[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
primul acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
punctul3tzz
Unripe member

IP:

Salut,azi am primit un acvariu si m-am hotarat sa il fac.As vrea sa il fac.Eu nu am mai facut asta si de aceea as vrea sa cer ajutorl cuiva care are rabdare sa imi explice ce si cum,am citit vreo 2 - 3 ore pe forum ....ajuta dar as avea nevoie sa imi spuna cineva exact cu si ce trebuie sa fac.Acvariul meu are 80 l ,am un incalzitor si o pompa . merci,sper sa ma ajute cineva.
[Yahoo!]
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

Da ceva mai multe date, ce capacitate are pompa(filtrul), ce tip de filtru e, ce fel de pesti vrei sa tii(asta ii va ajuta pe cei avizati sa-ti spuna cati pesti poti tine) si trebuie sa incepi sa citesti despre cum se face ciclarea acvariului ca sa nu regreti ca ai bagat pestii prea devreme in el. Restul,le vei invata pe parcurs...

sorry,am uitat sa spun ca in functie de pestii pe care vrei sa-i tii vei stabili parametrii: Ph-ul si duritatea apei
[Yahoo!]
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Chestii utile:

Ghidul incepatorului
Ciclul azotului

si topicurile facute Sticky din sectiunea asta - Coltul incepatorului.

Pe ce vrei sa te axezi: plante sau pesti?
Ce ai vrea sa stii mai exact in afara de cele descrise in cele 2 linkuri de mai sus?

wizzard_6 wrote:in functie de pestii pe care vrei sa-i tii vei stabili parametrii: Ph-ul si duritatea apei
In mod normal trebuie sa fie invers: in functie de pH, KH, GH al apei (de regula de la retea), te orientezi asupra pestilor ce s-ar simti bine in conditiile pe care poti sa le oferi. De exemplu, "degeaba" si-ar dori niste Paracheirodon Innesi, daca are duritatea 14 si pH-ul 8 si nu vrea/poate sa se complice cu osmozor si alte solutii.

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
brawn
Membru de baza

IP:

In momentul de fata ai un acvariu gol care nu necesita nicio cunostinta. Inainte de a pune ceva in el fa-ti timp vreo 25-30 ore si frunzareste acest forum. A, si pregateste-te sa deschizi punga..... :-)
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Mergi duminica in targul de animale sau pe la pet shop-uri,vezi ce pestisori ti-ar place,scrie in topic, cineva te va lamuri atunci,pana atunci lectureza tot ce tine de inceput.Nu e greu dar pt a avea un acvariu sanatos trebuie sa prinzi cateva cunostinte despre acvaristica,apoi vei sti la ce nivel vrei sa te ridici cu acvariul si evident cat vrei sa cheltuiesti
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: