[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
PROBLEMA BETTA  XML
Forum Index » Anabantidae
Author Message
raven
Junior member
[Avatar]

IP:

De cateva zile i-a aparut pe buza superioara un mucegai (?) alb, iar buza pare sa fie macinata .
L-am separat intr-un acvariu de 20 de l cu apa cam la 28 de grade , pompa de aer (daca mai era nevoie...) si il tratez cu sera mycopur.
Problema este ca boala nu pare sa stagneze , ci din contra sa avanseze.
Ce este de facut?

Acvariul si filtrul trebuie dezinfectate dupa ce scot betta ?
Daca da , cum procedez ?
PS are si un substrat de pietris .

I used to be a schizophrenic, but we're OK now.
Raven's Playground!
[Yahoo!]
betta
Senior member
[Avatar]

IP:

La ce iti trebuie substratul de pietris?
Acvariul si filtrul e suficient sa le "dezinfectezi" cu apa f. calda dupa ce le freci cu sare.
Eu as pune in apa si putina sare neiodata si/sau albastru de metil (nu ca ar ajuta neaparat dar nu strica impiedicand proliferarea)
De ce ai ales Mycopur si nu Bactopur? Infectia poate fi bacteriana (columnaris) si nu micotica deci un fungicid nu prea ajuta. Deasemenea cresterea temperaturii (daca e vorba de columnaris) nu ajuta ci din contra...
Vezi :
http://freshaquarium.about.com/cs/disease/p/columnaris.htm
http://www.bettacentral.com/disease.htm
http://www.bettatalk.com/betta_diseases.htm
articolul lui Leo http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=483

Traieste ca si când ai muri mâine! Învata ca si când ai trai vesnic!
[Yahoo!]
raven
Junior member
[Avatar]

IP:

ciuperca sau ce a fost , pare sa fi disparut. Buza superioara este aproape inexistenta insa... Oare mai reprezinta un pericol pentru ceilalti pesti ? Il pot baga inapoi in acvariul cu prieteni ?

I used to be a schizophrenic, but we're OK now.
Raven's Playground!
[Yahoo!]
ibis
Junior member
[Avatar]

IP:

sint relativ aceleasi probleme, asa ca am zis ca nu are rost sa deschid un alt topic. scuze pentru limbajul pe care o sa-l folosesc, dar va fi unul ca pentru "TOnTI", adica singura categorie, in care, cu rusine ma incadrez cind e vorba de pesti si de astfel de probleme:
1. "Gusa" din partea stinga i s-a umflat, parca ar fi a un om care are abces la maseaua de jos. Este mult mai mare comparativ cu cea din partea dreapta. De asemenea, daca el tot e rosu, partea aia e, de obicei, alba. numai ca "gusa" cu probleme e acum toata rosie.
2. In aceeasi parte stinga, intre ochi si branhii (cam la jumatatea distante) are un fel de rana, parca e o gaura... iar aceasta are o culoare alba, parca e putrezita.
3. de cind are problema asta (aproape 36 de ore cind scriu), este mult mai vioi... daca se poate spune asa. el este foarte lent de felul sau... acum, daca bat in geam la acvariu, prinde o viteza incredibila si se ascunde. de asemenea, am avut probleme ca niciodata si cind l-am prins pentru a-l muta in alt acvariu.
4. de mincat maninca, are aproape acelasi comportament ca inainte
5. l-am izolat singur intr-un acvariu de 50 de litri - filtru, pompa de aer - dar nu i-am dat nici un medicament, astept - mai intii - sfatul vostru.
p.s.: nu stiu daca este vreo boala sau a fost atacat de alt peste. Eu am in acvariu un xifo destul de "nervos", dar ataca toti pestii numai la coada sau la aripi, in nici un caz la "git"
p.s.2: inca o data imi cer scuze pentru termenii folositi si va multumesc anticipat

Am vazut cu Bucurie
[Email] [WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Anabantidae
Go to: