[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Tetra vs Eheim  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Poll
Ce solutie recomandati?
1. Parinti adoptivi 62 31% [ 29 ]
2. Hranire artificiala 48 24% [ 22 ]
3. Lasa-i in pace ca se descurca ei, si mai depun peste 5 zile 90 45% [ 42 ]
Total Votes : 93
Author Message
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

Hehe, stiu ca pare bizara comparatia... dar fac un mic upgrade la un acvariu de 400-500L, si cum momentan am doar un EX1200 care nu prea a facut fata la un 240L (alaturi de filtrul intern Juwel)... as vrea sa stiu voi ce ati alege ? Sa mai adaugati inca un Tetra EX1200 sau sa inlocuiti cele 2 EX1200 cu un Eheim 2080 (am zis 2180 pentru ca am si incalzitor in el, si cum vreau sa scot toate cele din acvariu, cu atat mai bine).

Ca bani si siguranta cred ca ies mai bine cu 2 x EX1200 (inlocuite bioballs cu Siporax) decat Eheim-ul. Mai ales in ideea ca daca pica unul, am macar pe celalalt de backup. Sau cand curat, sa nu am sanse sa deciclez tot. Ca si calitate, Eheim e clar peste, insa e si mult mai scump (daca nu ma insel iese aproape dublu fata de 2 x EX1200).

Ma mai gandesc si la faptul ca eu am chillerul, UV-ul, co2-ul si probabil si incalzitorul... toate externe. Iar daca pun toate astea pe Eheim-ul acela, mi-e ca-l gatui. Asa, as putea sa le "impart" pe cele 2 EX1200-uri (chiller si UV pe unul, incalzitor si CO2 pe celalalt).

Oricum, unul din filtre nu va face deloc partea de oxigenare, intrucat va trebui sa-i pun outputul cat mai adanc in bazin (altfel degeaba mai bag CO2 extern)...

Tehnic vorbind, 2 x EX1200 ar avea aproximativ 1600L/h (am zis ca 800L/h ar fi media lui cu medii de filtrare curate), pe cand un 2180 are 1200L/h (atat am citit pe unele site-uri ca ar avea cu medii de filtrare). Din punct de vedere al capacitatii de filtrare, 2 x EX1200 ar insemna cam 14L (cam atat estimez ca intra in el, desi in manual Tetra specifica 1x4L - probabil ca nu pun si buretii), pe cand 2180 are 13.5L. Iarasi, un punct negativ la Eheim, la partea mecanica sta foarte prost (2 buretei subtiri, din care unul este prefiltru), pe cand in EX1200 vor fi 6. La partea de filtrare biologica, Eheim este clar peste Tetra cu pachetul default. Insa scoase bioballs si carbonul acela si pus Siporax... cred ca iese cam tot pe-acolo.

Prin urmare... dubiu mare. Voi cum ati face daca ati fi in locul meu ? Multumesc anticipat pentru opinie !
LUPmic
Senior member

IP:

Ar mai fi problema dimensiunii si asezarii prin mobila, cele 2 1200 adunate ar da cam tot p-acolo dar mai sunt furtune alea alea ....
Inca o treaba ar mai fi pretul la 1200 am gasit 495lei iar la 2180--1700 aproape dublu cum ai spus si tu.
Eu unul nu pot spune ia-l pe ala sau pe ala, acum am un eheim intern de un an de zile si e ok(chiar, ar trbui sa-i schimb buretele?). La Tetra am inteles ca in timp ar avea probleme la garnituri si nu stiu daca se gasesc de schimbat.
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

La cite probleme au canistrele Tetra io zic sa nici nu te mai gindesti la ele. Amicu' meu de la petshop NU mai aduce canistre Tetra. A avut clienti nemultumiti de calitatea filtrelor. Si la cum iti trateaza cilentii furnizoru' smilie ....... a renuntat la Tetra. Sa nu mai zic de cei care au scris pe forum .......

MonkY wrote:momentan am doar un EX1200 care nu prea a facut fata la un 240L (alaturi de filtrul intern Juwel)
Ceva nu-i in regula la acvariu' ala, nu vad cum ar fi putut sa nu faca fata filtrarea aia la 240 litri.

Poze: smilie ... Poze cu plante
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:La cite probleme au canistrele Tetra io zic sa nici nu te mai gindesti la ele. Amicu' meu de la petshop NU mai aduce canistre Tetra. A avut clienti nemultumiti de calitatea filtrelor. Si la cum iti trateaza cilentii furnizoru' smilie ....... a renuntat la Tetra. Sa nu mai zic de cei care au scris pe forum .......

Eu din fericire n-am avut nici-o problema (in 7 luni or so) cu exceptia faptului ca pe una din garnituri s-a "topit" furtunul. O bucatica mica de 5mm pe care am scos-o cu patentul... a fost incredibil. Am stat o ora sa scot furtunul pentru curatare. De-acum inainte, partea aia nu mai o scot de-acolo
Porcu wrote:
MonkY wrote:momentan am doar un EX1200 care nu prea a facut fata la un 240L (alaturi de filtrul intern Juwel)
Ceva nu-i in regula la acvariu' ala, nu vad cum ar fi putut sa nu faca fata filtrarea aia la 240 litri.

Pai, iti spun eu ce este in neregula. Prea multi pesti (ca altfel nu vroiam sa-l maresc). Mai exact o "ciorbita" de genul : 12 neoni tetra, 10 neoni roz, 4 ramirezi, 2 rainbow sharks, 3 botia kubotai, 2 hoplo, 4 cory, 3 ancistrusi, 8 tetrazone, 4 puntius, 6 otto, 2 sae, 5 neritine si un melc necunoscut

Dar in 500L or so o sa fie ok... sper eu
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

MonkY wrote:Ca bani si siguranta cred ca ies mai bine cu 2 x EX1200 (inlocuite bioballs cu Siporax) decat Eheim-ul. Mai ales in ideea ca daca pica unul, am macar pe celalalt de backup.

Ca bani da, dar ca siguranta sau batai de cap s-ar putea sa nu.
Noile loturi de TetraTec Ex1200 au probleme, peste jumatate intorcandu-se la garantie dintr-un vechi motiv: curg.
Eu am trei bucati de vreo 2 ani si am avut probleme doar o singura data cu unul cand, dupa ce l-am curatat, incepuse sa picure. I-am schimbat o garnitura mica si gata. In concluzie, daca nu te mai joci prea mult cu acel "Hose Adaptor Unit" - adica il lasi la locul lui si decuplezi furtunele (ca sa-l cureti) doar de la robinetii verzi - il poti pastra si mai adaugi doar un Eheim 2128 (ca are incalzitor in detrimentul lui 2028).
Sau o combinatie de 2 filtre la alegere dintre 2028 si 2128.
Depinde de cati bani ai pentru asta.

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

eu am ales eheim, deoarece detin un 1200.
In principiu sunt multumit, dar:
am avut probleme la garnitura, si e destul de greu de inchis dupa curatare
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Eu am un ex700 de care sunt multumit, inca merge perfect si nu curge absolut deloc. Pe de alta parte, il desfac destul de rar ca sa-l curat.

Am avut o problema tot cu un tetratec ex700 (altul, la alt acvariu) pe care l-am desfacut sa-l curat, l-am spalat si l-am lasat desfacut sa se aeriseasca - era foarte murdar si oricum, acvariul respectiv a primit un reset general.
Problema a aparut a doua zi, cand a trebuit sa-l asamblez inapoi. Capacul nu mai intra la locul lui. A trebuit sa-l fortez, imi era frica sa nu cedeze ceva. Pana la urma, a intrat, acuma merge, nu curge, e ok. Presupun ca atunci cand l-am lasat desfacut, garniturile alea s-au... dilatat. Alta explicatie nu am.

Oricum, este foarte cunoscut faptul ca Eheim-urile sunt net superioare ttetratec-urilor. Si din cauza asta, costa mai mult. Pana la urma, depinde de bugetul tau. Daca nu ar fi asta o problema, nu ai de ce sa te gandesti la Tetra - parerea mea.
[WWW] [Yahoo!]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Am intrat si eu de cateva zile in clubul celor care au schimb de apa la picatura, involuntar, din cauza unui Tetratec EX700.
In plus l-am facut bucatele si tot nu m-am prins pe unde curge. Nu curge pe la garnitura mare a capacului, nu curge pe la garniturile mici, alea de la subansamblul ala negru cu furtune, care se infige in filtru...

Tetratec - smilie ... asta ca sa nu arat alt deget in alta pozitie.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Val wrote:Am intrat si eu de cateva zile in clubul celor care au schimb de apa la picatura, involuntar, din cauza unui Tetratec EX700.
In plus l-am facut bucatele si tot nu m-am prins pe unde curge. Nu curge pe la garnitura mare a capacului, nu curge pe la garniturile mici, alea de la subansamblul ala negru cu furtune, care se infige in filtru...
Nu ma por abtine , sorry

Poze: smilie ... Poze cu plante
luci_sandor
Member
[Avatar]

IP:

tot nu m-am prins pe unde curge

Vezi sa nu curga pe la butonul de amorsare.Eu am mai auzit si asta...are pe acolo un "canal" pe unde se amorseaza apa si se poate sa curga pe acolo, apa iti pica pe lateral, de nu-ti dai seama de unde vine!

http://s571.photobucket.com/albums/ss156/luci_sandor/Green%20terror/
[Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

val, ai sa-ti zic si eu ce-am patit cand picura filtrul.
Tot asa: cand curgea pe coturile de intrare evacuare, ba pe margini, ba la linia unde se inchide capacul. Era foarte greu sa-mi dau seama de unde curge. Am desfacut complet fiecare piesa, remontat, iarasi curgea ba peoparte , ba pe alta.Am verificat garnitura mare, si nu avea urme de uzura, DAR, la garantie am cerut o noua garnitura, care era foarte vascoasa, Nu doar ca intra foarte usor capacul , dar nici nu a mai curs de atunci.
Odata din 3 curatari mai ung garnitura cu glicerina boraxata.
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Zic si io nu dau cu paru'. De ce nu te orientezi catre JBL? O dilema asemanatoare cu a ta am avut si io. Recomandarile primite aici pe forum au fost urmatoarele: Tetra nu, JBL ar fi ok, Eheim solutia ideala. Am ales JBL din considerente financiare si nu-mi pare rau. L-am luat putin supradimensionat zic eu, dar nu sunt probleme. Un Cristal Profi e900 pentru 126 l. Dar am facut-o special, pentru a pune pe el si un eventual reactor extern pentru CO2 si o lampa UV.

Val wrote:Am intrat si eu de cateva zile in clubul celor care au schimb de apa la picatura, involuntar, din cauza unui Tetratec EX700.

M-am blocat. Madoare burta de atata ras.
Nu ma intelegeti gresit. Nu din cauza pataniei lui Val, ci datorita exprimarii, a modului in care a putut pune problema. Fantastic

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

eu am sa ma orientez catre un jebo 829 / 829 de pe e-bat ajunge circa 350 ron cu tot cu transport.
Nu neaparat ca nu mai face fata asta, dar vreau eu 2 filtre
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

alber wrote:Zic si io nu dau cu paru'. De ce nu te orientezi catre JBL? O dilema asemanatoare cu a ta am avut si io. Recomandarile primite aici pe forum au fost urmatoarele: Tetra nu, JBL ar fi ok, Eheim solutia ideala. Am ales JBL din considerente financiare si nu-mi pare rau. L-am luat putin supradimensionat zic eu, dar nu sunt probleme. Un Cristal Profi e900 pentru 126 l. Dar am facut-o special, pentru a pune pe el si un eventual reactor extern pentru CO2 si o lampa UV.

Fara sa vreau sa supar pe nimeni... NO JBL for me ! Am cerut un e1500 de test, si am ramas socat. Inainte eram super multumit de produsele JBL, dar filtrul este... fara comentarii. De la faptul ca un e1500 are 900L/h din start cu mediile sale noi-noute (e specificat pana si in manual, dar nicaieri la ei pe site), pana la faptul ca accesoriile si constructia lui sunt cel mult "indoielnice". Coturile pe care le-am primit par a fi facute din cel mai ieftin plastic posibil, mult chiar si sub cele de la Tetra (parerea mea). Nu mai spun ca sunt negre mate... nici nu vezi cand se strange mizeria (pentru unii poate o fi un lucru bun, insa eu vreau sa vad cand trebuie sa le curat, nu sa ascund mizeria). Sistemul de inchidere pare atat de firav... nu mai zic materialul din care e facut filtrul pur si simplu. Imi pare rau, eu chiar ma decisesem sa merg pe 2 x e1500, dar dupa ce l-am testat si vazut cum e... am zis NU.

Inca odata, sper sa nu supar pe nimeni caruia ii place JBL. Am multe produse JBL, dar n-am vazut la nici-unul pana acum o asemenea "chinezarie". Sau poate cine stie, am nimerit eu vre-o clona ceva...

P.S. Au spus mai multi ca nu inteleg cum nu face fata la 240L un EX1200 si Juwelul intern. Sincer, la filtrare biologica (dupa ce am pus Siporax si Eheim Substrat Pro), este de nota 10. Amoniac si nitriti sunt ZERO de luni de zile. De particolele albe din apa nu scap... mai exact la filtrarea mecanica sta ceva mai prost. Insa ma gandesc sa-l fac pe al doilea mai bine gandit pentru partea mecanica si... problem solved. Mie inca nu mi-a curs, dar ma tem de o astfel de problema... de-asta m-am si gandit la Eheim. Insa, la un pret dublu pt. Eheim 2080/2180 fata de 2xEX1200 nu stiu daca merita...
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Ok, am inteles treaba cu JBL-ul, nu-i bai.
Bine argumentata si reala treaba cu instalatia de tevi. Aia trebe schimbata intr-o luna doua, depinde de buget cu ceva mai de Doamne-ajuta

Monky wrote:De particolele albe din apa nu scap

Care este originea acelor particule? Sunt in permanenta? Io n-am vazut asa ceva in acvariu nici cand aveam filtru intern. Bine, o sa ziceti ca ala face cu brio filtrare mecanica, si nu prea bine biologica. Dar totusi.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

alber wrote: Ok, am inteles treaba cu JBL-ul, nu-i bai.
Bine argumentata si reala treaba cu instalatia de tevi. Aia trebe schimbata intr-o luna doua, depinde de buget cu ceva mai de Doamne-ajuta

Monky wrote:De particolele albe din apa nu scap

Care este originea acelor particule? Sunt in permanenta? Io n-am vazut asa ceva in acvariu nici cand aveam filtru intern. Bine, o sa ziceti ca ala face cu brio filtrare mecanica, si nu prea bine biologica. Dar totusi.

Sincer, chiar nu stiu. Pana acum toti "expertii" care au venit la mine au dat din umeri. Mai ales ca acvariul este 60-80% plantat, nu am explozii de alge, schimb apa in ultima vreme cate 10-15% din 2 in 2 zile (crescusera nitratii de la ultima "reamenajare" la care am taiat/scos peste 50% din plante - erau prea multe mi s-a spus)... Asa ca am dat si eu vina pe filtrare, desi EX1200 + Juwel intern ar trebui sa fie mai mult decat suficient. Sau poate o anumita mancare imi face probleme (desi n-am cumparat niciodata prostii. Am mers pe Hikari, Ocean Nutrition si Tetra (aici o sa radeti, dar pe Tetra am ramas pentru ca pur si simplu le place mai mult chiar si decat cea de la Ocean Nutrition care costa de 2-3 ori mai mult). Ah, si probabil, un alt motiv e ca sunt prea multi pesti... sa speram ca dupa trecerea la 400-500L va fi mai bine. Sper
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Aoleu Monky....acu-ti vad dilema....cum ai putut sa compari doua amarate de tetratec 1200 cu uzina atomica numita Eheim Profi III 2180 sau 2080 ??? :-P
Adevarat ca eu nu as da banii pe unul din asta ca e prea multa electronica, prea multe functii, iar eu sunt om batran, nu ma apuc acum sa fac o politehnica numa ca sa stiu lucra cu un filtru...da' oricum...atata "injosire" nu merita :-) !!
Decat 2 tetratec de 1200 mai bine 2 Eheim 2226...diferenta de pret nu e chiar atat de exorbitanta fata de un singur 2080 sau 2180.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

NU vreau sa se supere nimeni pe mine,imi zic doar parerea proprie : n-as tine filtre externe tetratec la acvariu nici daca mi le-ar da cineva gratis.De fapt nici daca m-ar plati cineva sa le folosesc Stiu ca sunt unele persoane care n-au avut pana acum probleme cu aceste filtre.Insa stiu nenumarate alte persoane carora le-au curs zeci sau sute de litri de apa in casa.Sunt ca niste bombe cu efect intarziat,nu stii niciodata cand vor curge.Ce te faci daca vor curge cand esti plecat in concediu ? smilie E destul sa curga unul..imagineaza-ti ce vei gasi cand te intorci acasa.
Monky e parerea ta legata de filtrele JBL si ti-o respect.Insa avand in vedere ca doar ai testat unul si eu detin unul de cateva luni...te asigur ca te inseli.Sunt filtre foarte bune si silentioase,sunt robuste chiar daca par firave.Nu incerc sa te conving de nimic insa stiu zeci de persoane care au filtre JBL si nici macar UNUL nu s-a plans de ele.De curs nu mai zic,au cu totul altfel de granituri fata de tetrtec.Filtrarea la JBL este impecabila,desi am si eu multi pesti si hranesc destul de mult.Asa ca nu merita reclama proasta - desi neintentionata - pe care le-ai facut-o in acest topic.
In concluzie : nu iti place JBL,nici o problema.NU cumpara.Insa NU iti lua tetratec!!! E cea mai proasta alegere pe care o poti face.Fii cu ochii pe ex1200 pe care il detii deja,oricand poate curge apa din acvariu in casa smilie

Until you find someone worth dying for, you never really live.
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Rebela noastra colega are dreptate cu JBL...nu am personal dar am tinut mai multe in brate...sunt niste filtre foarte dragute si cred eu, bune. Este o solutie...daca pe tine Monky te-a speriat fragilitatea si calitatea plasticului atunci...uita-te la un chinezesc Jebo si-ti va trece...eu chiar am ramas socat de fragilitatea plasticului, "subtirimea" sertarelor, de spatiul liber existent intre sertare si peretele filtrului, intr-un cuvant de...chinezismul filtrului. :-) Chiar daca si restu is facute tot in China, brandul se respecta si daca nemtii cer calitatea Y a plasticului, fii sigur ca ei nu vor accepta de la chinezi marfa de calitatea X. Insa ei, asiaticii, pun in vanzare acelasi model, sub alta denumire, cu alt material. Dar, functioneaza si ele, destul de bine...totul se rezuma cand iti iei un filtru la raportul calitate pret pe care-l doresti...ca la masini...o fi el, Lancruiserul cel mai bun auto de teren de pe la noi, dar nu e un G classe
Cat priveste Tetratecul, iarasi Rebela are dreptate: nu-ti lua unul din generatia actuala...daaaar, al meu, este impecabil. Este insa din generatia de acu 3 ani cand erau considerate filtre bune si etanse.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

minnardy wrote:Aoleu Monky....acu-ti vad dilema....cum ai putut sa compari doua amarate de tetratec 1200 cu uzina atomica numita Eheim Profi III 2180 sau 2080 ??? :-P
Adevarat ca eu nu as da banii pe unul din asta ca e prea multa electronica, prea multe functii, iar eu sunt om batran, nu ma apuc acum sa fac o politehnica numa ca sa stiu lucra cu un filtru...da' oricum...atata "injosire" nu merita :-) !!
Decat 2 tetratec de 1200 mai bine 2 Eheim 2226...diferenta de pret nu e chiar atat de exorbitanta fata de un singur 2080 sau 2180.

Sincer ? Ca programator mi-am format o anumita logica. Iar logica imi spune asa:

Calitatile unui filtru extern sunt date de:
1. Volumul de apa pe care-l poate "manevra" pompa (in unele cazuri, prea rapid = mai rau, pentru simplul motiv ca trece apa mult prea rapid prin mediile de filtrare biologice).
2. Capacitatea de filtrare biologica. Aici e clar, cu cat mai multa, cu atat mai bine.
3. Capacitatea de filtrare mecanica. La fel, cu cat mai multa cu atat mai bine. Cele mai bune sunt clar cele ce au un prefiltru (EX 1200 nu are asa ceva)
4. Fiabilitatea si ergonomia. Tetra se pare ca nu sunt prea fiabile, nici nu prea au multe accesorii pentru ergonomie, pe cand Eheim este fix la polul opus. Gasesti tone de accesorii pentru ele, iar ca fiabilitate, nota 10.
5. Pretul

In rest, filtrul extern de fapt nu este decat o canistra care tine media + o pompa si accesorii (racorduri, coturi, robinete, etc). Poate la seria Electronic de la Eheim sa fie niste inovatii, dar sa fim seriosi, nu vreau filtru extern ca sa-mi faca valuri de nu stiu care... eu vreau filtru pentru filtrare. Atat

Si in final facem o lista de pro si contra:
- volumul bio si mecanic la 2 x EX1200 > 2080
- cantitatea de apa filtrata in acelasi timp de 2 x EX1200 > 2080
- sansa de a decicla ambele filtre < a decicla un singur filtru ca in cazul 2080
- pretul la 2 x EX1200 = 1/2 x 2080
- probleme fiabilitate EX 1200 > 2080

Concluzia e greu de tras... de-asta am si cerut parerea voastra. Sincer as vrea sa merg pe 2 x Eheim, insa daca tot iau, parca nu as merge pe serii mai vechi si as vrea din Professional 3. Insa pretul... si faptul ca un 2080/2180 la pretul acela vine si fara medii filtrante... Of of...

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: