[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cateva intrebari  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Dani
Junior member

IP:

Momentat strang bani pentru un acvariu de 180 litri, si as vrea sa pun cateva intrebari:

1) Ca filtru extern pentru acvariu de 180 litri (plantat) care este mai bun dintre: JBL CristalProfi E900 si Eheim Professionel 2224?

2) As dori sa fac o combinatie de discusi si neoni.. dar am vazut ca temperatura la discusi este de 28-31 grade si la neoni este de 20-26 grade. In unele acvarii am vazut combinatia aceasta si nu inteleg cum de nu mor pestii. Este temperatura foarte diferita.. cum pot face sa pot sta ambele specii?

3) Nu prea am inteles partea cu ciclarea.. Trebuie facuta cu plantele in acvariu sau fara plante? Stiu decat ca trebuie sa pun buretele din filtrul vechi sa se aseze bacteriile si ca trebuie sa astept 4-8 saptamani.

4) Am un aspirator Eheim din Hornbach si face treaba buna dar cum pot face sa nu traga substratul? Ma refer la pamantul sau ce o fi ala de sub pietris.. Ca il trage si ii da drumul peste pietris dupaia cum fac sa il pun la loc?
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

1. Eheim. Mai bun se pare, si mai silentios
2. Nu stiu sa-ti spun cum ii tin altii, dar parerea mea strict personala este ca in acest caz una din specii sufera. Traiesc, dar in suferinta smilie
3. Cu plante ar fi cel mai indicat. Ajuta la ciclare, se "asaza" si ele in acvariu in timpul asta. Bacteriile din filtrul vechi nu cred ca este cazul sa le transferi, decat daca esti foarte grabit cu ciclarea. Eu daca mi-as face acvar nou, de la 0, nu mi-as face probleme d'astea.
4. Simplu. Nu il mai folosecti. Vei tine un numar optim de pesti, astfel incat sa nu fie necesara aspirarea substratului. Eu care am un pic cam multi pesti, atunci cand fac schimbul de apa, dau usor cu degetul prin pitris si ce se ridica scot cu furtunul

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Dani wrote:As dori sa fac o combinatie de discusi si neoni.. dar am vazut ca temperatura la discusi este de 28-31 grade si la neoni este de 20-26 grade. In unele acvarii am vazut combinatia aceasta si nu inteleg cum de nu mor pestii. Este temperatura foarte diferita.. cum pot face sa pot sta ambele specii?

Nu mor, da' nici nu traiesc bine.

Intrebarile pe care le pui imi spun ca esti inceaptor. Nu-ti recomand sa-ti iei discusi pina nu te pui la punct cu teoria si pina nu ai ceva experienta .

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: