Nu stiu altii cum or simti, insa eu inca sunt socat de ceea ce am patit ieri in Hornbach. Nu vreau sa fac reclama negativa... am cumparat de multe ori diverse de-acolo.. imi placea ideea de alternativa. In plus Dennerle si Eheim au fost totusi printre primii care au adus...
Well, ieri am fost acolo in ideea de a mai lua ceva mancarica, accesorii, etc... si in ideea de a-mi reface grupul de tetrazone si de a-l mari pe cel de neoni. Avand 6 tetrazone, am zis sa le fac grup de 9, iar neoni, inca 10 nici nu se observa
Bon, cumpar toate cele, dupa care mergem la acvariile cu tetrazone. Ma uit atent, pareau foarte ok, colorati, activi, fara mortaciuni prin acvariu. Aleg din cele 3 acvarii cate unul (albino, verde si dungat). 2 masculi si o femela imi trebuiau. Ii prinde domnisoara de acolo foarte eficient... ii pune in punga si o lasa pe masuta aceea de lucru. Intre timp imi prinde si neonii, vad si un adolfoi si avand doar unul il cer si pe acela. Foarte de treaba, imi pune neonii separat de tetrazone, iar adolfoi-ul cu tetrazonele.
In timp ce-mi facea bonul acela de casa... vad tetrazonele intorcandu-se cu burta in sus... Zic "or fi stressate". Si ma decid sa mai astept cateva minute, sa nu le agit. Fara nici-o exagerare, in 3 minute erau moarte. Am ramas... socat. Intreb "ce se intampla"... dra de acolo incerca sa-mi explice ca s-au agitat prea tare, sau poate s-au lovit...
Bon, zic, atunci dati-mi altii. De data aceasta am fost super atent la cum ii manuieste, la ce punga foloseste, la mincioc, toate cele... Intreb daca cumva sunt veniti de curand tetrazonele si poate nu are rost sa incerc. Imi spune ca a mai vandut din ei si n-au fost cu probleme. Ok, imi prinde iarasi trei (atentie, cu apa din acvariul lor). Mai stau 3 minute. Toate trei tetrazonele, cu burta in sus. Moarte.
Am refuzat sa mai incerc a treia oara... si n-am mai cumparat nimic. A nu se intelege gresit, nu dau vina pe dra respectiva sau pe ce se intampla in Hornbach. Dar pur si simplu nu-mi explic ce i-a afectat atat de tare. In 3 minute n-as putea sa-mi omor pestii nici daca-i pun din apa dulce in apa sarata (bine, exagerez si eu)... Oricum, nu-mi iese din cap imaginea cu pestiucii... Imi pare si rau ca i-am omorat incercand sa cumpar.