[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Top 10 Mbuna  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Am in plan un acvariu biotop Malawi. La dimensiuni m-am gandit 200x60x50 adica 600 litri brut. Scazand decorul 3D, nisipul si pietroaiele din acvariu cred ca o sa aiba maxim 500 litri net. As dori de la cunoscatori o lista cu cele mai frumoase si colorate mbune pe care le pot gasi la noi, bineinteles compatibile. Pe net am cautat dar sunt foarte multe specii si multe nu se gasesc pe la noi. Multumesc anticipat.

Biotop Malawi || Biotop Amazon
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

In ordine aleatoare:

Labidochromis Caeruleus
Pseudotropheus Elongatus
Melanochromis Johanni
Pseudotropheus Saulosi Coral Red
Metriaclima Membe Deep
Pseudotropheus Acei
Cynotilapia Afra
Pseudotropheus Flavus
Iodotropheus Sprengerae
Pseudotropheus Demasoni

Ce-i frumos pentru mine, poate fi urat pentru tine, dar chiar vrei sa tii 10 specii in bazin?

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Am zis 10 specii ca sa am de unde sa scad in caz ca nu gasesc exemplare frumoase. Macar 5 din astea 10 sa gasesc si sunt fericit. Daca oi gasi din toate exemplare frumoase o sa ma incumet sa le iau. Cred ca ar da bine.

Din ce am vorbit cu colegii mi-am facut o lista provizorie:
Cynotilapia afra Cobue
Pseudotropheus acei
Pseudotropheus polit
Pseudotropheus flavus
Pseudotropheus Kingsizei
Pseudotropheus Demasoni
Labidochromis Caeruleus
Labidochromis Hongi
Melanochromis Maingano
Maylandia Callainos

Apropo, "microbul" asta cu acvariu mare cu mbune il am de cand am venit la tine sa iau pestiucii aia. M-ai "contaminat".

Lord.Yu
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu iti recomanda Cynotilapia afra . Dai un search pe google sa vezi ce comportament au.Daca vrei neaparat se gasesc la Zoomania pantelimon.
http://www.aquahobby.com/gallery/e_afra.php sau le mai spune "Dogtooth Cichlid" ,iti dai seama ce inseamna tradus in romana ......
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

La fel de rai sunt si Demasoni intre ei. Dar daca au spatiu suficient, locuri de ascuns si multi pesti in jur agresivitatea se diminueaza.

Lord.Yu
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu , problema este ca sunt rai cu alte specii , citeste bine comentariile din link.
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Citisem cu atentie . Eu am comparat agresivitatea Demasonilor intre ei cu cea a Cynotilapia afra cu alte specii. Oi vedea eu pana la urma ce si cum dar in orice acvariu cu africani se aplica ce am zis eu cu diminuarea agresivitatii.

ceejay
Junior member

IP:

Si eu urmeaza sa populez, insa nu am reusit sa ma decid la specii dinainte. Am hotarat ca imi voi achizitiona mai multe specii din care voi elimina pe parcurs ce nu vreau sa tin in functie de toate criteriile: aspect, comportament intra si inter specii etc.

Si cu agresivitatea e o chestiune luat in seamna in linii generale. Exista exceptii, poate fi si in cazul tau. Am vazut cu ochii mei un grup de Demasoni ce convietuiesc in limite acceptabile ale agresivitatii intr-un acvariu comun, acelasi grup intr-un acvariu anterior, tot comun facand ravagii.

David Dockwiller spune aici despre Cynotilapia Afra "Cobue": "I have found that they are non-aggressive towards other cichlids and are only aggressive towards their own when spawning or staking out territory."

Si despre Flavusi se spune de multe ori ca au agresivitatea peste medie, si de altfel celelalte specii pot sa puna probleme.
Ce vreau sa spun e ca nu e chiar totul batut in cuie si nu orice posibilitate de combinare e exlusa.
La fel si cu spatiul ce e la dispozitie si locurile de ascuns, daca citesti mai mult o sa gasesti multi crescatori sau detinatori de ciclide africane din a caror experienta reiese ca au scapat de problema agresivitatii cand au redus locurile de ascuns si au suprapopulat acvariul. Bineinteles orice masura are plusuri si minusuri, reducand spatiile de ascuns si aspectul acvariului are de suferit. Asadar, depinde cred si de preferintele si compromisurile pe care e dispus fiecare sa le faca.

O idee la speciile cu potential de agresivitate mai mare (demasoni, cynotilapia, flavus etc): sunt mai multe sanse sa convietuiasca cat de cat pasnic cu alte specii, daca sunt introdusi in acvariu ca si pui cand celelalte specii sunt adulti si ierarhiile bine stabilite. Dar nici asta nu e batut in cuie ci tot asa orientativ.
[Email] [Yahoo!]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Da. Nici un peste nu e identic cu altul la agresivitate. Acum sper sa nu ii nimeresc tocmai pe aia cu "pandalii la cap". Fiecare cu norocul lui .

pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Am gasit si pozele cu inculpatii. Daca gasesc asa exemplare la vanzare cred ca o sa arate bine acvariul.

image Cynotilapia afra Cobue
image Labidochromis Caeruleus
image Labidochromis Hongi
image Maylandia Callainos
image Melanochromis Maingano
image Pseudotropheus acei
image Pseudotropheus Demasoni
image Pseudotropheus flavus
image Pseudotropheus Kingsizei
image Pseudotropheus polit

Ramane acum sa vad cate exemplare trebuie din fiecare si raportul M/F ca sa fie bine.
Lord.Yu
Junior member
[Avatar]

IP:

Pai cred ca minimul-minimului ar fi de 1M si 2 F.
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Depinde de specie Yu. La Demasoni de exemplu e recomandat sa ai vreo 10 bucati ca se rup intre ei.

vlado2
Junior member
[Avatar]

IP:

Lord.Yu wrote:Nu , problema este ca sunt rai cu alte specii , citeste bine comentariile din link.

Lord.... orice cichlida este egresiva cind e cu alte 30 in 150 de l.Afra nu-s mai agresivi ca kingsizeii sau multe alte specii...
Eu am tinut combinatii ciudate. daca e loc toata lumea e fericita(si eu).Cind am suprapopulat bazinul a inceput problema. Si am ajuns ca pt 35 de pestani sa imi \mai trebuiasca un bazin...adica 250 l + 450l.

Forum Index » Cichlidae
Go to: