[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Tetra vs Eheim  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Poll
Ce solutie recomandati?
1. Parinti adoptivi 62 31% [ 29 ]
2. Hranire artificiala 48 24% [ 22 ]
3. Lasa-i in pace ca se descurca ei, si mai depun peste 5 zile 90 45% [ 42 ]
Total Votes : 93
Author Message
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Monky wrote:3. Capacitatea de filtrare mecanica.

Ia uite ce mi-a spus Faraonu' aici, referitor la filtrarea mecanica. Am cautat posturi de-ale colegului Carja Ioan si m-am edificat. Filtrele externe nu sunt filtre mecanice.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Foarte bine gandit Monky, logica ta este imbatabila si-s perfect de acord cu ea....dar, avand si pareri pro si contra, si luand in considerare ca aceste canistre nu-s filtre mecanice si nu vrei generatii mai vechi, fa un compromis ...si acesta se numeste: filtrul Eheim Pro II, adica generatia a doua, penultima, de unde poti alege un 2126 thermo sau un 2026, ori poate un 2128 thermo sau 2028...

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

alber wrote:
Monky wrote:3. Capacitatea de filtrare mecanica.

Ia uite ce mi-a spus Faraonu' aici, referitor la filtrarea mecanica. Am cautat posturi de-ale colegului Carja Ioan si m-am edificat. Filtrele externe nu sunt filtre mecanice.

Stiu ca un filtru extern nu trebuie considerat "groapa de gunoi" a acvariului... insa eu am zis sa limitez cat mai mult "lucrul in acvariu", din mai multe motive. In primul rand, acvariul meu e cocotat undeva pe un perete de 1m. Plus inaltimea lui, gandeste-te ce chin este sa lucrezi undeva de la 1.6m. In al doilea rand, am zis sa nu mai stressez pestii (am vazut cat de mult se sperie dupa ce ma apuc sa scot toate cele pentru curatat - ultima oara a fost acum 2 saptamani, de atunci hoplo si rainbow shark stau mai mult ascunsi de frica). Prin urmare, prefer sa curat mai des filtrele externe, fiindu-mi mult mai la indemana.

Din acelasi motiv am ales si sa pun CO2-ul extern si sa renunt la filtrul Juwel intern. Reactorul si pompa de la Dupla, dupa o saptamana se innegresc de mizerie, nu altceva. Juwel-ul, nu mai zic, ca saptamanal trebuie sa-l scot si sa-l sifonez inauntru... si de multe ori mai mult tulbur apa decat o curat. Pe cand cu ele externe, le curat usor, le pun la loc, si asta este... Poate gresesc gandind asa... nu stiu, sunt totusi incepator
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

oricum tulburi putin apa si dupa ce montezi inapoi filtrul extern, dar nu foarte mult
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

De curiozitate (si pentru ca vroiam sa ma conving totusi sa iau JBL) am scos acum un sertar din EX1200 ca sa-l compar cu un sertar din e1500. Desi Tetra spune ca are 1L x 4 iar JBL spune ca are 1x2,3L + 3x1,9L pentru mediile de filtrare... ceea ce am vazut cu ochiii mei este complet invers. "Sertarele" de la e1500 au cam 60% din capacitatea unui sertar EX1200. So, pentru mine e case closed la domeniul "capacitatea de filtrare intre JBL si Tetra. Ramane sa pun mana si pe un Eheim.

Apropos, stie cineva daca la Professional 3 2080/2180 se poate folosi un singur furtun pentru tras apa, si nu ambele ?
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Tetratec are 12l .... cum Dumnezeu sa aiba 1x4 ??? JBL are tot 12l, eu zic ca e clar : e inutil sa masori sertarele cand producatorii zic clar ca cele 2 filtre au aceeasi capacitate.La JBL-ul meu e900 is mari sertarele alea, imi imaginez cum sunt la e1500

Until you find someone worth dying for, you never really live.
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

ReBella wrote:Tetratec are 12l .... cum Dumnezeu sa aiba 1x4 ???

Nu-mi place niciodata sa arunc cu cifre daca nu am o dovada. Ti-am uploadat dovada, chiar manualul Tetratec, unde e specificat clar "EX 1200 Filter Media Container (unit) 1l x 4". Se poate vedea aici in screenshot.
ReBella wrote:e inutil sa masori sertarele cand producatorii zic clar ca cele 2 filtre au aceeasi capacitate.La JBL-ul meu e900 is mari sertarele alea, imi imaginez cum sunt la e1500

Imi pare rau ca nu am facut poze, dar ma grabeam sa nu care cumva sa deciclez filtrul. Le-am luat si pus sertarele unul langa altul, diferenta "ochiometrica" era clar in favoarea lui EX1200. Am varsat tot din sertarul lui EX1200 in sertarul de la e1500 si a ramas aproape 40% gol. Acum, crezi ce doresti din ceea ce spun producatorii. Eu unul sunt Toma Necredinciosul, in special cand sunt pe banii mei

ReBella wrote:Tetratec are 12l .... JBL are tot 12l

Scuze dar nu pot edita. Rog un moderator sa uneasca posturile. Eu cred ca incurci capacitatea de filtrare cu cantitatea de apa care intra in canistra. La Eheim de exp. e specificat foarte clar volumul canistrei si volumul de filtrare. La Tetra si JBL e un pic mai evaziv, multi incurcand "Filter volume" cu "Filtering media volume"... 2 lucruri complet diferite. Hope it helps
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Eu nu cred ca ex1200 si ex700 au acelasi volum al mediilor filtrante - adica 4 litri :-) Poate ne lamureste cineva care chiar se pricepe...Ceea ce-ti pot spune sigur este faptul ca JBL e1500 are 8l material filtrant.Tetratecul nu stiu, insa si daca ar avea 20l tot nu l-ar face o optiune buna avand in vedere ca va curge mai devreme sau mai tarziu E ca si cum ai alege o masina ale carei frane pot ceda oricand doar pentru ca are un interior mai incapator . Crezi ca se merita ?

Until you find someone worth dying for, you never really live.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

MonkY wrote:Ramane sa pun mana si pe un Eheim.
E cea mai inteleapta alegere daca nu esti strimtorat la bani . La cit ai de investit in acvariu sint convins ca-ti permiti Eheimu' .

Poze: smilie ... Poze cu plante
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

Pana la urma am mers pe 2 x Eheim Professional 3 2075. Am inlocuit unul din sertarele ce aveau Eheim Mech Pro (erau 2 identice) cu unul plin de Eheim Substrat Pro si burete. 2075-ul mi se pare extraordinar de puternic... as zice ca este de 2 ori mai puternic decat EX1200. Momentan nu le pot tine decat la 50% putere, altfel iese furtuna in acvariu. Sunt multumit... calitate Eheim, deh
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Ai ales corect. Uite-te in instructiuni si vezi de la care robinet poti sa reduci debitu'. Io tin minte ca de la robinetu' de la furtunu' prin care iese apa din filtru. Da' nu te lua dupa mine pina nu citesti exact in instructiuni. Acolo specifica foarte clar de la care robinet se reduce debitu'.

LUPmic
Senior member

IP:

Io parca am citit ca se reduce din cel de pe tur dar cum a zis si @porcu vezi instructiunile.
[Email] [Yahoo!]
tropikana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

In general, pompele de acvariu sunt de tip centrifugal. Asta inseamna ca daca reduci debitul de intrare (sau chiar il opresti) rotorul va functiona in gol fara nici o problema, atata timp cat are apa in camera rotorului (adica are cine sa opuna rezistenta). Altfel intra in fibrilatii (adica vibratii), se descentreaza si se rupe. Sau se supraincalzeste si se demagnetizeaza.
La toate pompele de acvariu, debitul se regleaza de la intrare. Ca sa puteti tine minte asta, ganditi-va la pompele de recirculare tip compact. Au un flaps (grila, aripioara, etc.) care obtureaza intrarea apei in pompa.
Rotorul pompei se invarte constant, cu aceeasi viteza, indiferent de cantitatea de apa absorbita.
PS: la serviciu am lucrat cu pompe centrifugale

DIY addicted
Valea Plangerii
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:Ai ales corect. Uite-te in instructiuni si vezi de la care robinet poti sa reduci debitu'. Io tin minte ca de la robinetu' de la furtunu' prin care iese apa din filtru. Da' nu te lua dupa mine pina nu citesti exact in instructiuni. Acolo specifica foarte clar de la care robinet se reduce debitu'.

Stai un pic ca nu inteleg... cum adica "vezi de la care robinet poti sa reduci debitul" ? Ca Eheim Pro 3 are un singur "levier" de care tragi ca sa reglezi debitul. Nu mai are ca la seriile vechi reglaj pe iesire si reglaj pe intrare...
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

MonkY wrote:Stai un pic ca nu inteleg... cum adica "vezi de la care robinet poti sa reduci debitul" ? Ca Eheim Pro 3 are un singur "levier" de care tragi ca sa reglezi debitul. Nu mai are ca la seriile vechi reglaj pe iesire si reglaj pe intrare...

N-am stiut, credeam c-are robinet la fiecare furtun .

MonkY
Member
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:
MonkY wrote:Stai un pic ca nu inteleg... cum adica "vezi de la care robinet poti sa reduci debitul" ? Ca Eheim Pro 3 are un singur "levier" de care tragi ca sa reglezi debitul. Nu mai are ca la seriile vechi reglaj pe iesire si reglaj pe intrare...

N-am stiut, credeam c-are robinet la fiecare furtun .

Ma speriasem... am crezut ca nu mi-au dat mie robinetii sau ceva de genul acesta Am inteles ca ar fi un sistem mai bun asa, pentru ca se regleaza motorul in functie de acel "levier", fara sa mai apara probleme de gen "e dat prea tare turul fata de retur" sau invers. Acum, Dzeu cu mila... sper sa fie ok
friday
Junior member
[Avatar]

IP:

am citit thread-ul asta si as vrea sa sa stiu cat te-a costat Eheim 2075. multumesc anticipat

Blooop bloop
[ICQ]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

de ce nu cauti pe net cat costa?ai avea raspunsul mult mai rapid, decat sa astepti sa caute altcineva...
friday
Junior member
[Avatar]

IP:

intreb in mai multe locuri inainte de a cumpara un produs, cu alte cuvinte caut cea mai buna oferta

Blooop bloop
[ICQ]
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

friday wrote:am citit thread-ul asta si as vrea sa sa stiu cat te-a costat Eheim 2075. multumesc anticipat

Scuze. Am fost un pic plecat. Pe 2075 am dat aproximativ 700 RON (plus transport) din .de. Vine complet cu medii de filtrare.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: