[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
PH Controller - de care Brand?  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
papsy
Junior member

IP:

Ma bate un gand sa imi iau un PH controller fiabil pentru care as aloca un buget mediu spre mare si ma gandeam sa il folosesc la o butelie de dozator de bere (din ce am tot citit pe forum , dc butelia e ok si verificata nu conteaza proveninta ei) din simplu motiv ca e mult mai practica avand un volum mai mare care presupune drumuri mai rare pe la statiia de Co2 :-) .
M-ar interesa un set eventual care sa se "pupe" si cu butelia mai sus amintita sau piesele necesare unei instalatii complete CO2(reactor,numarator de bule...) de la diferiti producatori la fel de profi ca si controller-ul. Ca eu asa stiu de la PC hardware,facand o analogie valabila in mai toate domeniile.. ca unii producatorii s-au specializat pe anumite componente,desi ei in fond produc si sisteme complete.
Mentionez ca in prezent am un acvariu rio 180 plantat si cu o populatie medie de pestisori care se scalda intr-o apa dura de putz constantean cu un PH de 7 KH de 16 si . .As putea sa fac schimburi si de la apa din retea dar din cate imi aduc eu aminte e cam la fel de dura.Si mai mentionez ca in instalatia respectiva CO2 are destinatia finala un viitor acvariu de cel putin 500 l(in functie de ce va rezulta din crancenele negocieri cu consoarta )

Ignore negative , Be positive!
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

un ph-controler am si eu , nou nout, ca pret e ok, dar se pare ca nu-i convin campurile electromagnetice.
Unui alt constantean de la tine ii merge ok,,, acuma nu stiu ce sa zic... daca stii ca nu ai asa ceva la tine ma refer campuri electromagnetice, iar eu nu pot combate problema lor, ti-l pot oferi pe al meu, bineinteles cu un pret mai mic, dar cu limita de bun simt. aparatul are 3 zile vechime :-)
papsy
Junior member

IP:

mda.. e o treaba cu campurile astea pai din ce cunosc eu sunt generate de cladirile care adapostesc transformatoarele electrica ,care sunt de multe ori printre blocuri sau uneori chiar la parterul blocurilor Sau de liniile de inalta tensiune. Nu ma precep eu prea mult referitor la controller-ele astea de PH ,de aici s-a nascut si topicul , dar nu vad ce legatura ar avea campurile electromagnetice cu ele..Oricum da-mi niste detalii,brand,garantie(dc are , unde are ) si eventual de unde l'ai cumparat(pe privat dc se considera reclama )

Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

daca vrei sa vorbim in privat, sa-ti dau scanari dupa factura da-mi add pe yahoo ung.radu dar cred ca e bine sa le facem si public, pe mine unu , nu ma deranjeaza. pai si eu crede-ma ca am strans din X sa iau ph-controlerul, si acuma am numai fire, prin casa :-)
revin dupa ora 21:30 daca ai sa mai fii, sau pe yahoo.
papsy
Junior member

IP:

nu se gaseste nici un "batran" impatimit de hi-tech sa dea un raspuns ?

onur99
Junior member

IP:

Apa din CONSTANTA este foarte dura dupa cum zici si tu la PH 7-7,5 si kh 17 vei avea nevoie de un osmozor mai intii sa ai in acvariu un KH 4-5 care este cel mai indicat. La ultimul test facut la apa de la retea avea PH7.6 GH23 si KH 14.
[Email] [Yahoo!]
papsy
Junior member

IP:

da,stiu..e luat deja in calcul . merci mult de sfat

calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Bineinteles ca ti-am putea indica un Ph controller Dupla http://www.shopsolution.nl/shop/home.asp?shopid=seameuk&prodid=phalpha la 325 euro.
Bineinteles ca ti-am putea indica un Ph controller Dennerle http://www.shopmania.ro/magazin~online-acvaristica~produs-dennerle-ph-controller-evolution~p-5365664.html la circa 300 euro.
Ti-am putea indica si un pH controller Aqua Medic la 170 euro http://www.aquaristic.net/aqua-medic-ph-controller-2001-c.html?lang=1 sau la sau la 288 euro http://www.zooplus.ro/produse/21-acvaristica/385-echipamente/55-electronice/300-ph-control---set.html .

Bineinteles ca vei primi sfaturi sa recurgi la ebay unde sunt echipamente ieftine: de pilda, un pH controller si un reductor Milwaukee nu depasesc 177 dolari. Dar ar fi pacat sa dai atata pe unu, avand in vedere ca pe spatele lor scrie Made in Romania Plus ca, fiind din State ai avea probleme cu curentul si filetele.
Tot Milwaukee gasesti la doar 121 $ numai controllerul: http://cgi.ebay.com/pH-Monitor-Controller-Reef-Planted-Tank-Milwaukee_W0QQitemZ290269677571QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item290269677571&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1205%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318%7C301%3A0%7C293%3A1%7C294%3A50

Dar eu unul nu-ti voi indica nici unul din aceste controllere, ci pe acesta:

http://acvariu-shop.ro/ph-control/pH-CO2ntrol/ph-co2ntrol.html

Motive:
il iei de la o companie din Ro care-ti ofera garantie
are meniu in limba romana
se seteaza foarte usor
este o scula destul de precisa / laudata / folosita care nu creaza probleme.
De aici incolo tu decizi.

Eu unul m-am exprimat in calitate de "batran", ca varsta si nu ca experienta intr-ale acvariilor plantate / pH controllere. ...chit ca am doua

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

dupa cum a zis @minnardy sunt mai mult ca sigur ca e ok sa cumperi de la art-elektronic, doar cu o singura conditie, sa fii sigur ca nu ai campuri electromagnetice, eu tocmai am cumparat si uite ca ajung la disperare...
papsy
Junior member

IP:

hmm.. mda. Cu Milwaukee m-am convins.. Ei fac scule f bune-si aici ma refer la bormasini/flexuri/freze electrice pentru lemn(si aici o fac cam pe cea mai tare caree si cea mai puternica la ora actuala) si asta se vede in pret. Calitatea costa.Pe cand despre PH controller chiar pe forumul asta am citit ceva si nu era de bine..ca sa nu mai zis ca au niste preturi destul de mici si de aici ridica primele semne de intrebare.
Iar cat despre PH controllerul facut in Ro am inteles ca sunt piese nemtesti care se gasesc si in componenta PH controller-elor de consacrate.Pana aici totul bine dar nu cumva e acelasi caruia tot incearca sa ii dea de cap Ketamina?
Hmm.. sincer decat sa am probleme..mai ales ca la astea chiar nu ma pricep.. as prefera sa imi iau ceva ce este mai scumputz si consacrat pentru fiabilitate in timp,avand in vedere ca la performante practic fac acelasi lucru,insa timpul face diferenta.

Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

si ce te face sa crezi, ca o scula mai scumpa nu va scapa de bruiaje ?
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

eu astept acuma sa vad ce zice si @val, are acelasi controler si nu are nici-un fel de problema cu el. a ramas sa faca cateva experimente..
daca la el nu se intampla nimic asemanator, desi avem aceleasi echipamente, tin sa cred, ca ori sonda mea care mi-a trimis-o nu e buna, ori am fantome prin casa si nu ma lasa sa folosesc ph-controlerul.
La mine ramane ori sa cer, la schimb sonda, sau in cel mai rau caz, le returnez inapoi pachetul
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Despre pH controller facut in Romania ma refeream tocmai la acel Milwaukee...am achizitionat unul exact din Chicago, din magazin si cand m-am uitat pe spatele lui, scria made in Romania...am inteles ca le fac cei de la Hanna Romania http://www.hannainst.com/romania/index.cfm
Acel controller de la AR Elektronic, desi zice ca e facut in Germania, s-ar putea sa fie facut tot la noi, cu piese nemtesti...

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
papsy
Junior member

IP:

am urmarit postul tau cu problemele de interferenta si im ipare sincer rau.
stiu exact ce simti crede-ma.asa am patit eu cand mi-am construit de unu singur primul PC si credeam ca am un virus cand de fapt era o incompatibilitate..si la mine chinuiala a durat ceva saptamani pana m-am decis sa apelez la un service autorizat. si tocmai de aia nutresc speranta ca poate cumparand ceva mai scump ma pot feri de problemele de care te-ai lovit tu.Deci asta e o concluzie pe care am tras-o din proprie experienta.
Cat despre fabricat in Ro .. la noi se fabrica Nike,Lotto,Armani,Versace..cam despre astea stiu eu 100% ca se fabrica/sau se fabricau in Romania.Fratele meu mi-a adus cadou un superb blozon Nike din State si ghiciti unde era fabricat...In Rep Moldova .Dar la un PH controller,cat si la majoritatea electronicelor "fabricat" de cele mai multe ori insemna asamblarea unor subansamble.Care mare minune daca nu sunt facute "la kil" in China. Studiati un pic : http://www.made-in-china.com/ .
Aici am gasit eu prima mea priza programabila electronic..care a crapt intr-o zi si care..dupa 2 saptamani de cautat un acumulator tip AG(d'alea micute) care nu exista nici makar pe net da' pai in magazinele din RO.
Si aflati dragi mei ca acceasi priza se gaseste sub diferite branduri nemtesti si sub diferite preturi. Si merge beton pana crapa acumulatorul de origini neconoscute.Asta e.. Suntem o societate "de consum" smilie

papsy
Junior member

IP:

Scz ca am devenit un pic off-topic dar sunt un pic revoltat de toata tarasenia asta pe care o haleste romanul pentru ca alege totusi dupa un criteriu care pana nu de mult era unul sanatos

Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

si revenind... cred ca dennerle ph-controler deluxe, ar fi cel mai bun, nu am auzit pe nimeni sa aibe plangeri asupra lui. Eu puteam sa mai astept sa-l cumpar, dar m-am gandit ca acea sonda trebuie inlocuita 1 data la un an, si costa 100 euro... parca arde la buzunare
papsy
Junior member

IP:

Merci mult de recomandari @minnardy si @ketamina
si da.. intradevar cam piperat,n'ar fi o problema 100e/an..dar pe langa sonda mai schimbi de 2 ori pe an T5-urile sau 1 data pe an MH-urile.. asa ca o sa ma mai gandesc daca va fi Dennerle.. o sa mai caut sa vad care sonda ar fi mai ieftina

Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

exact de-ar fi doar sonda sa o schimbi .... dar cum nu e.... si acvaristica nu e ieftina....
dar in fine, cand ajung pe la 40-50 ani am sa am toata aparatura necesara asta in cazul in care nu ma apuc de marine
andreic
Membru de baza

IP:

papsy wrote:si da.. intradevar cam piperat,n'ar fi o problema 100e/an..dar pe langa sonda mai schimbi de 2 ori pe an T5-urile sau 1 data pe an MH-urile.. asa ca o sa ma mai gandesc daca va fi Dennerle.. o sa mai caut sa vad care sonda ar fi mai ieftina

Eu folosesc un controller Dennerle De Luxe si pot sa iti spun ca, este excelent si nu se prea compara decat cu cel Dupla. Daca esti dispus sa investesti acest controller este solutia ideala. In ceea ce priveste sonda, intr-adevar, cea originala se inlocuieste, dar cine te pune sa nu iei una din sticla, reancarcabila. Costa cam cu 20 euro mai mult decat una normala de firma, iar solutia de reancarcare KCl 3 molar este cativa lei. Deci, sunt solutii de diminuare a costurilor. Inca ceva, poti lua Dennerle Evolution(mai ieftin), acesta nu are posibilitatea de reglare automata a aditiei de CO2 in functie de KH dar este mai ieftin cu circa 50 euro.
Referitor la inlocuirea tuburilor T5 de 2 ori pe an, asta este o exagerare. O data este suficient, desi, producatorii sustin ca aceste tuburi rezista si mai mult. In ceea ce priveste MH, daca vei folosi becuri de calitate, vei observa(poti verifica pe siteul producatorilor) ca rata de depreciere este cam de 20% dupa 8000 ore de functionare, ceea ce tradus in timp, la 10 ore/zi inseamna cam 2 ani. Crede-ma ca, dupa 2 ani, chiar vreau eu sa schimb becul.
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

andreic, dar daca pui alta sonda, presupun ca aparatul detecteaza corpul strain.Va fi o alarma data de aparat? sau totul decurge normal

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: