[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Difuzor DIY  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

Am cotrobait in sertarul acvariului si am dat de un filtru intern Eheim si de un tub de la sistemul CO2 de la Tetra Co2 Depot pe care nu le mai foloseam.
Cine nu are acest tub, poate confectiona din orice tub din plastic. In capatul de sus este o plasa foarte fina care impiedica gazul sa iasa in bule mari.
Dupa ceva mestereli, a iesit urmatoarea schema:
image

Amestecul fin intre apa si CO2 se face in tub, bulele de CO2 fiind antrenate de jetul de apa care iese din furtunul filtrului intern. CO2-ul astfel dizolvat iese prin plasa fina a tubului, sau in partea de jos a tubului.

Reactorul functioneaza eficient, indicatorul permanent mai tot timpul e spre galben, ba chiar trebuie sa aerez din cand in cand.
Filtrul intern are dubla functiune: filtreaza apa si pompeaza apa pentru difuzor.
Alimentarea filtrului l-am legat la priza programabila a luminii, deci cand acvariul nu este luminat difuzorul ramane in bypass.

Mai jos, puteti urmari un filmulet cu difuzorul in functiune. [Recomandat 480px.]

Pentru intrebari, critici si comentarii va stau la dispozitie.

This message was edited 4 times. Last update was at 22/01/2010 21:24:54

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: