[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salutari din Iasi!  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
hoaska
Unripe member

IP:

Ma numesc Nelu Filip, si sunt la inceput in ale acvaristicii. Am in prezent 3 carasi argintii si unul auriu, care sunt gazduiti din ce am citit eu pe aici destul de inconfortabil - aproximativ 40 litri de apa. Pestii nu ii am de mult timp si i-am luat in 2 transe, de gura copiilor si a nevestei.
M-am atasat mult de ei, asa ca intentionez sa le asigur cele necesare. In viitorul cel mai apropiat sper sa le gasesc un acvariu pe masura cu toate dotarile cuvenite.
Cam atat pentru inceput, pe viitor poate o sa va mai deranjez cu cate o intrebare. Va las acum, ca am treaba pentru urmatoarele saptamani - sa parcurg tonele de informatii care sunt aici pe forum.
Mult succes va doresc!
alexthe1
Member
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit. Nici eu nu sunt foarte priceput dar am inteles ca ai nevoie de 50 de litrii / caras.

Nice one doc'!
[WWW] [Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

bine ai venit.
Multumesc la fel.
Poti sa pui si poze cu pestiucii tai
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

salut nelu, bine ai venit
frumoasa initiativa de a le creea conditii .... spor la treaba si la citit

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
hoaska
Unripe member

IP:

Va multumesc de primire. Pe masura ce am parcurs informatiile postate aici, am inceput sa constientizez gafele facute de mine pana in prezent. Acum sunt eu stresat la maxim ca nu au conditii carasii mei, si mi-e frica sa nu devina "ingerasi" (cred ca ar fi doliu in familie).
Am masurat actualul acvariu si...stupoare: bazinul meu are putin peste 15 litri, nu 37 cum il lauda vanzatorul! Asa ca am decis sa iau atitudine in regim de urgenta. Cum finate pentru un acvariu gata facut cam greu in perioada asta, m-am hotarat sa trec saptamana viitoare la confectionarea unui acvariu. Fac apel la ieseni si ii rog sa-mi zica de unde as putea achizitiona sticla necesara. Mentionez ca nu sunt hotarat la anumite dimensiuni, habar nu am sa fac un acvariu dar invat. Avand in vedere lipsa de experienta, nu m-as arunca la niste dimensiuni foarte mari, as face unul de aproximativ 70-80 litri, sa mi se formeze mana. Stiu, veti spune ca nu-i suficient pentru 4 carasi, dar oricum vor avea la dispozitie 5-6 volume de apa mai mult, fata de camaruta din prezent. Eu il privesc ca si etapa inermediara, ulterior urmand sa-mi indeplinesc visul: acvariu cu 7-8 carasi, deci un bazin de 350-400 litri.
Partea buna e ca o sa pastrez actualul acvariu ca si carantina sau maternitate, iar in cel pe care abia il confectionez probabil o sa gazduiesc niste pesti vivipari de talie mica (guppy in speta, mult mai indicati pentru mine ca si incepator).
Astazi am luat tubul de adeziv si am vrut sa iau si geam, dar nu am gasit decat cu grosime de 6 mm. Daca nu gasesc geam mai gros, cam in ce dimensiuni m-as putea incadra cu grosimea asta a sticlei?
Deasemeni, mai am o rugaminte: poate sa-mi dea cineva o poza cu intaritoarele, sa-mi fac o idee si sa vad si eu cum arata?
Va multumesc anticipat!
alexthe1
Member
[Avatar]

IP:

Daca erai mai atent gaseai pe forum cam tot ce poti afla despre intaritoare:
Aici
Iti dau un pm cu mai multe informatii despre cum sa-ti faci un acvariu. Multa bafta.

Nice one doc'!
[WWW] [Yahoo!]
Luka
Junior member
[Avatar]

IP:

so strans si moldoveni oleaca!!! parinti mei sunt din Suceva ..m-am nascut eu in Constanta...dar sanjili....

Bine ai venit!
[WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Despre noi
Go to: