[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Dozator pt fertilizant lichid - Step inside pls.Help needed  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
papsy
Junior member

IP:

Buna sa va fie inima dragi impatimiti :-) .Intrucat voi lipsi cam 5 luni din tara si acvariul meu(rio 180 plantat si polulat mediu ) va ramane in grija mamei mele m-am gandit la o fertilizare automata.Eu folosesc ferropol si ferropol 24 si magandeam sa il cumpar pe cel de la Eheim(e pe vre-o 2 site-uri on line autoctone de profil ).Daca cunoasteti si alte brand-uri pe care le-ati folosit sau care stiti ca au traditie in domeniul acesta si care se pot gasi la distribuitorii din Ro.De asemenea apreciez orice sfat mai mult sau mai putin avizat si mai ales experientele vostre personale cu asemenea automatizari.
Precizez ca e de preferat o solutie care sa nu necesite decat eventual o realimentare cu baterii/fertilizanti pe o perioada de ~5 luni.Mama nu le are cu DIY

Ignore negative , Be positive!
papsy
Junior member

IP:

ma gandeam eu ca nu o sa fie inghesuiala , marea majoritate dintre noi fertilizand dupa masuratori si regulat...deci fara dozator automat, dar chiar nimeni nu are nici o sugestie,nimic?

Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

eu folosesc asa ceva
imi dozeaza 0.5 mll la fiecare rotire.
in cazul in care compartimentul de depunere este plin varf, dozeaza un pic mai mult 0.7 in rest totul e ok
papsy
Junior member

IP:

merci de feedback Am si eu cateva intrebari acum ca te-am "prins" :

1. la ce interval de timp schimbi bateriile/umpli rezervorul?
2.banuiesc ca il folosesti pentru fertilizarea ciclica de 24 de ore..(?).Dc da are ceva dc scapa mai mult decat trebuie?Stiu ca teoretic fertilizantul pt 24 de ore se descompune deci teoretic nu ar trebui sa fie nici o problema.

Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

papsy wrote:merci de feedback Am si eu cateva intrebari acum ca te-am "prins" :

1. la ce interval de timp schimbi bateriile/umpli rezervorul?
2.banuiesc ca il folosesti pentru fertilizarea ciclica de 24 de ore..(?).daca da are ceva daca scapa mai mult decat trebuie?Stiu ca teoretic fertilizantul pentru 24 de ore se descompune deci teoretic nu ar trebui sa fie nici o problema.

bateriile alcaline, care de obicei se descarca ma tin 1,5 luni. cele normale cred ca 3 luni
la incarcarea recipientului, depinde cum dozezi, eu dozezl sa zic 4 mll, pe zi , recipientul are 40 sau 50 mll
daca il umpli pana in varf, primele dozari vor fi mai mari , pe urma revine la normal 0.5 mll per tura.
nu are nimic daca scapi 0.1 mll in plus

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: