[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Vesicularia dubyana sau Java Moss  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
catalos
Senior member
[Avatar]

IP:

Am primit prin bunatatea unui acvarist un pumn de moss, de care sunt super mandru si super bucuros, dar ce folos toate aceste trairi daca eu nu stiu sa am grija de el - si mai ales nu ma pricep deloc cum l-as putea prinde de o buturuga.
Daca o fac cu guta pescareasca, oricat ar fi de subtire, daca va fi sa se prinda mossul, si se va intinde, ulterior imi va fi greu sa tai guta; daca o fac cu vre-o ata, teoretic ea va putrezi (dar cine stie cat va dura asta) pana se va prinde mossul de buturuga.

Apoi mai am tot un fel de manunchi de "ceva verde", fir subtire, care nu stiu ce planta e, si pe care la fel nu stiu cum "sa-l tratez".

Teoretic aceleasi nelamuriri le am si fata de celalalt manuchi de muschi (cladophlora) ce il am deja separat, pus deoparte intr-un vas, nu stiu ce tratament sa-i administrez, nu stiu cum l-as putea fixa de o piatra din acvariu, deoarece nu este sub forma de "bila" asa cum il vand astia la obor la piata, ci este pur si simplu liber, precum matasea broastei.

Va rog ajutati-ma cu sfaturi, si idei, si va raman vesnic datorat.

(foarte important daca imi puteti spune pe viitor la o curatenie generala in bazin cum sa ma port cu toti acesti muschi)

va foarte multumesc
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Il prinzi pur si simplu cu guta. Fara sa strangi foarte tare, vei folosi cea mai subtire guata pe care o ai. La mine asa a ramas, nu mi-am facut nici un fel de probleme daca va ramane guta. Nu mi-am mai batut capul cu ea. Pui firicele de Moss astfel in cat sa acoperi o suprafata cat mai mare, apoi infasori firul de guta. Eu asa am facut, si cu o buturuga, si cu o juma de nuca de cocos.
In privinta Cladophorei, nu stiu ce sa-ti spun. Din ce stiam, parca se divide pur si simplu prin rupere, desfacere, tragere, sau cum vrei sa-i spui. Dupa care modeland-o intre palme, ii dai forma rotunda. Si eu am fost mirat de simplitatea procedeului. Daca nu este foarte mare, o faci bila direct, fara s-o mai "multiplici"

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Gio
Junior member

IP:

Poti sa prinzi moss-ul cu o bucata de banda care se foloseste in constructii ( ghips carton ) la imbinari , de aia alba , o pui peste , o prinzi si o lasi acolo , in timp moss-ul o sa acopere fasia alba.
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Gio wrote:Poti sa prinzi moss-ul cu o bucata de banda care se foloseste in constructii ( ghips carton ) la imbinari , de aia alba , o pui peste , o prinzi si o lasi acolo , in timp moss-ul o sa acopere fasia alba.

Ar fi ok, cu o singura conditie, sa nu fie din fibra de sticla, sau alte materiale cu fibra dura. Am mai citit aici pe forum, postul unui coleg care se pare ca avut probleme cu pesticii din cauza unei astfel de benzi.

[Email] [Yahoo!]
Gio
Junior member

IP:

Este din plastic , si nu dauneaza pestilor , cred ca e cea mai buna metoda , daca stiti si altceva sunt dispus sa invat si lucruri noi
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

gio wrote:banda care se foloseste in constructii ( ghips carton ) la imbinari , de aia alba

Crede-ma, banda aia este din fibra de sticla, nu din plastic. Asta doar daca nu o fi vreun material nou de care sa nu stiu (am vandut materiale de constructii). Daca vrei sa folosesti ceva gen plasa, poti foarte bine sa te orientezi spre materialul din care sunt facuti sacii de cartofi. Aceea sigur este din plastic. Dar mai greu daca, nu imposibil, de folosit la buturuga. Materialele de genul acela merg foaste bine la pietre plate, chiar si la nuca de cocos, dar la buturuga m-as mira, datorita formelor neregulate.

[Email] [Yahoo!]
spulberica
Member
[Avatar]

IP:

Banda aia chiar este din fibra de sticla .
Eu am folosit pentru pietre, pentru ca-s foarte lustruite si cam rotunde, ciorapi de dama din plasa cu ochiuri mici si am legat cu fir de pescuit sub piatra.
Pe jumatatea de nuca de cocos am folosit fir de pescuit negru subtire tras in doua linii.
Daca e vorba de buturuga poti lega cu fir de pescuit. Poti lasa partea nevizibila a buturugii neimbracata in moss astfel incat sa-ti fie usor sa tai firul cand nu mai ai nevoie de el.

Poate-ti va fi de ajutor articolul asta, are si poze

Succes

Va rog frumos postati la sectiunea dedicata subiectului respectiv! In cazul acesta - Plante de acvariu. Nu are nici o legatura cu Coltul incepatorului.
Edit by Dolly
catalos
Senior member
[Avatar]

IP:

rog un admin sa inchida acest post

multumesc
[Yahoo!]

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: