[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cichlidele africane schimb de apa...  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
kinderu
Member
[Avatar]

IP:

Salut,ca sa nu mai deschid alt topic am sa pun o intrebare aici legata de lampile Uv,pentru acvariul meu de 450 l. o lampa de 9 w de la JBL e prea mica?daca o sa o pun pe o pompa cu un debit mai mic decat externul meu de 1500 Cristal Profi?sau o lampa Tetratec-uv400?aceasta din urma a-r fi mai indicata?

Multumesc......astept raspunsurile voastre.......

Poze Africani

Viata a inceput in apa!
eugens
Junior member

IP:

de cand ai tu domnul kinder UV? si eu trebuie sa imi iau ca asa nu se mai poate
[Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Tetratec UV 400 parca are 5 w, deci foarte mic. Aia de 9 w...cam la limita...merge la acvariul tau, care are 110 galoane, dar iti trebuie un debit mai mic ca sa aibe eficacitate, deci, teoretic, pus pe un powerhead. Pe Aqua Medicul de 18 wati zice insa ca are nevoie de un debit intre 500-1000 l/ora. Si e un pic supradimensionat, mergand la acvarii de la 125 galoane in sus, adica cam 500 litri. Deci, daca-l pun pe returul unui filtru Eheim 2126 de 950 l/ora e numai bine, nu-mi mai trebuie complicatii cu powerheaduri cu debit mic.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
eugens
Junior member

IP:

si pentru un acvariu de 180 de litri o recomandare ceva pt o instalatie de UV .... ?

mie personal mi se pare foarte folositoare pt o mentinere a apei cat mai limpede si cat mai "sanatoasa".....
[Yahoo!]
kinderu
Member
[Avatar]

IP:

Azi o sa merg sa achizitionez din Horbach Brasov o instalatie de 9 w Jbl pe care momentan o sa o instalez pe filtrul extern Cristal Profii 1500 stiu ca nu se pupa dar o sa incerc asa,daca nu o sa am rezultate o sa o adaptez pe un filtru mai mic....sper sa nu fie nevoie....

Multumesc ....astept pareri....

Poze Africani

Viata a inceput in apa!
kinderu
Member
[Avatar]

IP:

Pretul e uimitor de mic si din acest motiv sunt grabit.....pana nu se remediaza greseala ...daca e o greseala....

Poze Africani

Viata a inceput in apa!
eugens
Junior member

IP:

DA DA chiar se merita .... la pretul ala .....sper sa mai tina greseala sa imi iau si eu ...
[Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Eu sper sa "nimeriti" ambii o scula buna, de la inceput....sa nu va curga. Pentru ca eu cunosc cel putin 2 JBL-uri, noi noute care au curs de noi....la ambele s-a ars becul dupa nici 4000 ore de functionare....dupa mine sunt cele mai stiftoase UV-uri existente la noi.

[Email]
eugens
Junior member

IP:

mersi ...
poate poti sa ne zici si un model care dupa parerea ta este mai bun si mai rezistent ...si de ce nu ca tot suntem in momente de criza sa fi si acceptabile la pret ....
[Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Tetra UV...zice lumea ca e prost, dar eu sunt foarte multumit de al meu...nu a curs deloc, dar la 5 w e cam mic.
Apoi, desi nu-s fan chinezarie, din cauza de calitate indoielnica, mai ales a plasticului...si... in fine, de al meu sunt multumit, chit ca Jebo-ul, filtrul, cumparat deodata cu UV-ul lasa mult de dorit...unul de 9 w e foarte bun, daca gasiti.
La pret de criza...cam astea sunt.
Dar nici un Aqua Medic de 9 w http://www.aquaristic.net/ab-aqua-medic-helix-max-9-w.html nu e foarte scump....la 53 euro= 228 lei e chiar mai ieftin decat un JBL luat de la noi...intervine problema garantiei, dar te asigur ca nu se pune...

[Email]
kinderu
Member
[Avatar]

IP:

Fost,luat,curs,schimbat smilie in seara asta il montez .....sper sa nu curga........

Poze Africani

Viata a inceput in apa!
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Ai luat JBL....vad ca esti din Brasov....ei, ei, ei...ca nu asculti de batrani... :-P ...daca nu curge se arde repede becu....nah, succes iti doresc!

[Email]
kinderu
Member
[Avatar]

IP:

L-am gasit la un pret bomba.din cauza asta l-am luat,acum am montat ce-a de-a doua instalatie UV(prima am dus-o inapoi) si nu curge sper sa fie ok,o sa va anunt cand se arde becul,referitor la pret am depistat greseala, a plecat de la importator cu pret gresit ,la el in magazin erau incurcate preturile.....sper sa fi ok pana la urma........o intrebare am daca cineva are sau stie,tubul din stical din interior in care sta becul e fix sau trebui sa iasa afara tras cu mana?mie pe acolo imi curgea apa pe unde se infileteaza sportul becului.............?cei de acolo nu stiau,au fortat ei un tub si l-au scos afara de la un UV nou........

Poze Africani

Viata a inceput in apa!
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Tubul acela de sticla din cuart trebuie sa poata fi scos afara pentru a se curati lampa in interior...dar scoaterea si introducerea lui trebuie sa fie usor fortata....din pacate, la toate lampile care curg ala se scoate foarte usor, deci acolo-s problemele de izolatie.
Sa ai noroc de lampa noua!!!

[Email]
kinderu
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc mult......aia veche pe acolo curgea si curgea exact in filetul ala mare exact la firele becului...dar mi-au schimbat-o.........

Poze Africani

Viata a inceput in apa!
eugens
Junior member

IP:

Cum e domnul Kinderul..... merge noul UV ...?
[Yahoo!]
kinderu
Member
[Avatar]

IP:

Da.............merge "cristalin"........tu un filtru extern.......?

Poze Africani

Viata a inceput in apa!
eugens
Junior member

IP:

ca de aer am nevoie de el...
[Yahoo!]
luci_sandor
Member
[Avatar]

IP:

off-topic:eu cred ca pestii tai au nevoie mai mare de el

http://s571.photobucket.com/albums/ss156/luci_sandor/Green%20terror/
[Yahoo!]
kinderu
Member
[Avatar]

IP:

Are rost sa pun UV pe priza programabila?Adika e si cam mic(9 W) si e pe un filtru cu debit mare Cristal Profi 1500?Sa il las non-stop sa merga?Are ceva daca becul UV se stinge si se aprinde?Se arde mai usor asa?

Multumesc....

Poze Africani

Viata a inceput in apa!

Forum Index » Cichlidae
Go to: