[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
compatibilitate j.d. cu hemi  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
camillo
Member
[Avatar]

IP:

momentan, in acvariul meu (100x40x50) se lafaie printre pitroaie o pereche de hemichromis si cardul de pui deja marisori pe care vreau sa ii scot. as vrea sa pun alaturi de hemichromisi o pereche de octofasciatus (jack dempsey), maturi si ei si chiar un pic mai mari. am observat ca cichlidele din specii diferite se tolereaza pana in perioada de depunere cand au ceva de aparat dar as vrea sa stiu si parerea voastra. se pot tine impreuna cele doua specii?
[Email] [Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Hemi is ciclide africane de rauri, JD sud-americane...exista diferente semnificative in ceea ce privesc necesitatile de apa, tipul de biotop...plus, is extrem de agresive. Daca nu vrei macel, evita combinatia asta.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
camillo
Member
[Avatar]

IP:

revin un pic... inainte de a introduce jd vreau sa reamenajez un pic si acvariul... mai completez cu niste nisip, adaug o buturuga sau doua si cateva pietroaie.

apropo de pietroaie. pe langa severin este o exploatare miniera de suprafata. stie, printre straturile ale de nisip compactate de mama natura, se gasesc o groaza de "bolovani" din nisip suprapus pe straturi, cu diverse gauri si extrem de interesante si variate ca forma si marimi. unele sunt atat de tari ca am folosit o dalta sa le desprind. par a fi un fel de trovanti sau ceva de genul asta. cert este ca nu se dizolva in apa. ar merge in acvariu? am fost vineri cu cineva de acolo si am luat cativa din bolovanii de care va vorbesc. cred ca ar merge intr-un acvariu fiind formati doar din nisip compactat la cine stie ce presiuni. ati mai auzit sau folosit asa ceva?
[Email] [Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Ar merge bolovanii aia, dar problema e alta....e prea mic acvariul ptr acesti 4 pesti...doua perechi. Tu poti incerca, dar...

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
camillo
Member
[Avatar]

IP:

[quote] Tu poti incerca, dar... [/quote]

) sa nu spui ca nu ti-am spus! am intrebat pentru ca nu voiam sa iau degeaba jd. dupa aceea nu vad ce as face cu ei pentru ca nu am alt acvariu suficient de mare. ar mai fi unul de 100 de litri dar trebuie reparat ca este vechi si incepuse sa curga.

eu ma gandeam ca hemi au un comportament apropiat de cel al cichlidelor americane. e doar o parere a mea. am mai avut o pereche de j.d. intr-un acvariu cu africani de lac (eram mai pe la inceputuri, deh) si in afara de perioada de depunere nici nu se sinchiseau unii de altii. de asta ma gandeam ca ... poate, poate. o sa repar acvariul ala vechi si tot iau perechea de j.d.[/code]
[Email] [Yahoo!]
camillo
Member
[Avatar]

IP:

am pus la galerie niste poze cu bolovanii. nu am apucat sa ii pun pe toti in acvariu dar vor mai urma cativa dupa ce ii aranjez.
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Cichlidae
Go to: