[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
xipho si Platy??  XML
Forum Index » Vivipari
Author Message
piranha15
Junior member

IP:

ar putea cineva sa imi spuna ce pesti sunt acestia>????daca sunt specii diferite puii de unde au aparut????pana acuma am avut trei "nasteri"...trebuie sa mentionez ca unul din ei are o spada la coada....ar pute sa fie ceva hibrizi????

image

piranha
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Ala cu coada, ar trebui sa fie mascul de Xipho.
Iar despre nasteri, ce sa zic. Mai ai de mosit, nu gluma. chiar daca femelele sunt Platy, daca au fost fecundate inainte sa ajunga la tine, mai au samanta pentru inca vreo 3-4 nasteri. Eu mosesc intr-una de prin noiembrie si nu mai am coada de mascul in acvariu.
Nu stiu daca se pot imperechea Xipho cu Platy, chiar daca sunt puternic inruditi. Xiphophorus maculatus=Platy si Xiphophorus helleri=Xipho.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
piranha15
Junior member

IP:

si eu ii am din septembrie...cea mai recenta nastere a fost acum 2 saptamani.....dar ciudat e ca stau tot unul langa altul dar au inceput sa se bata...cel cu spada o(din moment ce a nascut e "o") izbeste si se arunca in ea de vai s-amar.......ar trebui sa ii separ???

piranha
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

O bate sau ii face curte ? Se tine dupa ea,o impinge cu botul sub burta,etc ?

Until you find someone worth dying for, you never really live.
piranha15
Junior member

IP:

pai la inceput inoata repede amadoi unul langa altul..parca ar face intrecere..iar apoi cel cu spada o loveste cu botul in burta..sau stomac..ma rog nu stiu anatomia....apoi inoata tot impreuna dar incet...dupa care se opresc iar cel cu spada sta in lateralul femelei....se departeaza unul de celalalt si dupa un timp repeta "circu' " asta...

piranha
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Ii face curte femelei,nu ii separa...masculul doar isi face treaba ca sa asigure urmasi

reticulatus
Unripe member

IP:

Astia doi cu siguranta face sex!!! Daca ti-e mila de doamna mai adu-i lui Sabiutza inca una, daca tot ii bun de prasila. :-)

Degeaba esti Lebistes daca nu esti si Reticulatus...!!!
piranha15
Junior member

IP:

reticulatus wrote:Astia doi cu siguranta face sex!!! Daca ti-e mila de doamna mai adu-i lui Sabiutza inca una, daca tot ii bun de prasila. :-)

pai femela platy mi-a murit... avea o burta......cred ca facea vreo 90 de pui.... dar i-am luat masculului 2 femele de data asta xipho cu ochii rosii .......mi-ati putea spune daca e vreo diferenta intre xipho cu ochii rosii si xipho "normale".Va multumesc.

piranha
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Diferenta in ce sens ? Sunt tot xipho,singura diferenta este pigmentul ochilor rosu la unele

piranha15
Junior member

IP:

atunci e bine....ma gandeam ca e vreo diferenta intre vitalitatea puilor.
Ceva vitamine la puii care ii am deja(de la platy) ar exista???acum le dau Hikari first bite......

piranha
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Vitamine sunt de cumparat,de la diferite firme(eu nu folosesc si nu stiu exact cum se numesc).Insa daca vrei sa faci un mare bine puilor cumpara-le spirulina si fa rost de o cultura de viermisori micro Sau chiar grindal daca sunt mai mari puii si ii pot manca.

Forum Index » Vivipari
Go to: