[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salutare tuturor  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
Vali_N
Junior member
[Avatar]

IP:

Numele meu este Vali, am 34, sunt de langa Pitesti si in sfarsit am un acvariu. De fapt, l-am luat pentru fetita mea de ziua ei (sau pentru mine?)
Acvariul este un Aquapro de 63 l net, 60x30x35 din Horn. cu urmatoarele: - incalzitor 50 W
- filtru intern Eheim Aquaball 2208
- lumina standard 1x 15 W
- substrat JBL Aquabasis
- nisip 2-4mm
Plante: Vallisneria spiralis si doua feluri de plantute tip marar din care una cred ca este Mayaca fluviatilis.
Pesti: 2 Corydoras paleatus si 1 Ancistrus dolichopterus (cred) pentru accelerarea ciclarii. Mai este si un Tetraodon fluviatilis dupa bon sau nigroviridis sper eu, pe care l-am luat pentru ca nu m-am putut abtine.
Acvariul are doua saptamani si jumatate de ciclare si deocamdata vietuitoarele si apa arata binisor.image Tot ceea ce am invatat pana acum se datoreaza acestui forum, si nu vreau sa perii pe nimeni. Pentru ca am invatat cate ceva, mi-am dat seama ca de fapt stiu prea putin.
Arata cam saracut in poza, dar in timp sper sa reusesc sa fac ceva frumos. Momentan nu bag co2, asa ca vor fi plante mai putin pretentioase.
La pesti inca nu m-am hotarat. As dori 6 barbus tetrazona si 6 paracheirodon innesi, desi stiu ca nu sunt aceeasi familie.
Inca odata bine v-am gasit si apa limpede.
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

salut vali, bine ai venit printre noi, mult succes cu bazinul

apa cristal sa ai

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Bine ai venit!

Acum trebuie sa te gindesti foarte bine ce pesti vrei, pentru ca neoni cu tetra nu merg. In plus, vei avea prea multi pesti pt 63l apa.

Uite, citeste articolul acesta:

http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=220
alef0
Member
[Avatar]

IP:

Dolly wrote:...pentru ca neoni cu tetra nu merg.

Eee, draci, nu merg. Cum sa nu mearga cu diverse specii de "tetra".
E adevarat ca nu merg cu sumatrani (Puntius tetrazona) dar, tetra..., in cazul de fata, se refera la altceva. :-)
[WWW]
Vali_N
Junior member
[Avatar]

IP:

Intr-adevar, Dolly, ar iesi mare aglomeratie cu 6 tetrazone si 6 neoni plus ce mai am. Asa ca probabil voi opta pentru tetrazone, care imi plac foarte mult, iar neonii ii las pe alta data sau pe alt acvariu.
Dilema e ca dupa tot ce am citit se pare ca tetrazonenele se impaca cel mai bine cu alte tetrazone. Ar fi foarte interesanta combinatia de Barbus tetrazona cu Barbus tetrazona green, dar nu stiu daca cela doua specii pot forma un banc, iar cu cate 6 din fiecare cred ca iar am probleme de suprapopulare
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit.
Nu stiu exact cum este treaba cu formarea bancurilor, dar cred ca pot spune urmatoarele fara sa ma insel. Un banc se formeaza atunci cand pesticii sunt intr-un spatiu mare, un spatiu care sa le creeze impresia ca pot fi atacati prin surprindere. De asemenea, bancul nu trebuie sa fie "spart" de vreun alt pestic cu chef de plimbare prin zona. La mine in acvariu, (126 brut) ii vad in banc doar atunci cand le dau de mancare. Si atunci formeaza banc toti pestii din acvariu, fara deosebire de "rasa" Iar neonii nu mi-au stat in banc nici la inceput, cand nu aveam decat Corydorasii. Asa ca treaba cu grupul e discutabila. Asta nu inseamna ca putem sari peste capitolul care ne spune sa punem un anumit numar de pesti dintr-o specie, pentru a nu fi stresati si a se simti in siguranta. In rest, ce sa-ti spun, hotararea iti apartine, in functie de ce iti place mai mult, desigur, asa cum ai spus, tinand cont de suprapopulare.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Despre noi
Go to: