[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Am un acvariu. de unde incep?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Nilsen
Member
[Avatar]

IP:

malynutza wrote:cum testez amoniacul?

Nu cred ca le dau multa mancare, ma tem ca le dau chiar putina.Le dau o data pe zi, dimineata, cat prind de 2 ori intre 2 degete.Asa ne-au zis fostii proprietari.

da, am pus filtrul din acvariul mic in acvariul mare.

Vezi la petshop exista test de amoniac de la JBL (este mai accesibil ca pret) Este ok, pestii nu mor de foame daca manainca o data pe zi, ei in natura, sunt zile in care nu gasesc nimic de mancare. buna treaba cu filtru mic, o sa te ajute la setare.

Viata are ORICUM dreptate!
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

malynutza wrote:Nu cred ca le dau multa mancare, ma tem ca le dau chiar putina.Le dau o data pe zi, dimineata, cat prind de 2 ori intre 2 degete.Asa ne-au zis fostii proprietari.

da, am pus filtrul din acvariul mic in acvariul mare.

Cu filtru ciclat n-o sa ai probleme cu amoniacu' sau nitritu' . Da-le mincare cit maninca in 2 minute, e suficient. Sint putini pesti, doar 6 sau 7, daca-i hranesti corect (cu economie vreo 2-3 saptamini) o sa reuseasca filtru sa faca fata. N-are rost sa mai dai bani pe teste. Asta nu-i un sfat pe care-l dau prea des, da' in cazu' concret al acvariului tau zic sa nu mai iei teste.

Poze: smilie ... Poze cu plante
malynutza
Junior member
[Avatar]

IP:

Cred ca 2 dintre pesti au gris sau oricum o boala ce da decolorare . E vorba de cel mare si unul din cei mici.Au niste pete albe pe spate ca si cum le-ar lipsi niste solzisori, iar zonele respective sunt decolorate, adica sunt mai albicioase.Am tot citit sa vad daca e gris sau nu, dar nu am putut sa ma conving.Fiindca nu i-am vazut sa se scarpine de plante sau substrat.Ce altceva ar putea fi? Am vazut ca primul lucru ce trebuie facut e ridicarea teperaturii la 29-30 de grade si schimburi zilnice de apa.Daca nu au gris ci alta boala, schimburile dese de apa si cresterea temperaturii le poate dauna?
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Din ce spui tu acolo, nu pare a fi gris. Grisul se caracterizeaza doar prin aparitia unor puncte mici si albe suprafata pestelui. Mai degraba ar fi o infectie bacteriana. In acest caz, ridicarea temperaturii nu ajuta, chiar dauneaza. Incearca sa identifici boala aici

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
malynutza
Junior member
[Avatar]

IP:

uuffffffff. parca nu seamana cu nimic.Arata de parca le-ar fi cazut solzisorii pe zonele respective, zone care sunt decolorate.Multumesc, mai caut.

editez ca sa zic, dupa ce am mai cautat, ca ar putea fi Saprolegniaza. am gasit urmatoarea descriere, care se potriveste cu ceea ce au pestisorii nostri: "Daca vedeti o pata alba pe corpul pestelui care pare sa fi inlocuit pe acea portiune pielea inseamna ca este vorba despre Saprolegnia"

This message was edited 1 time. Last update was at 30/10/2009 21:12:56

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Saprolegnia e pufoasa, arata ca un pamatuf mic crescut pe peste.

malynutza
Junior member
[Avatar]

IP:

revin dupa o luna sa va spun cum au evoluat lucrurile in acvariu.

Ceea ce credeam ca este o boala s-au dovedit a fi ciupituri de la ceilalti pesti.Nu stiu daca era perioada de imperechere sau care a fost motivul dar timp de 2-3 zile xiphorul cel mare a luat mereu bataie de la unul din cei mici.Dupa cateva zile s-au potolit si ciupiturie s-au vindecat, asa ca lucrurile au intrat in normal.

Fiindca nu reuseam sa scap de melcii maro am cumparat 3 Dwarf Pufferii care in 3 zile au mancat / speriat toti melcii, asa ca acum trebuie sa le cumpar si sa le dau mancare speciala.Cert este ca azi dimineata am vazut un singur melc ratacit la suprafata apei.

Am mai cumparat si 2 pesti mancatori de alge (Ancistrus), care muncesc neincetat si par tare multumiti de viata lor.

Plantele s-au dezvoltat bine in ciuda faptului ca inca nu am schimbat neoanele.

Saptamana viitoare ma gandesc sa cumparam 2 sanitari si eventual cativa neoni, dar cu neoni mai vedem.

In concluzie lucrurile merg bine, asa ca va multumesc pt sprijinul acordat.
and_alx
Member
[Avatar]

IP:

malynutza wrote:Am mai cumparat si 2 pesti mancatori de alge (Ancistrus), care muncesc neincetat si par tare multumiti de viata lor.

Salut, ce inseamna la tine muncesc enorm? Mananca alge? Adica ai alge? La mine de cand am cumparat(cca.3 saptamani) ancistrusul(felema) sta numai cu botul lipit de geam, filtru etc. Unde se lipeste mai da si din coada sa-si faca loc si excaveaza tot din zona. Ieri am fiert o nuca de cocos si am ascuns-o mai in colt pentru a avea loc de refugiu dar nici vorba sa stea ascunsa in ea, tot cu botu pe geam. Ca sa nu mai spun ca pentru aceasta nuca de cocos am repozitionat toate plantele aseara de la 12 la 1 noaptea.

This message was edited 1 time. Last update was at 02/12/2009 16:22:40

[Email] [Yahoo!]
malynutza
Junior member
[Avatar]

IP:

and_alx wrote:
Salut, ce inseamna la tine muncesc enorm? Mananca alge? Adica ai alge? La mine de cand am cumparat(cca.3 saptamani) ancistrusul(felema) sta numai cu botul lipit de geam, filtru etc. Unde se lipeste mai da si din coada sa-si faca loc si excaveaza tot din zona. Ieri am fiert o nuca de cocos si am ascuns-o mai in colt pentru a avea loc de refugiu dar nici vorba sa stea ascunsa in ea, tot cu botu pe geam. Ca sa nu mai spun ca pentru aceasta nuca de cocos am repozitionat toate plantele aseara de la 12 la 1 noaptea.

"muncesc neincetat" - adica sunt f activi, cand pe geam, cand pe buturuga, cand pe plante, cand pe pietre, alearga mereu si dau din gura.Si da, am ceva alge, acum mai putine, de cand am pestii mancatori de alge, dar mai sunt.
malynutza
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna,

vin din nou la voi cu rugamintea sa ma ajutati cu un sfat.Trebuie sa schimb neoanele, fiindca nu am facut asta pana acum, si stau mereu sa curat acvariul de alge.M-am tot uitat si am citit dar nu ma pot hotara ce sa cumpar, asa ca am zis ca mai bine va intreb pe voi.Acvariul meu este de 120 de litri si am si plante, nu doar pesti.Intrebarea mea este daca sa cumpar:
1. 2 neoane T5 Osram Lumilux 865
2. 2 neoane T5 JBL Solar Natur
3. 2 neoane T5 JBL Solar Tropic Ultra
4. 2 neoane T8 Osram Lumilux DeLuxe 965
sau
5. 2 neoane T5 Osram Lumilux DeLuxe 965

Multumesc
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Eu as folosi 1xJBL Solar Natur + 1xJBL Solar Tropic sau 1x965 + 1xJBL Solar Tropic.
Ai posibilitatea sa folosesti si T5 si T8? Se potrivesc oricare?
Daca alegi 2xT5, vei avea lumina intensa ceea ce face sa ai nevoie de CO2, fertilizare in apa si sol fertil .

malynutza
Junior member
[Avatar]

IP:

uuufff. Nu m-am uitat la asta pana acum. Astea de le am acum sunt T8, deci nu pot sa folosesc decat tot T8. Scuze ca v-am indus in eroare.Deci am de ales intre:

1. 2 neoane T8 Osram Lumilux 865
2. 2 neoane T8 JBL Solar Natur
3. 2 neoane T8 JBL Solar Tropic
4. 2 neoane T8 Osram Lumilux DeLuxe 965
sau
5. 2 neoane T5 Osram Lumilux DeLuxe 965

Iar sfatul este sa folosesc unul JBL Solar Natur si unul JBL Solar Tropic.In aceasta situatie mai am nevoie de CO2. Daca am nevoie, trebuie sa intreb de unde cumpar si ce este :pray

Multumesc de sfaturi.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

As alege una din variantele:
a) 1xJBL Solar Natur + 1xJBL Solar Tropic
b) 1x965 + 1xJBL Solar Tropic

Nu-i o lumina extrem de intensa, da' vei putea creste plante mai putin pretentioase la lumina, sint destule care merg.

Despre CO2 treaba sta simplu: orice planta creste mai bine in prezenta lui. Vezi articolul si daca ai neclaritati intreaba .

Pentru fertilizare ai putea sa alegi schema JBL, e ieftina si de calitate.

Alege, spune-ne ce-ai ales si vedem daca-i bine.

malynutza
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc mult de raspunsuri.Ma apuc de citit articolele, dar pana atunci sa ma plang nitel. Am ales varianta de neoane 1xJBL Solar Natur + 1xJBL Solar Tropic, le-am comandat saptamana trecuta, iar astazi au sosit.din pacate tubul Solar Natur nu functioneaza.Asa ca in momentul de fata am 1xJBL Solar Tropic si unul din tuburile vechi .Parca e mai multa lumina in acvariu si asa sau poate e doar o iluzie, dar sunt dezamagita ca nu functioneaza amandoua.Am incercat tot felul de combinatii, dar nu se aprinde si pace.Ma duc sa citesc articolele.
mihai_ghe
Membru de baza

IP:

malynutza wrote:Multumesc mult de raspunsuri.Ma apuc de citit articolele, dar pana atunci sa ma plang nitel. Am ales varianta de neoane 1xJBL Solar Natur + 1xJBL Solar Tropic, le-am comandat saptamana trecuta, iar astazi au sosit.din pacate tubul Solar Natur nu functioneaza.Asa ca in momentul de fata am 1xJBL Solar Tropic si unul din tuburile vechi .Parca e mai multa lumina in acvariu si asa sau poate e doar o iluzie, dar sunt dezamagita ca nu functioneaza amandoua.Am incercat tot felul de combinatii, dar nu se aprinde si pace.Ma duc sa citesc articolele.

Incearca cu un aparat de masura sa vezi continuitarea filamentelor de la tub(2 filamente ,unu intre piciorusele de la un capat si identic la celalalt capat)
[Yahoo!]
malynutza
Junior member
[Avatar]

IP:

Din pacate nu am cum sa verific, fiindca nu am un aparat de masura.Dar orice alt neon functioneaza in pozitia respectiva, deci trag concluzia (nu ca m-as pricepe) ca e problema neonului.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

malynutza wrote:Dar orice alt neon functioneaza in pozitia respectiva, deci trag concluzia (nu ca m-as pricepe) ca e problema neonului.

E singura concluzie logica . Ia altu' sau mai bine spune-le celor de la care l-ai luat sa-l schimbe.

Spune-ne cit iti permiti sau cit esti dispusa sa investesti in cresterea plantelor si vedem noi ce facem .

mihai_ghe
Membru de baza

IP:

malynutza wrote:Din pacate nu am cum sa verific, fiindca nu am un aparat de masura.Dar orice alt neon functioneaza in pozitia respectiva, deci trag concluzia (nu ca m-as pricepe) ca e problema neonului.

Cred ca esti foarte ghinionist,de cand umblu cu neoane nu am intalnit inca niciodata un tub nou cu un filament intrerupt.(filamentele de la capetele tubului sant destul de scurte si de groase si de obicei nu se intrerup decat in timp lung de functionare)
[Yahoo!]
malynutza
Junior member
[Avatar]

IP:

Am vorbit cu cei de la care am cumparat neonul, spun ca nu mai au altul pe stoc, dar cand vor primi ma vor anunta ca sa ma duc sa-l schimb.Astept sa vad ca se intampla, inainte sa cred ca e adevarat.

Legat de fertilizare cand am facut acvariul imi amintesc ca am folosit ca substrat JBL Aqua Basis plus, dar nimic altceva.Asa ca acum, dupa ce am citit articolul legat de fertilizare, ma gandesc sa cumpar si o solutie cu microelemente, probabil Ferropol.

In ceea ce priveste CO2 momentan nu cred ca intra in discutie, mi se pare f scump un astfel de sistem (am vazut de la cateva milioane in sus), la fel sunt si sistemele de racire, iar acum sunt mai ingrijorata de incalzirea acvariului.Temperatura a ajuns aproape de 28 de grade si inca nu a venit vara .Bugetul tinde spre zero, asa ca nu ma aventurez sa fac investitii in momentul de fata, si nici carpeli, fiindca nu ma pricep.Probabil ca o sa astept pana cand bugetul o sa-mi permita, daca o sa-mi permita, astfel incat sa cumpar ceva de calitate.Vazusem sistemul acela minimal de co2 de la tetra, care costa vreo 60 de lei, dar e recomandat pt acvarii pana in 100 de litri, iar al meu are 120.Asa ca...mai astept .
mihai_ghe
Membru de baza

IP:

malynutza wrote:Vazusem sistemul acela minimal de co2 de la tetra, care costa vreo 60 de lei, dar e recomandat pt acvarii pana in 100 de litri, iar al meu are 120.Asa ca...mai astept .

Nu este un sistem performant si deloc automat ,trebuie ca la intervale de timp sa faci "puf" din tub si crede-ma nu este comod si nici nu poti regla co2 .
Mai citeste si incearca cu curaj o bomba cu co2(nu e nici un pericol)
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: