[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Schema filtru extern - DIY  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
glasforex
Member
[Avatar]

IP:

Salut!
Cine are o schema pt un filtru extern (sa iasa bine si pana in 100 ron - eventual si mai mult dar cu argumente pro) pentru un acvariu de 130-250L.
Daca ajuta la ceva: am fitru intern (2bucati), pompa de aer (cu 2 iesiri), canistre (vreau sa fie cat de cat estetic si usor de intretinut/ curatat) si acvariile pe care le detin sunt toate asezate pe suporti sau mobila care poate suferi modificari.
Multumesc!
ping`win
Member
[Avatar]

IP:

http://www.youtube.com/watch?v=9VDBAXQzT7U

E un film lung si nu e gandit bine filtrul dar e pe aproape...
Eu as pune pompa de apa in interiorul filtrului, as da gaurile in lateral pentru furtunuri sa nu deranjez capacul si probabil l-as face mai estetic cu materiale de instalatie de apa.

Dar iti da ideea. Neaparat iti trebuie o pompa de apa. Asta poate o obtii dezmembrand un filtru intern Restul e mai simplu.

Don't make promises, when you are in joy. Don't reply, when you are sad. Don't take decisions, when you are angry.
mihai86
Member
[Avatar]

IP:

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/7713.page

Don't force it ... Get a larger hammer.
glasforex
Member
[Avatar]

IP:

@ ping 'win - am mai vazut candva filmul ala. ma dispera cum vorbeste fata aia. ticurile ei nervoase ma nevrozeaza! ) Merci pt efort!

@mihai86 - e foarte fain acest proiect. dar din poze nu imi dau seama de marimea filtrului fata de acvariu, nici pozitionarea lui. poate daca as ruga pe cel ce a facut acel filtru sa posteze niste imagini de ansamblu; dar topicul e cam vechi si nu as vrea sa deranjez deschizand-ul din nou. dar pana la urma cred ca asta voi face... daca ma intereseaza...
mihai86
Member
[Avatar]

IP:

daca citeai de la cap la coada postul omului iti dadeai seama ... toate info. sunt in topikul acela

Don't force it ... Get a larger hammer.
glasforex
Member
[Avatar]

IP:

ce sa citesc?...
eu vreau ceva poza de ansamblu si tu imi zici sa citesc...
LUPmic
Senior member

IP:

glasforex wrote:ce sa citesc?...
eu vreau ceva poza de ansamblu si tu imi zici sa citesc...

Cu atitudinea asta sigur vei fi ajutat
[Email] [Yahoo!]
Claude
Junior member
[Avatar]

IP:

cel mai bine te uiti la un filtru extern de firma si vezi ce si cum

This message was edited 1 time. Last update was at 19/11/2009 12:01:39

e limpede ca e tulbure!
[WWW] [Yahoo!]
glasforex
Member
[Avatar]

IP:

@mihai86 daca te-am suparat ma scuzi. nu a fost intentia mea. poza doresesc nu explicatii in cuvinte.

@adriancalotescu - esti avocatul cuiva ? esti offtopic scuze ca iti spun. Mai bine faceai un post care sa fie de folos...

merci claude
tropikana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nu e ce vrei tu, dar tot filtru extern e. O sa pun si poze cand o sa il lipesc, ca acum curge.
Varianta finala e un pic modificata, dar principiul e acelasi. Ideea e preluata din sump-urile marine si din filtrele din pet-shopuri. Doar ca al meu e in spatele acvariului, si nu dedesubt si nici inauntru.
Piatra de aer a fost eliminata, pentru ca imi scoate CO2 din apa.

DIY addicted
Valea Plangerii
glasforex
Member
[Avatar]

IP:

o sa ocupe ceva spatiu... dar la asa volum cred ca o sa cureti mediile de filtrare la jumatate de an. Intradevar nu e ce vreau eu insa schema e super OK(mi-ar trebui si mie o schema buna DIY pt filtru extern - canister).Merci oricum!
dj_ando_83
Member

IP:

in primul rand iti va trebui o "cutie" care sa se inchida ermetic si sa reziste presiunii. eu am incercat sa mai fac unul din tevi din pvc de 110mm dar mi-a facut figuri la robineti si am renuntat pe moment sa mai continui constructia lui. in privinta pompelor care le ai trebuie sa te asiguri ca pot urca apa inapoi in acvariu fara sa-si reduca debitul prea mult. o sa incerc sa pun niste poze cu cel care l-am avut initial si a mers vreo 6 luni pana am luat un tetratec.
[Email] [Yahoo!]
glasforex
Member
[Avatar]

IP:

toata lumea zice de forta pompei... sa nu uitam ca greutatea coloanei de apa care trebuie sa urce e compensata de greutatea coloanei de apa ce coboara din acvariu (Principiul fundamental al hidrostaticii). sunt iar in punct mort..

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: