[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
problema cu guppi  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
rasnoveanu
Junior member

IP:

acvariu 37 litri, plante valisneria criptocorine, elodea, incalzitor 100 W filtrare cu burete bolborositor, schimb de apa 20% o data la 3-5 zile

acvariul era populat cu 9 guppi si 2 cory, nu au fost adugati toti odata, ci pe rand, acum au ramas 4 guppi si 2 cory.

mi-au murit in decurs de cateva zile 5 guppi, masculii(3) au coada dezintegrata, distrus complet, iar femelele(2) au corpul ca si mancat la jumatate ca si cum ar avea o infectie in stomac si asta le-ar afecta corpul,

acum mai am 3 femele si un mascul, masculul nu are nimc dar femelele sunt pe duca, 2 parca nu par a avea nimic dar se vede ca nu o sa o mai duca mult, iar una este dezindegrata si o sa moara

acum sa va spun ce greseala am facut: am scos intr-o noapte pompa de aer( acum o saptamana), pana atunci imi murise o femela mancata la jumatate, mi-am dat seama ca acvariu sa deciclat asa ca de atunci schimb zilnic cam 4-5 litri de apa si am adaugat si bacterii de la jbl (filterstrat), eu nu cred ca a apucat sa se decicleze intratat incat sa imbolnavesca iar daca nitratii cresteau mult in decurs de o zi ma gandesc ca ar fi murit toti odata si nu ar fi inceput sa se inbolnavesca

pesti nu am avut cum sa-i pun intr-un acvariu de carantina sau ceva, cum i-am cumparat asa i-am pus

ar mai fi ceva: in ziua cand i-am adus mi-a murit un guppi asa din senin chiar daca le-am facut acomodarea, iar pesti care au murit primii au fost cu totii din aceeasi sursa iar cei care sunt acum pe duca si unul care a murit azi erau din alta sursa

acum intreb: despre ce boala poate fi vorba sau care ar fi motivul pt care au murit? ce as putea face sa nu mai patesc asa ceva? sau ce tratament as putea sa le fac in viitor pestilor daca voi mai pati asa?

ms anticipat

imposibil sa te simti rau si sa ai ganduri bune
[Email] [Yahoo!]
rasnoveanu
Junior member

IP:

acvariul era sigur ciclat inainte sa opresc fara sa vreu pompa de aer, adica sper ca buretele bolborositor sa fi sustinut o apa curata, apa era si este limpede, nu miroase, dar nu asta e problema pt ca decand am aprit pompa cum am mai si spus am schimbat cam 5 litri de apa zilnic

buretele il spal cam odata la 2 sapt in apa din acvariu asa putin, buretele inainte de a fi pus in acvariul asta mic a stat cam 3 sapt-1 luna in acvariul din semnatura care e ciclat asa ca avea sbacterii cu siguranta

poza nu pot sa pun dar am gasit singur raspunsul dintr-un link gasit la sectiune boli unde erau poze cu pesti bolnavi si unde am vazut ca ar fi avut un fel de fungi sau o infectie bacteriana

intrebarea ramane cum pot sa tratez o astfel de boala in viitor sau cum pot sa previn o astfel de boala?

[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Indreznesc sa intreb si eu acum, ca vad ca tot sunt luat peste picior de unii care or avea acvarii cit casa si intretinute impecabil, sau de catre altii cu acvarii cu plante superbe, de toate soiurile stiute sau nestiute si cu carasi inauntru,sau de catre altii care s-au trezit acvaristi peste noapte, cu toate ca am si eu ceva ani de acvaristica si mi-au trecut destule specii prin mina, cit despre mentori, jos palaria , nu cumva erau cam multi pesti pentru 37l?

Sanitarii or sta ei mai mult pe fundul acvariului, dar asta nu inseamna ca nu-i pui la socoteala. Aglomeratia provoca stresul si implicit moartea pestilor.

Postul meu, daca ti se pare deplasat, te rog sa il ignori. Nu-i cu suparare. Decit sa aud si de la tine "auzi Haruko!" - citat bluemoon mai ceva ca la piata, e mai bine asa.

Dupa cum nu mi-as dori ca cele spuse mai inainte de catre mine sa fie preluate sub o alta forma de catre altcineva (a se citi alt presupus mare acvarist )
rasnoveanu
Junior member

IP:

bine acvariul initial a fost pentru reproducere dar am decis sa-l populez si am zis sa incerc cu guppi dar am depasit cu popularea

haruko imi pare rau ca modul meu de exprimare nu a fost prea placut si imi cer scuze daca te-am deranjat cu ceva, voi lua in considerare ce ai spus d.p.d.v. acvaristic

rebella mersi de raspunsuri

acvariul a fost azi dezafectat iar 2 guppi si 2 cory au fost donati

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: