[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
pompa de apa - curatare  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
nickserr
Junior member

IP:

salut,
cum pot curata pompa de apa? in afara de curatarea exterioara trebuie s-o desfac si s-o curat si pe interior?
jax
Junior member
[Avatar]

IP:

inteleg ca e un dispozitiv care se introduce in interiorul acvariului. ce marca/model e? ce intelegi prin curatare exterioara?

POZE
nickserr
Junior member

IP:

adica sa o curat de alge
cosminBM
Member

IP:

nickserr wrote:adica sa o curat de alge

Banuiesc ca te referi la filtru?Trebuie sa il cureti mai ales in interior(bureti) odata la o luna , iar in exterior nu strica daca cureti si de alge, daca nu vrei sa le cresti!
[Yahoo!]
nickserr
Junior member

IP:

nu. nu la filtru. la pompa de apa ma refer. turbina din interior, aia nu trebuie curatata?
kyoshoy
Member
[Avatar]

IP:

Ba da.
Eu am un filtru intern Juwel si la ala se scoate turbina de pe ax (e practic un magnet cilindric cu o elice in varf), si curat cu un betisor cu vata (de ala pentru urechi) locasul in care a stat, precum si magnetul si elicea.

Numai prostii au doar convingeri si nici o indoiala!
[Yahoo!]
tropikana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

@nickserr: Pompa de apa se demonteaza si ea. De obicei e formata din 2 corpuri, etansate intre ele cu o garnitura. Daca nu ai mai desfacut asa ceva pana acum (si tind sa cred ca nu), te sfatuiesc sa nu o faci deasupra chiuvetei sau cazii, ci undeva pe jos, deasupra unui prosop. E posibil sa cada unele piese mici din pompa. Pompa mea de apa mai are si o grila de protectie si o lamela de micsorare a debitului. In interior are 2 lagare de centrare plus magnetul cu elicea prinsa pe axul lui. Eu le demontez complet (adica tot ce se poate scoate) si le spal cu jetul de la dus. Si in cavitatea in care sta magnetul, si magnetul, si restul elementelor. Apoi le asamblez in ordinea inversa.
Sa ai grija ca de obicei pompa se desface cam greu. Sa nu deformezi capacele.

DIY addicted
Valea Plangerii
nickserr
Junior member

IP:

multumesc pentru sfaturi.
adevarat, nu am mai desfacut pina acum...
acum stau si ma intreb, demontez pompa, o curat, o montez la loc...cat imi ia asta? nu las pestii prea mult fara filtrare?
kyoshoy
Member
[Avatar]

IP:

Daca faci curatarea pompei atunci cand faci schimbul de apa, incepe cu curatarea pompei, nu scoate intai apa si apoi curata pompa, astfel incat pe durata acestei operatiuni mediile filtrante din interiorul filtrului sa fie scufundate in apa. Daca nu merge filtrul 1 ora-doua nu-i foc. Dar nu cred ca te lungesti mai mult de o ora nici daca ai 2 maini stangi.
Daca vezi ca poti curata pompa in 5-10 minute, atunci tu decizi daca o faci inainte sau dupa ce scoti apa din bazin.

Numai prostii au doar convingeri si nici o indoiala!
[Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

MARE atentie la buretele filtrului, se clateste doar in apa scoasa din acvariu altfel risti sa omori toate bacteriile din el.
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: