[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Informatii Neoane  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Piranha87
Junior member

IP:

Salut!

Am aflat ca ceea ce vreau eu nu exista: un neon cu lumina rosie puternica sau albastra, violeta etc. Cand spun ca nu exista ma refer la neoanele speciale pentru acvariu. Eu nu am nevoie de neoane pentru plante, deoarece nu am decat vreo trei plante artificiale. Deci imi trebuie un neon mai mult de "frumusete", care sa imi faca si o lumina frumoasa in camera.
Am inteles ca in afara de efectul benefic pe care il au pentru plante sau pesti, neoanele de acvariu nu sunt cu nimic diferite fata de cele normale, deci imi pot pune in acvariu si un neon obisnuit.
Stiti cumva unde pot gasi un neon de aprox. 43-44 de cm? Eu am cautat la brico si nu am gasit decat de 60... cred ca e cam dificil sa gasesc dimensiunea de care am nevoie. Acvariul meu e de 63 de litri si aseara am masurat neonul, care are nici mai mult, nici mai putin de 43,5 cm...

Multumesc!
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Aici gasesti informatii despre lungimea tuburilor de neon. Te lamuresti cum sta treaba, si in functie de asta iti alegi tubul. Dar tare sunt curios ce tii tu intr-un acvariu de 63 de l. Sper ca nu ciclide sau .....pirania

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
mihai_alex
Member
[Avatar]

IP:

Din cate am citit in posturile lui la Coltul Incepatorului se pare ca omul are piranha in 63 de litri.Sa ma corecteze daca gresesc,dar nu a dat nici un fel de dimensiuni ale acvariului acolo.Ai primit si aici raspuns in legatura cu neoanele si de unde sa cumperi.Cat de mari sunt acei pirahna pe care ii ai?Mai bine gandestete si si incearca se la faci un acvariu mai mare.Este recomandat sa fie cel putin 6 exemplare intr-un acvariu si sa ai destule ascunzatori pentru ei.Numai bine.
Piranha87
Junior member

IP:

Salut!
Stiu ce raspunsuri am primit, dar daca te uiti atent la ce am scris nu prea ma ajuta, pentru ca eu vreau sa imi iau un neon normal, cu lumina puternic colorata, nu unul de acvaristica.
Cat de spre pestii mei, in momentul in care i-am cumparat nu am stiu cat spatiu ii este necesar unui piranha. Am 4 intr-un acvariu de 63 de litri. Acum sunt mici, deci nu au probleme din cauza spatiului, pe viitor insa va trebui sa gasesc o solutie si cel mai probabil voi vinde 3 dintre ei.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Piranha87 wrote:Salut!
Stiu ce raspunsuri am primit, dar daca te uiti atent la ce am scris nu prea ma ajuta, pentru ca eu vreau sa imi iau un neon normal, cu lumina puternic colorata, nu unul de acvaristica.
Cat de spre pestii mei, in momentul in care i-am cumparat nu am stiu cat spatiu ii este necesar unui piranha. Am 4 intr-un acvariu de 63 de litri. Acum sunt mici, deci nu au probleme din cauza spatiului, pe viitor insa va trebui sa gasesc o solutie si cel mai probabil voi vinde 3 dintre ei.

Vezi ca si acestia sunt pesti de cird. Ori ii dai pe toti acum cit sunt inca mici, ori iti pregatesti un bazin de 350-400l. Dar esti sigur ca sunt Piranha si nu Pacu? Detinerea sau comertul cu Piranha sunt interzise.
Piranha87
Junior member

IP:

Nu stiam ca in Romania sunt interzisi... daca sunt interzisi de ce naiba se gasesc in petshop?!?! Pt. ca traim in Romania nu? )
Da, sunt sigur ca sunt piranha, nu stiu daca o sa am unde sa tin un bazin atat de mare, dar am vazut pe net oameni care au un singur exemplar.
Cam la ce pret ajunge un bazin de 300 de litri daca il faci singur?
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Piranha87 wrote:Nu stiam ca in Romania sunt interzisi... daca sunt interzisi de ce naiba se gasesc in petshop?!?! pentru. ca traim in Romania nu? )
Da, sunt sigur ca sunt piranha, nu stiu daca o sa am unde sa tin un bazin atat de mare, dar am vazut pe net oameni care au un singur exemplar.
Cam la ce pret ajunge un bazin de 300 de litri daca il faci singur?

Nu stiu daca sunt interzisi si in Romania, dar in alte tari, cu siguranta. Aici insa se Vinde Pacu ca fiind Pirahnia.
Piranha87
Junior member

IP:

da... am mai auzit asta si am fost foarte atent cand i-am achizitionat de la magazin.
gabriel77
Junior member

IP:

Salut,

Stie cineva unde gasesc un bec mic (4-8 W), pentru plante, cu tot ce-I trebuie ca sa se aprinda, cu care sa completez instalatia unui acvariu? Problema este ca, la o lungime a acvariului de 80 cm, instalatia are becuri de 60 cm. Urmatoarea lungime de bec e prea mare, peste 80cm cu soclu cu tot. Deci, capetele acvariului raman slab luminate. Plantele de la capatul acvariului se inclina urat spre centru (cresc in aceasta directie). Lungimea becului cu instalatie cred ca ar trebui sa fie sub 25 cm, sa poata fi montat transversal. Are cineva vreo idee?
spulberica
Member
[Avatar]

IP:

Idee

Excelent!
gabriel77
Junior member

IP:

Spulberica,

Mulumesc pentru sfat, cred ca am sa incerc solutia, sau poate doar becul (am vazut si separat) montat altfel, ca sa incapa la capatul instalatiei existente.

G.
Piranha87
Junior member

IP:

smilie nu mai inteleg nimic... Am fost aseara la petshopul de la razoare si tipul de-acolo mi-a spus ca power glo este mai rosiatic decat aqua glo (si mi-a si aratat un acvariu in care zicea ca e un power glo si altul cu aqua glo), iar dupa aceea m-am dus la tricodava unde mi-au spus ca nu e asa si ca power glo are o lumina puternica si nici pe departe cu tente de rosu... :x

Voi ce ziceti?!?!
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Io zic sa te uiti pe ambalaj. E un desen cu spectru' . Intr-adevar PowerGlo mi se pare cu mult albastru.
Cert e ca la lumina unui AguaGlo se vede foarte intens culoarea rosie, apoi albastra.
La PowerGlo se vede frumos culoarea albastra.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Piranha87
Junior member

IP:

Multumesc pentru raspuns! Cred ca v-am inebunit cu neoanele mele...
sfc
Junior member

IP:

N-as vrea sa incep alt topic,si am sa intreb aici ceva legat tot de tuburi.
Am un acvariu 80x35x40 ,cca 120l acvariul e plantat .Am doua tipuri de plante bacopa (cred dar nu stiu de care) si Hygrophila Polysperma.Mai am un tip de plante de suprafata .Ultimele doua s-au inmultit grozav!In 2 luni au crescut aproape de 3 ori.
Asta cu un neon simplu de 18 w.Am tot citit pe site,de ma dor ochii,si nu prea am inteles ce ar fi mai bun.Osram si philips...ioc .Concluzia a fost ca
am luat un aqua-glo de 75cm lungime,diferenta de lumina este enorma.
Ma gandesc ce plante as mai putea pune pe langa cele 2 plantate (cu substrat), sa dea putina culoare(si la propriu si la figurat).Regret ca nu am aparatul la mine sa fac niste poze, dar o sa revin sa va arat cum a evoluat acvariul meu.
Si inca ceva.Stiu ca e putina lumina.Capacul e home made(facut din sticla , de mine), si as putea pune un bec economic in partea din fata , sa-r merita?

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: