[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Dezinfectare acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
sorin_arad
Member

IP:

1.Am un acvariu mic de 20 de litri in care am tinut anul trecut niste carasei salbatici si acum as vrea sa-l curat pentru ca am niste pui de guppy pe care vreau sai tin in el pana mai cresc...
Cu ce as putea sa-l dezinfectez ca sa nu mi se imbolnaveasca pistisorii si apoi pe cand ii bag in acvariu mare sa mi se duca totul de rapa ...
2.Poate cineva sa imi spuna ce peste este acesta?
[img]http://img25.imageshack.us/img25/7696/picture007rvb.th.jpg" alt="image" />[/img]
richieyo
Junior member

IP:

salut
poti dezinfecta bazinul cu apa cu diverse solutii de la magazinele de acvaristia:verde de malachit, albastru de metil, permanganat de potasiu...
si acel pestisor cred ca este un SAE daca se lipeste de sticla si de alte obiecte\plante din bazin.
cosminBM
Member

IP:

Poti sa dezinfectezi acvariul cu spirt sanitar, dupa care il limpezesti bine.Pestele se numeste gyrinocheilus
[Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

In ordinea eficacitatii eu iti indic: permanganat de potasiu / cloramina / formol / alcool / sarea. Si cel mai bine e sa combini doua metode: o spalatura generala cu o solutie concentrata de cloramina, urmata de un repaus de 2-3 zile cu solutie concentrata de permanganat lasata in el.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
cosminBM
Member

IP:

Nu vreu sa il contrazic pe colegul de mai sus dar spirtul sanitar contine 78% alcool si la acea concentratie de acool nu rezista nimic mai mult de 10 min max (alge ,bacteri nimic tot moare) asa ca il speli bine cu spirt 10 min, il limpezesti bine si ii mai nou ca si nou, numai bafta
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: