[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
probleme  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
M.Marius
Junior member

IP:

Salut, am un acvariu de 100l in care tin 10 neoni, 10 tetra si 2 SAE de aproximativ 6 luni.
filtru EX 700, 2 neoane de 18 W, incalzitor de 200 W, acvariu este plantat ( in total 9 plante nimic neobisnuit ca pentru un incepator).
Schimb de apa fac de 2 ori pe saptamana cate 15l, (apa este tinuta la aerat 3 respectiv 4 zile)
No2 = 0; Ph = 6,8 (asa este de cand am dat drumul la bazin)
Acum prima problema:
Azi am observat un neon ca sta singur la suprafata apei, este mult mai mic fata de fratii lui (parca nu ar fi crescut deoc) si are codita parca taiata oblic in partea de jos a cozii aproape nu e de loc si in partea de sus este un pic mai mare ( nu este valurita este exact ca acest semn " / ", privindul mai atent am observat ca si aripioara dorsala este un pic tocita la varf.
A 2-a problema au urcat linga el 2 tetra care stau mai mult cu gura afara nu am observat nimic la acesti 2 pesti (probleme cu aripioare sau burti umflate etc..)
Ceilallti pesti isi vad iin continuare de activitatea lor nu am observat un comportament ciudat la ei.
Multumesc pentru ajutor.
[Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Deci, aparent acvariul tau este fara probleme. Ar fi fost bine sa ne spui si valoarea NO3...de obicei asta da probleme...creste peste 50, streseaza pestii care devin sensibili la bacterii comune care produc fin rot si tail rot...ceea ce se pare ca are neonul tau. Se poate insa sa fie si un exemplar minus varianta, care apar la toate animalele si fiind mai slabut el din lotul respectiv, l-a atacat bacteriile.
Daca ai pune ceva poza ar fi si mai edificator.
Oricum, un bazin setat de 6 luni e un bazin ciclat in care nu mai sunt probleme cauzate de acvariul neciclat.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
M.Marius
Junior member

IP:

Despre neon inteleg situatia dar nu pricep de ce cei 2 tetra stau la suprafata cu gura afara.
De dupa-amiaza la vreo 1h de cand le-am aprins lumina au urcat la suprafata, au coborat la masa dupa care au revenit la suprafata si tot cu gura afara sunt.
Maine o sa cumpar un test de NO3 si va zic valoarea dupa amiaza tot atunci si poze.
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Zic si io nu dau cu paru
O fi vreun pic de lipsa de oxigen? Returul fultrului iti face niscaiva valuri la suprafata?
Dar de fapt, daca ar lipsi o2-ul, ar trebui ca toti pestii sa vrea aer, nu?

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
M.Marius
Junior member

IP:

am renuntat la lene (Liverpool - Real) si m-am apucat de poze macar sa fie pesti bine. Pozele le-am facut din seara asta dar de test nu am nicio sansa pana maine.
[img=http://img67.imageshack.us/img67/3026/dsc0005.th.jpg]
[img=http://img67.imageshack.us/img67/1285/dsc0011.th.jpg]
[img=http://img67.imageshack.us/img67/5293/dsc0006.th.jpg]
[Yahoo!]
M.Marius
Junior member

IP:

Raport de dimineata
toti pestisori se joaca nu mai este nici unul la suprafata apei.
Oricum astept sfaturi pentru vindecarea neonului.

Si eu tot la lipsa de oxigen m-am gandit dar parea ciudat ca doar 2 pesti ( care se mai incapatinau sa fie si aceeasi) sa stea la suprafata.
[Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Izolare, tratament antibacterian...sera baktopur conform instructiunilor. Dar ma tem ca e cooperativa munca in zadar daca zici ca e subdezvoltat comparativ cu "fratii" lui. Sau, dupa cum se vad in poza (nu prea reusita) par a fi muscaturi.Greu de spus...starea lui generala cum e? Mananca, e vioi?

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
M.Marius
Junior member

IP:

Aseara era apatic statea la suprafata apei, la masa a coborat printre ceilaltli dupa care a urcat inapoi. Dupa ce am stins lumina i-am urmarit in continuare comportamentul dupa 1h a coborat, ( acolo i-am facut si poza), dimineata era tot pe jos impreuna cu ceilalti din card. O sa vad dupa amiaza cum mai evolueaza
[Yahoo!]
M.Marius
Junior member

IP:

am masurat No3 cu un test de la sera doar pentru nitrat si a iesit 0 (apa galbena)
[Yahoo!]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: