[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu 100x40x40  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Marti wrote:simetria acvariului cred ca este data in principal de cele doua tufe mari (blyxa si anubias)...poate ca ar fi oportuna renuntarea la una din tufe.....

Sau poti modifica dimensiunile unei tufe, cred ca problema apare pentru ca-s aproape la fel de mari.

Poze: smilie ... Poze cu plante
mosu
Administrator
[Avatar]

IP:

sau mai bagi ceva in spate?

in curand
[Email] [WWW]
Marti
Senior member
[Avatar]

IP:

singurul loc unde mai pot baga ceva in spate este anubiasul...acolo am deja 2-3 fire de limnophila aromatica...deci as putea sa mai indesesc un pic "tufa" de aromatica.
Poza este facuta si cu h.micranthemoides tuns recent (in extrema stanga)...si poate mai contribuie si asta la modul "geometric' in care arata acvariul acum.

setup 1 | setup 2
[WWW]
Marti
Senior member
[Avatar]

IP:

Rescape.

Astazi am facut un rescape in acvariul meu. Pentru ca in ultima perioada nu prea am mai avut timp de acvariu...plantele au luat-o usor-usor la vale pierzand cateva specii, altele facandu-le cadou.
Acum cateva zile, am aflat de la Gengiskhan (care tocmai trasese o coasa prin acvariu si avea un surplus de moos si de staurogyne) ca la reef.ro sunt niste cioate mistoace la vanzare. Am dat buzna la G.G. in magazin, am scormonit prin lada cu cioate...si am ales "doo" bucati.
Am facut rost de pe forumuri de niste microsorium...si asa am pus de un rescape orientat mai mult pe slow growers ca sa nu fie nevoie de tuns mult si des.
In continuare bazinul va beneficia de injectie de CO2 de la butelie (aprox 1bula/secunda), fertilizaare in coloana de apa de la JBL si macro Diy. Lumina este asigurata de doua tuburi T5 de 39 W...oare o fi prea multa lumina pentru feriga si anubias?

In continuare va pun o poza facuta imediat dupa plantare...va tin la curent.

BIneinteles ca sunteti invitatii mei la critici/sugestii si pareri

image

setup 1 | setup 2
[WWW]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

depinde ce tuburi ai. Daca is daylight, e cam riscant, deoarece observ ca un gazon nu ai de gand sa faci (piatra de granulatie mare) ceea ce in timp se vor forma alge. Lucru care e destul de riscant si pentru plante, pentru ca au o crestere lenta, poat fi supuse algelor.
Iti pot recomanda niste Giesemanuri aqua flora.
In rest ai facut un aranjament foarte frumos. Cand va fi demn de o poza de concurs, poti sa scoti echipamentele din acvariu.
Succes !
Marti
Senior member
[Avatar]

IP:

Tuburile sunt Osram 865. Intradevar, n-am de gand sa fac gazon.

setup 1 | setup 2
[WWW]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

e puternica lumina. Daca vezi inceputuri de alge, ar fi recomandat sa schimbi macar unul dintre ele.
Totusi nu cred ca ar fi cazul sa-ti zic ca in acel pietris se va aduna multa mizerie care va fi greu de curatat, rezultand un no3 marit => alge
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Foarte frumos, domnu'. De comentat as avea un singur lucru - cu pietrele alea de la baza crengilor. Acolo ai nevoie de niste pietre rotunde ca sa se potriveasca cu substratul. Daca ai nevopie de pietre rotunde, frumoase, de rau (Moldova, Maria Ta) dai un semn ca am ... multe.

Iar cu lumina... eu as aprinde un singur neon - daca poti. Da' de schimbat nu le-as schimba. Poate cu unul de 10.000. Ca au o lumina frumoasa, naturala si se vad plantele frumos la lumina aia.

This message was edited 1 time. Last update was at 28/11/2010 23:51:21

I can't brain today ... I have the dumbs.
[WWW] [Yahoo!]
Marti
Senior member
[Avatar]

IP:

@Gengiskhan, @RaduU: V-am urmat sfatul si am stins un neon
@Gengiskhan: ma mai gandesc cu bolovanii....

setup 1 | setup 2
[WWW]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

poti baga un Gieseman Aquaflora , are o lumina mult mai calda
Are Highligh Ros si Albastru (da o culoare speciala pestilor care au culoare albastra) si bineinteles pentru necesitatea plantelor.
Acest tub se foloseste in combinatie cu un highlight 6000 sau peste (cum ai tu), astfel unul il scoti si il ai pentru mai tarziu (in cazul t5 peste 2 ani)
Date tehnice
light colour: white/red power
output: 24, 39, 54, 80 watt
use : fresh-water aquariums
technology: 5-bands-phosphor

Eu am fost foarte multumit, la fel si plantele !
[Thumb - 64-B-20061909144734.jpg]

Marti
Senior member
[Avatar]

IP:

Multzam pentru sfat. Sa vad cum merg treburile cu neonnu' asta si daca nu-mi place ia uin calcul si un geissman.

setup 1 | setup 2
[WWW]
Marti
Senior member
[Avatar]

IP:

Update.

Primul update al rescape-ului. Intre timp am dat multe batalii cu BBA....care se pare ca a cedat. In prezent am putine alge spot pe frunzele expuse luminii ale anubiasului. Lumina am redus-o la un tub, deci t5 39w, aditia de CO2 am redus-o la o bula/3 secunde.

Pareri?
image

This message was edited 1 time. Last update was at 25/03/2011 22:45:26

setup 1 | setup 2
[WWW]
xr1140
Member
[Avatar]

IP:

foarte frumos. abia astept sa vad norul ala de neoni hoinarind pe acolo
[WWW]
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Foarte frumos. Imi place mult textura substratului!
Referitor la CO2, parerea mea e sa nu-l reduci asa de mult. Eu as lasa macar o bula pe secunda si as vedea ce se intampla cu un test de-ala permanent. Momentan nu ai decat niste creveti acolo, nu? Cred ca merge mai mult CO2 chiar la un singur tub de lumina.

I can't brain today ... I have the dumbs.
[WWW] [Yahoo!]
Marti
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut,

@xr1140, @gengiskhan va multumesc pentru comentarii dar acest setup nu mai exista. Noul setup este acesta: http://acvariu.ro/forum/posts/list/16941.page

Topicul asta se poate inchide.

setup 1 | setup 2
[WWW]

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: