[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Alegere T5-uri  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

Va salut si scuze ca deranjez din nou cu intrebari. As vrea sa stiu, pentru un acvariu de lungime 150cm si 50cm latime, unde nu se pot pune decat 2 T5-uri... care ar fi cea mai buna optiune ? Am inteles ca acolo intra 2x54W de 1200mm.

Ca optiuni pe la noi nu am vazut decat Juwel (Daylight si Nature), JBL (Tropic, Nature si Color). Nu vad Dennerle, Dupla, AquaMedic pe nicaieri. Si nu stiu daca Osram/Philips fac T5-uri de 1200mm... Voi ce ati pune daca ati fi limitati de 2 T5-uri ? Stiu, lampa suspendata ar fi o optiune, dar nu pentru acest acvariu (se vrea intr-un birou, inchis, cu plante putine)...

Multumesc anticipat.
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Salut!

Dennerle eu am cautat si nu am gasit deloc la noi - de niciun fel, nu numai de 54W.
Aqua Medic stiu ca au la reef, dar nu sunt sigur daca au T5 de 54 de W. Probabil te-ai interesat si nu ai gasit...

Tuburile de la Juwel sunt printre cele mai proaste - asta spune multa lume pe aici pe forum.
Alea de la JBL sunt bunicele. Ar fi o optiune buna zic eu.

Acuma, parerile sunt impartite.
[WWW] [Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Dennerle produc T5-uri bune pentru un rio 400 care are lampa de 1500 cm lungime si la care se potrivesc neoanele de 1200.
Vezi aici: http://www.dennerle.de/en/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=55&Itemid=100
Daca-l vrei plantat cred ca astea: T5 Special Plant, te-ar multumi pe deplin.
Nu cred ca sunt in tara dar daca te intereseaza o comanda, da-mi un pm si-ti arat unde o poti da. ...nu pot pune linkul aici.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

Merci minnardy. O sa incerc... in caz ca nu reusesc sa prind Dennerle sau ceva bun, si merg pe JBL, imi puteti recomanda ce sa pun ? Si pentru plante si pentru pesti eu m-am gandit ca unul Natur (9000K) si unul Tropic (4000K). Insa am vazut ca multi recomanda sa se puna 2 x Natur. Ar fi mai ok ? Nu se vad urat culorile pestilor sau nu sunt stressati de o astfel de lumina ?

Scuze daca sunt aiurea intrebarea...
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

No....daca nu scrie pe el Grolux sau Plant zau ca habar nu am care merg la plante ...dar sigur sunt persoane avizate aici care-ti vor raspunde.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

JBL recomanda pentru plante tubu' lor de 4.000 K. Daca-s mai multe tuburi recomanda folosirea tubului de 4.000 K in combinatie cu tubu' lor de 9.000 K. ambele au CRI peste 90.

Poze: smilie ... Poze cu plante
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:JBL recomanda pentru plante tubu' lor de 4.000 K. Daca-s mai multe tuburi recomanda folosirea tubului de 4.000 K in combinatie cu tubu' lor de 9.000 K. ambele au CRI peste 90.

Ai dreptate. Mii de scuze. M-am luat dupa numele lor, dar nu e asa. La ei Tropic este pt. plante (4000K) si Natur pt. daylight (9000K). Dupa nume, as fi zis ca e invers. Mbon, atunci o sa merg pe acel acvariu cu un Tropic si un Natur... nu pe 2 x Tropic cum mi s-a recomandat pana acum. Mercic.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Uite ce zic cei de la JBL , io as face asa:

In the case of an aquarium hood with only one tube, the requirements of the plants should always be the prime consideration, i.e. the best choice is JBL SOLAR Tropic. For hoods with more than one tube, the natural cycle of daylight can be simulated in both light intensity and colour temperature: e.g. starting the aquarium day with half or one third of the tubes switched on, switching the rest on after about 2 hours, and switching off again in the evening in reverse order.
Higher colour temperatures at midday can be simulated by combining the SOLAR Tropic and SOLAR Natur tubes, switching the SOLAR Natur tube on at midday as described above.

Ei iti spun cum sa faci cu argumente .

MonkY
Member
[Avatar]

IP:

Or spune ei cum sa fac asa cu argumente... insa cele 2 T5-uri vor fi puse pe un Juwel... si prin urmare nu am cum sa le aprind pe rand... Din pacate n-am gasit pe nicaieri o metoda de modificare a sistemului lor astfel incat sa se poata aprinde/stinge pe rand...
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

In celalat topic spuneai ca renunti la acvariu Juwel in favoarea unui facut acasa, m-ai confuzat .

MonkY
Member
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:In celalat topic spuneai ca renunti la acvariu Juwel in favoarea unui facut acasa, m-ai confuzat .

Este pentru un acvariu dintr-un birou... nu al meu. Acolo nu se vor intampla cine sti ce minuni... nu le pot vorbi de lampi suspendate (si-asa sunt stressati ca sare apa - si vor capac 100%). Insa am zis ca macar sa le pun niste T5-uri mai bune (ca e full de alge pe-acolo)
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:Uite ce zic cei de la JBL , io as face asa:

In the case of an aquarium hood with only one tube, the requirements of the plants should always be the prime consideration, i.e. the best choice is JBL SOLAR Tropic. For hoods with more than one tube, the natural cycle of daylight can be simulated in both light intensity and colour temperature: e.g. starting the aquarium day with half or one third of the tubes switched on, switching the rest on after about 2 hours, and switching off again in the evening in reverse order.
Higher colour temperatures at midday can be simulated by combining the SOLAR Tropic and SOLAR Natur tubes, switching the SOLAR Natur tube on at midday as described above.

Ei iti spun cum sa faci cu argumente .

Deci se poate aplica aceeasi idee indiferent daca tuburile sunt JBL sau Osram sau Aqua Medic, nu? Adica unul din 4 tuburi poate fi de 9000K sau de 10.000k?
[WWW] [Yahoo!]
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

gengiskhan wrote:Deci se poate aplica aceeasi idee indiferent daca tuburile sunt JBL sau Osram sau Aqua Medic, nu? Adica unul din 4 tuburi poate fi de 9000K sau de 10.000k?

Ei in manual recomanda asa:

Pentru plante:
1 tub: Tropic
2 tuburi: Natur & Tropic
3 tuburi: Natur, Tropic & Tropic
4 tuburi: Natur, Natur, Tropic & Tropic

Pentru plante si pesti:
1 tub: Natur
2 tuburi: Natur & Tropic
3 tuburi: Color, Natur & Natur
4 tuburi: Color, Natur, Natur & Tropic

Pentru pesti:
1 tub: Natur
2 tuburi: Color & Natur
3 tuburi: Color, Natur & Natur
4 tuburi: Color, Natur, Natur & Natur

Unde Tropic = 4000 Kelvin, Natur = 9000 Kelvin, Color (nu stiu). Sper ca te ajuta cat de cat
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Da, asta e reteta JBL.
Ce intrebam eu e daca pot sa aplic aceeasi reteta folosind alte tuburi decat JBL.
[WWW] [Yahoo!]
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Osram 865

Ogar batrin dar.... cu miros fin
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Adica recomanzi numai Osram 865, nu?
[WWW] [Yahoo!]
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

DA

Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Acest acvariu este luminat numai cu ceva de genul Osram 865
Adica sylvania day light 865
http://bubblesaquarium.com/images/Aquascape%20Test%20Page/front%20page/BlossomofSpring.htm

gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

8 x 54W la un volum de 270 de litri, inseamna 1,6 W.
E destul de multa lumina. Intr-adevar, acvariul arata excelent!
[WWW] [Yahoo!]
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

Nu inteleg totusi ce legatura are cu acvariul de care am vorbit, unde nu se pot pune decat 2 T5-uri de 1200mm. Sa inteleg ca Osram 865 se poate gasi ca T5 de 1200mm ? Pentru ca daca nu...

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: