[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Amplasare lampa suspendata ?  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

Am observat in diverse poze cu acvarii profi o mica ciudatenie referitoare la lampile suspendate. Unii vad ca isi monteaza lampile cat mai aproape de luciul apei, pe cand altii le tin si la 1m distanta... Sa fie oare chestie legata de design, sau se procedeaza asa pentru a mai diminua lumina ce ajunge in acvariu (desi aici imi vine greu sa cred ca isi cumpara lumea super lampi ca sa le tina mai sus pentru ca sunt prea puternice) ?

Eu de exp. tin un Blau de 4x80W la aproximativ 8-9cm de luciul apei, insa din nici-un alt motiv decat acela ca daca ridic mai sus, ajunge prea multa lumina reziduala in camera (si cum am biroul la nici 1m de acvariu, imi bate lumina in ochi). As vrea sa ridic mai sus lampa, intrucat de prea multe ori florile de lotus s-au incovoiat in dorinta lor de a iesi din acvariu... Insa nu prea stiu cum sa procedez sa nu deranjeze in camera. Nu stiu daca pot impaca si capra si varza...

Aici mai am o mica intrebare. Am observat prin multe poze/acvarii cum pestiucii lor stau linistiti si foarte aproape de suprafata apei. Eliminand ideea ca stateau la suprafata pentru ca nu era suficient de oxigenata apa mai jos... am ajuns sa ma intreb daca nu cumva pestiucii mei nu se ridica atat de mult pentru ca le bate prea multa lumina in capsor. La mine nici nu prea se apropie de mancarea de la suprafata apei... asteapta de obicei sa cada (sau in cel mai rau caz se duc la zona hranitorului unde pluteste mancarea)...

Ce ziceti ? Cum ati proceda in locul meu ?

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: