[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Alta probleme...tot cu apa  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
gonefishing
Junior member

IP:

Aseara cand am ajuns acasa si am verificat acvariul am observat ca apa are un aspect tulbure datorita unor particule foarte foarte fine, de culoare maronie (din ce imi dau eu seama), prezente in toata masa de apa, inclusiv pe zona de suprafata (luciul apei) formand o pelicula.

Acum s-au depus si pe unele din frunzele plantelor, dandu-le acestora un aspect oarecum prafos.

Daca introduc in apa o bucata de foaie de hartie alba, la scoaterea acesteia, pe ea se vad efectiv o multitudine de astfel de particule.

Mirosul pe care il degaja apa, de la aparitia acestor particule, este identic cu cel al substratului fertilizant (TetraPlant - Complete Substrate) pe care l-am introdus sambata, la re-setarea acvariului, fapt ce ma face sa ma gandesc ca de aici si problema...

Acum intrebarebarile mele sunt:
1. S-a mai intalnit cineva cu un caz asemanator? si daca da, Ce a facut?
2. Ce imi recomandati sa fac?

Mentionez ca acvariul e in faza finala a ciclarii iar valorile la ora actuala sunt:
- NO3 aprox 200mg/l (JBL Quick test)
- NO2 10mg/l ( 10 este valoarea maxima pe test si nu stiu daca am valori mai mari - JBL Quick test)
- NH3 aprox 0mg/l, (Terta NH3/NH4 test) asta dupa ce aseara am introdus amoniac 25% pentru a obtine o concentratie de 1.5--2mg/l

Fotografii la masa de apa am incercat sa fac dar nu se vede mai nimic...

Va multumesc
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Ai scos toata apa inainte sa pui substratul fertilizant de la Tetra ??
Esti sigur ca nu sunt alge maro alea(diatomee)?

Until you find someone worth dying for, you never really live.
gonefishing
Junior member

IP:

1. Da, am scos toata apa, am sters acvariul cu servetele uscate, am introdus substratul+2cm pietris si 2cm nisip, am reintrodus apa + plante

2. Nu stiu daca sunt sau nu sunt alge, pentru ca ma induce in eroare mirosul apei, asemanator, cum am spus, cu cel al substratului, pe care l-am simtit in momentul aplicarii acestuia.

...Nu stiu ce sa zic...
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

e greu de spus daca s-au format alge asa rapid, dar nici substratul sa se fi ridicat prin masa apei, Asta doar daca nu ai scos plante recent, sau ai pesti care sa-ti scurme din substrat (sae,cae,botia coridoras,ancistrus, etc)
Daca ti s-a depus pe frunze, baga mana si le misca putin sa le cureai,altfel risti aparitia unor alge pe frunze (straghorn)
Verifica sa nu ai un curent de apa puternic jos pe langa substrat care sa-l deranjeze.
Si asteapta pana maine sa vezi daca apa mai este tulbure sau nu, dar inainte verifica tot ce ti-am scris
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

De ce 2 cm pietris si 2 cm nisip ?? Mai exact care sunt dimensiunile boabelor de pietris? Dar de nisip ? Si ce strat ai obtinut in toatal,cati cm are(fara substratul fertilizant)?

gonefishing
Junior member

IP:

@Radu.U
Am facut exact cum mi-ai sugerat; rezultat...nu s-a schimbat nimic. In continuare apa este plina de particule in suspensie.
Stau si ma gandesc daca nu cumva au ramas bule de aer in substrat, care in momentul in care s-au ridicat la suprafata, au antrenat si partea fina, prafoasa din substrat.

@ReBella
Granulometrie:
Pietris: 3~4mm
Nisip: 1~1,5mm
Am un substrat de grosime cuprinsa intre 4~5cm fara substratul fertilizant care are cam 1,5cm

Ce sa mai fac???
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Si daca e substrat fertilizant dizolvat in apa,si daca sunt alge maro...se va rezolva problema de la sine.Eu zic sa mai astepti ... nici o imbunatatire azi ?

gonefishing
Junior member

IP:

Nimic....de marti seara pana azi dimineata nimic...
doar fluctuatii intre densitatile observate de mine dimineata si seara, in rest...stau si astept
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Citeste articolulacesta. Ti-ar putea fi de ajutor. Cred ca te-ai procopsit cu o apa tulbure de toata frumusetea. Mai ales daca spui ca ai fluctuatii dismineata si seara. Adica ai dimineata apa mai lim pede, iar seara mai tulbure? Daca este asa, iseamna ca alga prospera ziua cand ai lumina arinsa si regreseaza noaptea, cand e intuneric. Ai doua posibilitati. Ori bagi filtrul uv la munca (daca ai), ori black out. Adica pentru o perioada de doua zile acoperi acvariul cu una sau mai multe paturi, astfel incat nici cea mai mica geana de lumina sa nu patrunda in acvariu. Daca ai pesti, le pui o pompa de aer, pentru a creste oxigenarea. II poti hrani inainte de black out, dar apoi sub nici o forma nu lasi lumina sa patrunda in acvariu. Dupa astea doua zile, verifici sa vezi ce se mai intampla in acvariu si daca ti se pare ca nu s-a limpezit mai lasi o zi. Metoda este recomandata de acvaristii cu experienta de pe forum, si testata pe pielea (adica acvariul ) mea personala.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
hulk2738
Member

IP:

ai turba in filtru?
gonefishing
Junior member

IP:

Nu am turba in filtru,
M-am gandit sa inlocuiesc pentru o perioada primul burete de aspiratie al filtrului cu vata. Porozitatea buretelui fiind prea mare, am impresia ca nu retine "praful" din apa...
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Nu umbla la filtru in perioada asta...si mai ales NU pune vata in el.Va putrezi si va puti ingrozitor apa apoi.In schimb mai fa niste teste de apa...daca amoniacul SI nitritii nu sunt 0 , acvariul este inca neciclat si tre sa mai astepti pana se limpezeste apa.
PS Eu in unele acvarii nu am filtrare mecanica deloc(ma refer la filtre interne sau externe).Am doar burete bolborositor...care sta destul de prost la capitolul retinere particule.Si apa in ele este cristal de limpede.

gonefishing
Junior member

IP:

Acvariul este aproape ciclat; 3-4mg/l de amoniac se descompun in mai putin de 24h
Valorile de nitrati au inceput sa scada,

Vata vroiam sa o las in filtru doar cateva ore ca sa vad ce se intampla si cate particule retine...
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

De ce nu astepti sa ti se cicleze complet acvariul ? Pe cuvant daca te inteleg... Macar 1-2 saptamani asteapta dupa ce se cicleaza acvariul,si ma indoiesc ca va mai arata la fel apa.

gonefishing
Junior member

IP:

Pai mi-se tot depune pe frunzele plantelor si trebuie sa le scutur in permanenta...Nu e normal...totul s-a produs la 2 zile de la momentul resetarii acvariului.
Varatia parametrilor chimici ai apei este ok dupa parerea mea.

Am facut si treaba cu lumina 0 timp de aprox 36h nimic

De cate ori scutur frunzele, apa se umple de particule, dupa care se depun iar peste tot...
hulk2738
Member

IP:

eu inclin sa cred ca e o problema de filtrare. daca filtrul ar merge la parametri normali, in maxim 48 de ore s-ar limpezi apa. daca suspensia aia pe care o vezi in apa se depune, incearca sa o aspiri de peste tot atunci cand faci schimbul de apa.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: