdal salbatic va crea un mediu mai natural pentru pestii Betta. Frunzele contin acizi humici si tanini si sunt cunoscute pentru proprietatile lor antibacteriene si antifungice, prevenind anumite imbolnaviri ale vietuitoarelor acvatice.
Recomandarile pentru Betta sunt: 1/2 sau 1/4 dintr-o frunza mare de catappa (sau o frunza mica) pentru fiecare 4 litri de apa. In acvariile obisnuite (cu tetra, gurami, apistos, arowana etc.) se pot pune 2-3 frunze mari (sau 4-6 mici)/100 litri, si se tin in bazin 2-3 saptamani. Frunzele se clatesc cu apa curata si se introduc direct in bazin; dupa 2-3 zile se vor imbiba cu apa si se vor scufunda. In afara de efectele benefice asupra apei, frunzele de Catappa vor produce colorarea usoara a acesteia in galben-deschis. Se vor folosi mai multe frunze daca se doreste simularea unui habitat "blackwater".
In acvariile obisnuite cu pesti, frunzele se inlocuiesc cand incep sa se dezintegreze. Insa daca aveti creveti de apa dulce sau plecostomus in acvariu, acestia vor consuma atat biofilmul bacterian de pe frunze cat si frunzele in sine. Acestea diversifica dieta crevetilor si contribuie la mentinerea lor intr-o buna stare de sanatate.
Frunzele uscate de Catappa pot fi fierte pentru a obtine un extract concentrat utilizabil la simularea "blackwater", in anumite doze. Acelasi efect se poate obtine lasand la inmuiat frunzele pentru 1 saptamana sau 2 intr-o galeata cu apa.