[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
New setup.  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
Fir3Splitter
Member

IP:

Lofty wrote:
N-ai si tu pe acolo un autocolant negru sau albastru inchis?

Din pcate nu am dar am sa fac rost. Cum pot face sa il prind de sticla fara sa am portiuni cu aer? Nu apa cu zahar ca o sa imi manance furnicile acvariul.
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

se poate aplica ca la masini, foliatul (apa+sapun sau sampon ) + o rigla .
Sau doar cu rigla. Cum preferi
Fir3Splitter
Member

IP:

Ha! Eu si masinile, baba si boxul Ms, o sa vad ce gasesc.
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Fir3Splitter wrote:Ha! Eu si masinile, baba si boxul Ms, o sa vad ce gasesc.

faza e in felul urmator, daca dai cu puf de apa + sapun, pot sa misti autocolantul in cazul in care ai gresit pozitioinarea. Daca nu dai, va trebui dezlipit. Iar cu rigla de la inceput tot impingi usor catre partea opusa, astfel inlaturi toate bulele posibile, In acelasi timp stai cu ochii pe partea opusa , sa fii sigur ca nu ramane nimic.
E simplu :pigeons:
Fir3Splitter
Member

IP:

Am revenit cu niste teste de pa si poze:
Kh - 11
GH - 14
Fe - <1mg/L !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Po4 - ~1mg/l !!!!!!!!!!!!!
No3 - 10mg/L
Ph- dupa cum se vede din poze 6.8

Poze:
image

Vad ca si la noul setup am problema cu PO4 prea mare. Ce pot face in privinta asta? Daca mai adaug si pps am sa dau in alge de la fosfati prea mari. Nu inteleg de ce diferenta asta asa mare intre No3 si Po4. Este vre-o planta ce papa fosfati ca painea calda?

Legat de fier, nu stiu ce sa zic, ieri am dozat cum zicea in tabel E15, 2 tablete. Si vad fier <1mg
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Fir3Splitter wrote:Este vreo planta ce papa fosfati ca painea calda?
Plantele stem cind le merge bine .

Poze: smilie ... Poze cu plante
Fir3Splitter
Member

IP:

Porcu wrote:
Fir3Splitter wrote:Este vreo planta ce papa fosfati ca painea calda?
Plantele stem cind le merge bine .

Am ceva plante cu stem acolo. Speram sa se echilibreze. Nu stiu de unde atata Po4.
Am facut acum un schimb de apa ~20%. Urmeaza in 3 aprilie mai pun E15 cum zice tabelul, sper sa mai creasca fierul un pic. Sa mai adaug ceva macro precum...pps?
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

eu zic sa lasi asa cum zice tabelul dennerle. Lasa pps-ul pt 2 saptamani, sa se prinda putin plantele
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Nu inteleg de ce diferenta asta asa mare intre No3 si Po4

Nu mai incep cu teoria, ca n-are sens... Da' de curiozitate, cam cat ai fi vrut sa fie valorile fosfatilor si nitratilor?
Fir3Splitter
Member

IP:

Val wrote:
Nu inteleg de ce diferenta asta asa mare intre No3 si Po4

Nu mai incep cu teoria, ca n-are sens... Da' de curiozitate, cam cat ai fi vrut sa fie valorile fosfatilor si nitratilor?

Eu vreau o valoare a NO3 de ~25mg/L si de Po4 sub 1mg/l.
Nu stiu ce sa zic, am sa vad cum mai evolueaza treburile. Pana acuma caracteristicile apei tind sa fie identice ca la setupul anterior, inainte Po4 se invartea putin peste 1mg/L
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Fir3Splitter wrote:Eu vreau o valoare a NO3 de ~25mg/L

Sper sa nu ma insel, dar la NO3~25 mg/l, nu cred ca o vor duce prea bine plantele cu frunza rosie. Asa ca daca ai asa ceva in plan, mai gandeste-te. Io ma caznesc sa cresc o Rotala de mi-au iesit ochii, si nimic. La PO4-25 mg/l rade de mine si se degradeaza vazand cu ochii

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

La PO4-25 mg/l rade de mine

Ai vrut sa zici NO3, nu?
Unele plante cu frunze rosii se inverzesc cand nitratii sunt in cantitate nelimitativa, dar in nici un caz nu se degradeaza. Cresc in continuare, mai mari, mai carnoase, cu frunze mai late, voioase.... dar verzi.

Nu stiu inca de ce. Sper sa imi dau seama in curand.

Oricum, cert e ca n-ar trebui sa o duca rau. Daca o duc rau, probabil ca nu nitratii sunt cauza.
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Categoric NO3. Am gresit, scuzati, va rog
Ma refeream la faptul ca nu pot tine Rotala macranda neam. Si asa citisem, ca vrea NO3 mic. Dar ma rog, poate e un caz particular

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Fir3Splitter
Member

IP:

Cat de mare este dezastrul daca nu pot pune fertilizantii inainte de aprinderea neonanelor?
R9naldo
Junior member

IP:

Fir3Splitter wrote:Cat de mare este dezastrul daca nu pot pune fertilizantii inainte de aprinderea neonanelor?

nu are nimic ..pt ca acvariu tau mai are pana sa ajunga sa consume multi nutrienti acuma e in curs de dezvoltare .. parerea mea prea complexa fertilizarea pt unele plante care le in acvariu ... macar co2 sa fie dat drumu pana la aprinderea lumini ! arata foarte bine myriophyllum ala imi place
Fir3Splitter
Member

IP:

Update azi:
image

In cateva zile am sa ma umplu de Myriophyllum-ul din dreapta, creste foarte repede. Este destul de nepretentioasa si vad ca ii merge bine.
image

Am PH intre 6.8 si 6.7 iar acvariul parca este apa minerala.Ies o gramada bule din plante, as putea zice ca deja devine deranjant daca un peste loveste o frunza.

Va cer ajutorul in legatura cu planta aceasta pe care nu o cunosc:
image

Cum se cheama? Pare cam amarata, amarata era si ianinte. Ce sa ii fac?
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

mie nu-mi place cum se vede acvariul cu xipho portocali.... parerea mea.
despre planta... o fi oare echinodorus tenelus ?
Fir3Splitter
Member

IP:

Tenellus garantat nu. Am intr-un alt acvariu E.Tenellus.
In legatura cu fundalul, nu am apucat sa umblu dupa un autocolant negru din cauza unor probleme, insa am sa caut.
Nu am xipho in acvariu. Doar platy, si platy vor ramane. Sunt pestii mei preferati.
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Ies o gramada bule din plante, as putea zice ca deja devine deranjant daca un peste loveste o frunza

Poate este deranjant uneori, mai ales cand bulele alea sunt antrenate de cate un filtru/powerhead si incep sa se plimbe prin acvariu, dar e un semn bun. Bucura-te! Plantele tale se simt bine. Si daca tot stii cum fac plantele tale cand se simt foarte bine, fi cu ochii pe ele. Daca vreodata nu mai scot atatea bule vei stii sigur ca ceva nu mai e in regula cu nutrientii.

Toate cele bune.
Fir3Splitter
Member

IP:

Buna ziua, bine v-am regasit, am venit cu un mic update ziua 7.
Acvariul:
image

Acum probleme:
Mugurii de la Limnophila sessiliflora par sa se distruga, planta a crescut in continuu de cand am facut acvariul, astazi cand am examinat am observat ca mugurii is cam distrusi. Nu is urme de alge sau ceva, is doar....cum sa zic...busiti. Vedeti din poze.
image
Alta
image
Alta
image

Teste:
Po4 - >1mg/L
No3 <<10mg/L (aproape 0) !!!
No2 - 0mg/L
Fe ~ 0.1mg/L

No3 sunt aproape 0, automat am facut un test de No2 de siguranta insa No2 e tot 0. Gh si Kh is cam pe la acelasi valori ca data trecuta.
De ce face asa planta?

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: