|
Va multumesc de primire. Pe masura ce am parcurs informatiile postate aici, am inceput sa constientizez gafele facute de mine pana in prezent. Acum sunt eu stresat la maxim ca nu au conditii carasii mei, si mi-e frica sa nu devina "ingerasi" (cred ca ar fi doliu in familie).
Am masurat actualul acvariu si...stupoare: bazinul meu are putin peste 15 litri, nu 37 cum il lauda vanzatorul! Asa ca am decis sa iau atitudine in regim de urgenta. Cum finate pentru un acvariu gata facut cam greu in perioada asta, m-am hotarat sa trec saptamana viitoare la confectionarea unui acvariu. Fac apel la ieseni si ii rog sa-mi zica de unde as putea achizitiona sticla necesara. Mentionez ca nu sunt hotarat la anumite dimensiuni, habar nu am sa fac un acvariu dar invat. Avand in vedere lipsa de experienta, nu m-as arunca la niste dimensiuni foarte mari, as face unul de aproximativ 70-80 litri, sa mi se formeze mana. Stiu, veti spune ca nu-i suficient pentru 4 carasi, dar oricum vor avea la dispozitie 5-6 volume de apa mai mult, fata de camaruta din prezent. Eu il privesc ca si etapa inermediara, ulterior urmand sa-mi indeplinesc visul: acvariu cu 7-8 carasi, deci un bazin de 350-400 litri.
Partea buna e ca o sa pastrez actualul acvariu ca si carantina sau maternitate, iar in cel pe care abia il confectionez probabil o sa gazduiesc niste pesti vivipari de talie mica (guppy in speta, mult mai indicati pentru mine ca si incepator).
Astazi am luat tubul de adeziv si am vrut sa iau si geam, dar nu am gasit decat cu grosime de 6 mm. Daca nu gasesc geam mai gros, cam in ce dimensiuni m-as putea incadra cu grosimea asta a sticlei?
Deasemeni, mai am o rugaminte: poate sa-mi dea cineva o poza cu intaritoarele, sa-mi fac o idee si sa vad si eu cum arata?
Va multumesc anticipat!
|