[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Despre acvariul meu..  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
zimaionut
Junior member

IP:

Salut si sarbatori fericite tuturor!
Am achizitionat un acvariu cu pesti (5xscalari,12xneoni,4xbleeding heart tetra+4 pui,3xpanda,1xrechin curcubeu) si plante (2xechinodorus grisebachii,3xsalate).
Acvariul are dimensiunile urmatoare:
100x40x60, 200 L;
2x Filtru intern Fluval U4.(un filtru extern fiind pe 'lista de asteptare');
1Incalzitor Eheim 50 w (incalzitor mai puternic de asemenea pe 'lista de asteptare');
1xAquael e 200 automat aer.
Neom vu capac originar acvariu.
Deoarece nu am apucat sa fac o ciclare propriu-zisa,am adaugat 3 sticlute cu bacterii inte-o saptamana si 2 folii pe peretii celui de al 2 lea filtru intern(acesta fiind nou). Nivelul No2 eate aproape de minim,pana acum am fost norocos si nu a murit nici un pestisor,acestia fiind hraniti deocamdata doar odata la 2 zile.
Doi dintre scalari sunt foarte agresivi, iar rechinul curcubeu,pasnic in gemeral,are momente cand 'fugareste'alti pestisori. Ce mi-ati recomanda sa fac?
De asemenea,mi se par curentii de la filtre prea puternici pt acvariu,sa opresc jetul de aer de la ambele sau sa il las? Este benefic pentru acvariu? Au plantele nevoie de atat aer?
As mai putea adauga 1/3 batia argintii,pentru a inlatura melcii comunitari care mi-au aparut? Sau va fi supra populat acvariul?
Multumesc anticipat!
Ionut
[Thumb - iggxus.jpg]

Apollo
Member
[Avatar]

IP:

Deocamndata nu mai baga nici un peste.
Poti opri jetul de nule de aer.Nu este nevoie de el.
MihaiF
Senior member

IP:

Tu ai mai avut pesti ? Acvariul nu e ciclat si risti sa ii omori.
Cumpara test la picatura de NH4 si NO2 de la JBL si fa teste o data la doua zile. Daca valore de NH4 sau NO2 vireaza spre zona galbena de pe test ====> schimb de apa 50 % apoi repetare test a doua zi. Cand intra NH4 si NO2 pe nul ai acvariul ciclat.
zimaionut
Junior member

IP:

Salut si multumesc pt raspuns. Pesti nu am mai avut....dar asa am achizionat acvariul (cu tot cu pesti). Testul No2 este aproape nul,ceea ce e bine. Schimb in fiecare zi aprox 20% din apa,ph-ul are valoarea de 7.8.
Test No4 nu am,maine voi lua. Deocamdata pestii sunt bine. Temperatura apei se pastreaza la 26 grade. Am oprit jetul de aer,cum mi-ai spus. Sper sa nu moara nici un pestisor..
Fertilizant penrtru plante pot adauga pana se cicleaza acvariul?
Apollo
Member
[Avatar]

IP:

Poti folosi micro,Dar macro nu recomand unui acvariu fara ciclul azotului complet.
zimaionut
Junior member

IP:

Nu stiu ce este micro sau macro,eu am cumparat flaconul acesta alb pentru plante (poza).De asemenea am achizitionat si Sera Toxivecsi Sera Ectopur,ar trebui sa le folosesc la schimburile zilnice de 20% de apa? Testul No2 l-am facut adineauri, este pe penultima culoare din stanga,galbui mediu. Pestisorii nu sunt activi,dar cel care se ridica la suprafata sa ia aer acum nu o mai face. Apa este foarte limpede,presupun ca filtrele isi fac treaba bine.
Ce mi-ati mai recomanda? Multumesc anticipat!
[Thumb - tpQfJN.jpg]

zimaionut
Junior member

IP:

Carbune activ (la saculet) ar avea rost da adaug in acvariu?
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Absolut niciun rost,ba chiar ia din nutrientii plantelor. Carbunele se foloseste dupa tratamentele pestilor bolnavi pt a scoate chimicalele/medicamentele din apa

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
zimaionut
Junior member

IP:

ol,dar acest fertilizant pt plante il pot folosi cat fac ciclarea? Ce parere aveti de cele 2 filtre Fluval U4? Sunt ok pt moment?
Multumesc!
zimaionut
Junior member

IP:

daca as achizitiona un filtru extern as putea sa folosesc in continuare unul intern? ce model imi recomandati pt un bazin de 200l?
Berea
Membru de baza

IP:

zimaionut wrote:daca as achizitiona un filtru extern as putea sa folosesc in continuare unul intern? ce model imi recomandati pt un bazin de 200l?

Eheim sau jbl, oricum ceva cu debit peste 1000 pe ora
zimaionut
Junior member

IP:

Ok,in doua luni voi achizitiona un filtru extern. Pana atunci as putea adauga un saculet de material filtrant langa filtrul intern? Ajuta?
MihaiF
Senior member

IP:

Poate , dar perfect ar fi daca ai baga materialul in filtrul intern , in loc de bureti. Atunci ar fi treaba buna.
zimaionut
Junior member

IP:

testul de Po4 mi-a iesit 1, ce as putea face urgent sa reduc nivelul fosfatului din acvariu?
No2 este 0,02, ph este 7.8..
MihaiF
Senior member

IP:

zimaionut wrote:testul de Po4 mi-a iesit 1, ce as putea face urgent sa reduc nivelul fosfatului din acvariu?
No2 este 0,02, ph este 7.8..

Schimburi de apa insotite de reducerea dramatica sau oprirea hraniri vreme de mai multe zile.
Ce test ai folosit ?
zimaionut
Junior member

IP:

Tocmai am schimbat 40% din apa. Test la picatura JBL...valoarea e chiar mai ridicata din ce se vede...
[Thumb - 4sgvap.jpg]

MihaiF
Senior member

IP:

Nu e bine , dar cu ciclarea cum stai ?
Prioritara e ciclarea , nu echilibrul fosfatului in acvariu. Si asta pentru ca acvariu neciclat omoara pestii. PO4 mare nu face nici un rau inafara de cateva alge.
zimaionut
Junior member

IP:

No2 este aproape nul, amoniu si amoniac deoloc,Ph 7.8. Filtrul vechi functioneaza constant de cand am instalat acvariul (aprox 1 luna),iar cel nou (primit acum 2 saptamani ) l am umplut cu bacterii pt bureti si functioneaza si el. Pestii sunt bine..deocamdata nu a murit nici unul. Sper ca sunt pe drumul cel bun. Alge deocamdata nu am,as mai vrea totusi sa adaug 2 plante mici,pentru partra din fata-stanga. Este o idee buna? Ce ar mai trebui urmarit?
zimaionut
Junior member

IP:

Vreun sfat? astazi le-am dat putina mancare si am observat ca un scalar nu mancat deloc....ar trebui izolat?
MihaiF
Senior member

IP:

zimaionut wrote:Vreun sfat? astazi le-am dat putina mancare si am observat ca un scalar nu mancat deloc....ar trebui izolat?

Care este experoenta ta in acvaristica ? luni , ani ? Te intreb ca sa stiu ce sa iti spun.
Nu nu trebuie izolat INCA .
Scalarii tai sunt adulti ?

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: