[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
The MUI - Reloaded  XML
Forum Index » Bazine mici si medii
Author Message
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Pune geamu' si lipeste-l pe pozitie, direct in sumpul functional... siliconul polimerizeaza si sub apa, stai fara grija.
Acolo nu e vorba de etanseitate si rezistenta la presiune, ci e vorba de o simpla fixare pe pozitie. Nu e nevoie sa golesti sumpu' si restu' de manevre.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Dan Hincea
Senior member
[Avatar]

IP:

cam asta a iesit... fara silicon. mi a soptit o pasaricavelescu sa folosest niste furtun de 4 taiat pe post de garnitura si sa bag geamurile asa fara sa le lipesc pentru eventualele ajustari...

sa nu mai zic ca am masurat gresit ca urmare geamurile au fost taiate cu 2 centi mai lungi... ca urmare le am taiat pe loc in sufragerie pe canapea..

image
Dan Hincea
Senior member
[Avatar]

IP:

hello lume! a folosit careva solutie de caco3?
din reteta din linkul asta:
http://www.nano-reef.com/topic/364821-diy-kz-coral-snow-with-97-purity/

tocmai am preparat un cocktail
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Specifica, solutie caco3 diy ca de folosit au folosit multi, din aia branduita

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Dan Hincea
Senior member
[Avatar]

IP:

evolutie sump:

asa cum l-am luat de la Radu, asa l-am montat
image

image

am facut sticla pentru impartire sump:
initial am pus-o cu "garnitura" de furtun dar nu a functionat cum trebuie pentru ca nu era deloc etans
image

apoi l-am lipit cu silicon
image

am bricolat niste reactor din niste caserole inalte care se voiau a fi etanse
image
image
image

le-am umplut cu denitrate-ul (sau matrixu') ce era in sticla de AquaCarpatica
si acum arata asa

image

image

urmeaza sa umplu reactoarele cu matrix si eventual sa le aplic in cordon de silicon pe "buze"
si sa asteptam ... rezultatele

urmeaza un reactor de fostati - sa vedem cum....

L.E. am uitat sa zic - dupa aceasta modificare nivelul apei din bazin a scazut cu 0.5 cm ( nu-mi dau seama daca si nivelul apei din sump, volumele fiind cumva redistribuite in cele 3 camere

e de bine sau e de rau ??

This message was edited 1 time. Last update was at 17/10/2016 09:59:38

bulan77
Senior member

IP:

frumoasa imbunatatire

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

1. Bidoanele alea tre' sa fie pline, ca sa beneficiezi de tot spatiul interior... nu e musai sa ai matrix, poa' sa fie orice material poros gasesti (spartura de lava, piatra ponce, siporax, etc).
2. Debitul care conteaza e ala de iesire, acolo tre' sa montezi robinet de reglaj si acolo trebuie sa urmaresti "picaturile".
3. In continuare cred ca te-ai complicat inutil cu peretii aia despartitori, da' asta e.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Dan Hincea
Senior member
[Avatar]

IP:

koala wrote:1. Bidoanele alea tre' sa fie pline, ca sa beneficiezi de tot spatiul interior... nu e musai sa ai matrix, poa' sa fie orice material poros gasesti (spartura de lava, piatra ponce, siporax, etc).

bidoanele vor fi pline - cu inca 2l de matrix

koala wrote:2. Debitul care conteaza e ala de iesire, acolo tre' sa montezi robinet de reglaj si acolo trebuie sa urmaresti "picaturile".

la picatura vine )
pricipiul este urmatorul:
pompa re-invarte apa prin bidoane, pe intrare e un furtunas subtire care trage din sump, pe ultima iesire e un al 2-lea furtunas subtirel prin care iese "la picatura - cum se vede in atasament

koala wrote:3. In continuare cred ca te-ai complicat inutil cu peretii aia despartitori, da' asta e.

csf ncsf! rumanu' cand n-are ce face, se dezdraca si-si pazeste hainele! stiu ca nu esti de acord cu impartirea dar am creat un spatiu pentru bureti/perlon, astfel ca, atunci cand mai zapacesc bazinul, pun perlon pentru o scurta perioada...
in plus, am mai facut ceva loc (desi nu pare), skimmerul sta si el mai bine, se vede ce face, arata mai organizat oleaca...
[Thumb - pic.JPG]

This message was edited 1 time. Last update was at 17/10/2016 10:12:56

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Am vazut ca ai facut o completare (cu rosu) ref. nivelul apei in bazin... cum adica a scazut nivelul in bazin? Ala tre' sa fie stabil, ca e dat de dintii overflowului.

dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

N-are dinti, asta tine nivelul din pompa, plm..

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Dan Hincea
Senior member
[Avatar]

IP:

koala wrote:Am vazut ca ai facut o completare (cu rosu) ref. nivelul apei in bazin... cum adica a scazut nivelul in bazin? Ala tre' sa fie stabil, ca e dat de dintii overflowului.

overflowul nu are dinti
asa cum se vede in poza asta:
image

nu e prevazut cu dinti intre bazin si camera BA - urmeaza sa fac un plexi cu dinti, asta fiind urmatoarul upgrade - dar nu sunt inca hotarat daca sa fac doar dintii sau sa fac un plexi intreg, negru sau albastru, pe care sa-l aplic (lipit) pe geamul din spate (ocazi cu care as acopri si lipiturile cutiei BA)

apa pur si simplu trece pe deasupra geamului, fara nici un impediment. dupa ce am pus geamurile (nelipite) s-a intamplat acest lucru - e vizibila diferenta dintr nivelul dintre suprafata apei si marginea geamului in varianta initiala si varianta de acum -practic diferenta dintre nivelul apei din display inainte si dupa

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Nu inteleg.
- Cu dinti, sau fara dinti, apa trece peste geamul ala si curge in camera overflowului... da?
- Diferenta de nivel (adica, inaltimea stratului de apa care "curge" peste marginea geamului) este data de debitul recirculat de pompa.
- Teoretic, daca nu modifici debitul pompei de recirculare, nivelul ala din display este oarecum constant.

Dan Hincea
Senior member
[Avatar]

IP:

koala wrote:Nu inteleg.
- Cu dinti, sau fara dinti, apa trece peste geamul ala si curge in camera overflowului... da?.

Da, apa trece peste geam, se scurge in camera overflowului, dupa care in sump.

koala wrote:- Diferenta de nivel (adica, inaltimea stratului de apa care "curge" peste marginea geamului) este data de debitul recirculat de pompa.

asa este! inaltimea stratului de apa care "curge" peste marginea geamului este mai mica acum

koala wrote:- Teoretic, daca nu modifici debitul pompei de recirculare, nivelul ala din display este oarecum constant.

teoretic da ... practic ...
pompa e aceeasi, nu are reglaj de debit, nu i-am schimbat pozitia, nu i-am facut nimic

aurecj
Senior member

IP:

hadul wrote:
teoretic da ... practic ...
pompa e aceeasi, nu are reglaj de debit, nu i-am schimbat pozitia, nu i-am facut nimic

Uita-te la pompa, sa nu fi intrat ceva mizerie cum te-ai jucat tu acum si ai invartit toate alea prin sump, iar la faza asta s-ar putea ca putin sa-i scada debitul.
[Email] [Yahoo!]
Dan Hincea
Senior member
[Avatar]

IP:

m am gandit la asta in timp ce postam mai devreme (cand ziceam ca nu am modificat nimic la pompa)
teoretic am si curatat-o (sita) dar poate o fi ceva furtune.... sau chiar in pompa. o voi desface diseara

Dan Hincea
Senior member
[Avatar]

IP:

curatat pompa, curatat furtun retur (de la pompa din sump inapoi in display - ca sa fiu foarte exact ca am auzit discutii )
nici o miscare - plm poate o fi doar mintea mea creata... poate nu!

revenind la problema CaCo3 .....
hadul wrote:hello lume! a folosit careva solutie de caco3?
din reteta din linkul asta:
http://www.nano-reef.com/topic/364821-diy-kz-coral-snow-with-97-purity/

tocmai am preparat un cocktail

nu a incercat nimeni?
Sebastian Costin
Alchimistu'

IP:

De incercat nu am incercat dar Coral Snow-ul are efectul scontat in ce priveste claritatea apei, mai ales cand bazinele sunt deja stabilizate

Evolution reef - Aquaforest
Picolino – Optiwhite cube - retras
Dan Hincea
Senior member
[Avatar]

IP:

poza 1 test din reactor la picatura
poza 2 test din display

pareri?
[Thumb - received_1221191941287564.jpeg]

[Thumb - received_1221192131287545.jpeg]

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Avem parerea ca inca nu functioneaza... sau, ca ai apa atat de curata incat reactoru' n-are ce face.

petre florentin
Member
[Avatar]

IP:

Pai daca sunt pline opreste picatura o saptamana , baga nopox zilnic,mai vb sapt viitoare,iti garantez ca o sa fie 0 la iesirea din reactor.

Forum Index » Bazine mici si medii
Go to: