[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
sunt incepator, "acvariu" cu UN peste  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Betta.X, un powerhead incape fara probleme, nu ca o spun io, dar hai sa facem un sondaj sa vedem

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Betta.X
Member
[Avatar]

IP:

alber wrote:Betta.X, un powerhead incape fara probleme, nu ca o spun io, dar hai sa facem un sondaj sa vedem

aici iti dau dreptate,nu te contrazic .Numai sa gaseasca un powerhead pe masura,daca e prea mare face masina de spalat in loc de acvariu si in plus la betta nu prea ii place curentul de apa
[Email]
Quino
Junior member

IP:

dati-mi si mie niste link-uri la ce propuneti voi la filtre bolborositoare si restul chestiilor.
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Deviem un pic, dar cred ca-i este folositor lui Quino. Totul se poate bricola. Din doua bucatele de furtun bagate una intr-alta, am facut o reductie la powerheadul de la acvariul maternitate de moare lumea. si nu tuseste nimeni, te asigur io. Nici pestii, nici filtrul

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

imaginea cu "UN PESTE SI UN BOL" pe care o vedem prin filmesi alte aleauit-o...nu exista....pe linga acvariu si pesti vei avea nevoie de 2 obiecre ESENTIALE conectate la o priza:
incalzitor-si cind au zis ca in apa rece traieste mai mult s-au referit la 1-2 grade sub cea medie(28)
filtru cit de mic in buretele caruia se va dezvolta o colonie de bacterii care vor descompune dejectiile pestelui, altfel apa (si asa putina) v-a devenii toxica pt el!!!

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
Betta.X
Member
[Avatar]

IP:

filtru intern poti folosi Aquael FAN mikro,are debit reglabil si ii de la 3l-50l .@alber,daca chiar e bun,poate ne poti arata si noua odata modelul ,@quino,filtrul bolborositor este un burete care se conecteaza la tubul pompei de aer,costa in jur de 3-4 lei gasesti la 90% din petshopuri.E dupa alegerea ta si dupa bugetul tau.Filtrul aquael este in jur de 40lei iar pompa de aer+burete nu trece de 20 lei [cea mai ieftina pompa ii de la resun 11-12lei am una de cand aveam betta-ul si inca functioneaza.Inca ceva ce iti mai trebuie la pompa e furtunul...sa zicem 2m.Te costa in jur de 2 lei]
[Email]
spulberica
Member
[Avatar]

IP:

Salut,

eu pentru un nano de 12 litri mi-am luat filtrul asta. Foarte mic, compact, relativ usor de curatat. Filtrul eu l-am luat din Hornbach cu aprox 70 de lei. Vezi daca il comercializeaza vre-un magazin online.
Incalzitor de 25 de watti gasesti de la Tetra sau de la altii, pret aprox 50 de lei.

Spor la treaba!

Galerie
vampirex
Member
[Avatar]

IP:

nu stiu daca o sa iti fie de folos dar si eu spre un acvariu mic cu UN betta ma indrept ...

citeste AICI cu ce o sa dotez eu acvariul

Si eu zic ca pompa nu e necesara, dar putina filtrare si caldurica o sa aprecieze betta .... gandeste-te asa ... betta poate sa supravietuiasca fara oxigen in apa, dar daca apa e murdara, plina de excremente si alte cele nu cred ca e prea fericit, la fel si cu temperatura, supravietuieste la 25 de grade dar se simte mult mai bine la 28 (nu uita ca el vine dintr-o zona mai calduroasa a lumii) asa ca trebuie sa hotarasti ... vrei un betta care sa supravietuiasca sau unul care sa fie fericit si sa iti incante privirea cu culorile sale ?
daca e sa faci o analogie cu oamenii, si ei supravietuiesc in mediu poluat, plin de praf, fum dar nu se simt bine, la fel si cu caldura, supravietuim iarna la temperaturi mici dar parca tot mai mult ne place vara ... cu burta la soare
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Singuru' parametru la care Betta e mai rezistent decit alti pesti e oxigenu' dizolvat in apa.
Orice acvariu are nevoie de filtru, fie burete cu aer, fie Powerhead. Chiar si Betta ere nevoie de spatiu, macar 10 litri. Nu promovam pe forum mitologiile de gen "peste in bol".

E obligatoriu un filtru si un incalzitor.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Quino
Junior member

IP:

aha. gata, am inteles, se pare ca mi-am facut o idee foarte gresita, si anume aceea din desenele animate unde in fiecare casa era un bol cu un pestisor auriu , in cazul acesta, mai stam putin, ne documentam, si o sa revin cu intrebari, o sa imi cumpar un acvariu+dotarile aferente (am inteles ca un 50L e ok pt un incepator ca mine), am sa fac ciclarea, iar pentru inceput cativa pesti dupa care voi adauga si plante nu ? sau merg odata treburile astea ? (pesti + platnte, sau se cicleaza cu plante ?)
[Yahoo!]
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

asa mai vii de acasa 50 l dotari= pestiuci fericiti!plantele sa l-e pui de la inceput, si apoi pestii.

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Quino wrote:se pare ca mi-am facut o idee foarte gresita, si anume aceea din desenele animate unde in fiecare casa era un bol cu un pestisor auriu

Exact asta ti s-a intimplat .

pulitzer
Junior member
[Avatar]

IP:

clauss wrote:imaginea cu "UN PESTE SI UN BOL" pe care o vedem prin filmesi alte aleauit-o...nu exista....pe linga acvariu si pesti vei avea nevoie de 2 obiecre ESENTIALE conectate la o priza:
incalzitor-si cind au zis ca in apa rece traieste mai mult s-au referit la 1-2 grade sub cea medie(28)
filtru cit de mic in buretele caruia se va dezvolta o colonie de bacterii care vor descompune dejectiile pestelui, altfel apa (si asa putina) v-a devenii toxica pentru el!!!

uite ca exista un peste intr-un bol.... de 2-3 ani , si data viitoare ii fac o poza...
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Exista un peste chinuit intr-un bol,si probabil destui altii ca el.Tu ai fi fericit daca ai fi nevoit sa stai cativa ani intr-o camera de 2x2 metri patrati ? Te-ai simti ca la inchisoare nu? A supravietui e una, a trai fericit cu totul alta.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

ma intreb ce ti-ar spune acel peste din bol daca ar putea vorbi...

[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

clauss wrote:ma intreb ce ti-ar spune acel peste din bol daca ar putea vorbi...

Cam asa ceva: )(!&^@!$#@ #@!$%$^&^@ )(@)!((@&!^@ !$@!#@$!# @!^@()()!(&@!@^!$@ #!@%!$&@*!()*@

In traducere: smilie smilie :x :redcard: :18: :ycard: :18: :18: :redcard: :grr: :grr: :hammer: :hammer: :321: :321: :321: :slap: :slap:

alexthe1
Member
[Avatar]

IP:

Si lista poate continua...

Nice one doc'!
[WWW] [Yahoo!]
pulitzer
Junior member
[Avatar]

IP:

au.... pai e un peste, are 20l de apa, are o planta, are pietris, caldurica si mancare.. cred ca are mai mult decat multi pesti de pe acest forum, din acvarii"nano"... poate a gresesc, atunci e mea culpa si accept "pedeapsa" scuze de off. sper sa am timp sa deschid si eu jurnalul acvariului meu... "succesuri"
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Bol de 20l ? Wow....asa se mai accepta boluri,sa tot fie Insa depinde si ce specie de peste este...Nu ne arati o poza cu el ? Un juranal e o idee buna si,bineinteles,bine ai venit pe forum!

Until you find someone worth dying for, you never really live.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: