[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Gourami agresiv?  XML
Forum Index » Anabantidae
Author Message
dianacorbeanu
Junior member
[Avatar]

IP:

Am cumparat aseara 3 gupyy si i-am pus in acvariu alaturi de 3zebre, un sanitar si o femela gourami. Initial gourmi era fascinata, tot ii cerceta cu antenutele ei si parea ca o sa se inteleaga toti foarte bine.
Insa de dimineata am vazut ca gouramy alerga turbata dupa gupisori, mai ales dupa o femela pe care a cam avariat-o. Bietii de ei sunt stresati, si stau mai mult ascunsi.
Eu stiam ca gourami e o specie pasnica, altfel nu mai luam si gupisorii. Am mai avut guppi si cu aceia nu avea nimic. Nici cu ceillti pesti din acvariu.Dar acum parca a turbat.
E vr-o sansa sa se calmeze situatia?
[WWW]
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Salut!

Din pacate, gourami si guppy nu sunt specii compatibile. Cat de mare e acvariul in care-i tii? Ce si cati pesti mai in el?
[WWW] [Yahoo!]
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Intradevar gurami sunt pesti pasnici , am avut si eu gurami si guppy odata si nu au existat conflicte desi guppy se speriau de ei ;)
[Email] [Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Gurami sunt pasnici pana ajung la faza de reproductie cand devin dintre cei mai "suparati" pesti posibili si nu suporta pe langa ei nimic, nici alti gurami, nici alti pesti...deci, sa stii ce te asteapta.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
olinno
Member

IP:

dupa parerea mea depinde si ce fel de gurami este. Eu am observat ca unele specii sunt mai pasnici chiar daca ajung la faza de reproductie. dar oricum nu prea e indicat sa ti gurami cu guppy.
[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Eu am un guram mascul cu guppy de jumate de an si e ok.Insa am nimerit eu unul foarte pasnic si nu am femele de guram in bazin.Depinde de care guram nimeresti ... Femela aia de guppy nu a fatat si o fugarea sa ii pape puiii? Ar fi o teorie ... Daca vezi ca nu se potoleste va trebui sa renunti ori la ea ori la guppy.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
dianacorbeanu
Junior member
[Avatar]

IP:

E o femela de gourami albastru,5-6 cm, cu picatele.
Ma gandesc sa scap de ea pt ca am un acvariu mic 26 l. Aveam de gand sa o tin pana imi iau unul mai mare dar nu mai pot sa astept.
A trebuit sa o separ pt ca a inceput sa atace cu furie tot ce am in acvariu, zebrutele(3), guppy (3) pana si pe amaratu` de sanitar.
Chiar nu pricep, cu zebrutele nu avea nimic si acum nu mai suporta pe nimeni pe langa ea, teroriza tot acvariul.
[WWW]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Da-o urgent,se face mult prea mare pentru acvariul tau.Probabil reactioneaza asa pentru ca nu mai suporta inghesuiala de acolo...Stresul isi spune cuvantul

Until you find someone worth dying for, you never really live.
dianacorbeanu
Junior member
[Avatar]

IP:

Asa o sa fac, o sa incerc sa o dau cat mai curand. O sa ma rezum la zebrute, sanitar si guppy, vad ca se inteleg bine, masculul guppy se joaca impreuna cu zebrele. Pentru 26l, cred ca nu imi trebuie alt gen de pesti.(da doamne mintea de pe urma...).
[WWW]
olinno
Member

IP:

gurami albastru cu 2 punte negre este mult mai agressiv decat celalalte dupa observatiile mele.dar si spatiul era foarte mic pentru atatea pesti. scapa de gurami sau schimba acvariul cu unu mai mare
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Anabantidae
Go to: