sint relativ aceleasi probleme, asa ca am zis ca nu are rost sa deschid un alt topic. scuze pentru limbajul pe care o sa-l folosesc, dar va fi unul ca pentru "TOnTI", adica singura categorie, in care, cu rusine ma incadrez cind e vorba de pesti si de astfel de probleme:
1. "Gusa" din partea stinga i s-a umflat, parca ar fi a un om care are abces la maseaua de jos. Este mult mai mare comparativ cu cea din partea dreapta. De asemenea, daca el tot e rosu, partea aia e, de obicei, alba. numai ca "gusa" cu probleme e acum toata rosie.
2. In aceeasi parte stinga, intre ochi si branhii (cam la jumatatea distante) are un fel de rana, parca e o gaura... iar aceasta are o culoare alba, parca e putrezita.
3. de cind are problema asta (aproape 36 de ore cind scriu), este mult mai vioi... daca se poate spune asa. el este foarte lent de felul sau... acum, daca bat in geam la acvariu, prinde o viteza incredibila si se ascunde. de asemenea, am avut probleme ca niciodata si cind l-am prins pentru a-l muta in alt acvariu.
4. de mincat maninca, are aproape acelasi comportament ca inainte
5. l-am izolat singur intr-un acvariu de 50 de litri - filtru, pompa de aer - dar nu i-am dat nici un medicament, astept - mai intii - sfatul vostru.
p.s.: nu stiu daca este vreo boala sau a fost atacat de alt peste. Eu am in acvariu un xifo destul de "nervos", dar ataca toti pestii numai la coada sau la aripi, in nici un caz la "git"
p.s.2: inca o data imi cer scuze pentru termenii folositi si va multumesc anticipat
|