Author |
Message |
andras
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/01/2009 08:44:15
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
andras
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1057089645475cb5a7c014d.jpg)
IP:
|
Ne se deschid nici la mine.
Daca totusi planta se dovedeste a fi polysperma, e o planta care creste destul de repede, merita sa-l procuri.
Pana ce o sa ai acvariul ciclat sa faci mai multe schimburi de apa partiale pe saptamana, cam 15%.
|
galeria mea |
|
 |
alin_str
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/01/2009 17:00:31
|
alin_str
Junior member
IP:
|
Am mai pus inca un link cu poza plantei, sper ca mearga acum.
http://img159.imageshack.us/img159/4701/10012009093uq6.jpg
Nu am fiert buturgile, pt ca am inteles ca deja sunt tratate( asa au spus cei de la pet shop). Tocmai prin prisma faptului ca nu trebuie sa le mai fierb le-am cumparat; asa, aveam destule buturi la tara din care puteam sa aleg...
Oricum, culoarea nu ma deranjeaza, chiar imi place, dar nu stiam ce e cu ea
Acvariul eu zic ca e deja ciclat, pt ca am pus apa in el cam acum o luna si acum cateva zile pestii . In timpul cat a fost doar apa, temperatura apei a fost mai mare si am adaugat in fiecare zi putina mancare pt pesti.
O sa ma duc maine sa cumpar din nou teste pt KH si GH, cat si NO2  , si sper sa fi adus si plante.
Inca o intrebare, merg si scalari cu pestii care ii am in momentul de fata? In tabelul de compatibilitate scria ca da, dar am putine dubii (stiu ca scalarii sunt mai "timizi")...
|
|
 |
alin_str
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/01/2009 17:32:55
|
alin_str
Junior member
IP:
|
Salutare din nou.
Deocamdata pestii mei o duc bine cat si plantuta (dar inca nu stiu ce e- deh, daca nu vreti sa-mi spuneti  )
Totusi, am impresi ca pestilor nu prea le place mancarea care le-am luat-o. Le-am cumparat Tetra Rubin fulgi, la inceput mancau , dar ieri am vazut ca nu mai erau asa pasionati de ea. Luau bucatele mici in gura, dar le scuipa. Bine, pana la urma nu stau nemancati, dar v-am spus, nu prea se o omoara cu ea.
Mai am niste granule d-al ieftine, am vazut ca din astea mai mananca cat de cat.
Ce alta mancare as puteau sa le iau?
|
|
 |
Lofty
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/01/2009 18:25:25
|
Lofty
De-al casei
IP:
|
Hikari Tropical Micro Pellets sau JBL Novo Grano Vert/Color Mini
|
Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l |
|
 |
alin_str
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/01/2009 18:12:39
|
alin_str
Junior member
IP:
|
Multam de raspuns pt hrana, dar planta???
Nu stie nimeni?
|
|
 |
alin_str
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/02/2009 19:22:21
|
alin_str
Junior member
IP:
|
Salutare din nou, dupa ceva vreme!
Intre timp, am mai pus ceva plante in acvariu, chiar au crescut foarte mult in 2 saptamani de cand le-am pus (cabomba si nucusul s-au dublat ca inaltime).
Din pacate, aseara am observat ca unii dintre neonii au puncte albe pe ei doi neoni rosii dintre ei fiind destul de plini , iar alti trei neoni clasici au cateva puncte pe ei. Deocamdata decat neonii par afectati, restul nu par a fi afectati (5 rasbora, 4 scalari si un betta).
De mancat mananca normal, nu stau ascunsi si nu se scarpina de substrat.
E gris sau e posibil sa fie altceva?
Am cautat pe forum despre gris se pare ca sunt mai multe tratamente, o sa incerc deocamdata cu marirea treptat a temperaturii pana la 30 grade.
Intre timp, astept si alte sfaturi si pareri.
|
|
 |
alber
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/02/2009 20:40:22
|
alber
Moderator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/f11bec1411101c743f64df596773d0b2.jpg)
IP:
|
Pentru identificare cu precizie a bolii vezi link-ul asta Daca intr-adevar este gris, ia JBL Punktol (asa cum zic oamenii pe site) sau echivalent de la alte firme. Punktol contine verde malachit (substanta bazata pe cupru, sau ceva de genul), ca si alte produse. Vei respecta intocmai dozarea, si vei avea grija la nevertebrate. Melcii si crevetii sunt afectati de substanta si nu-i rezista. De asemenea, diferite specii de "sanitari", Ancistrusii, Coridorasii ar putea fi afectati, dar nu stiu in ce masura. Ridici si temperatura, dar nu brusc, 1 grad pe zi.
M-am confruntat cu aceeasi problema, dar intr-o saptamana am scapat. In perioada cu temperatura ridicata ai grija ca aerarea sa fie buna si opresti aditia de co2, astfel incat, chiar si intr-o apa mai calda, pesticii sa aibe oxigenul necesar. S-ar putea ca unele plante sa regreseze, din cauza temperaturii ridicate, dar asta se rezolva dupa.
Bafta si pestici sanatosi
|
"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu |
|
 |
alin_str
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/02/2009 14:47:42
|
alin_str
Junior member
IP:
|
Da, am verificat link-ul tau si este gris, dar dupa cum am spus mai devreme, pestii nu se scarpina si au pofta de mancare, nu stau ascunsi..
Deocamdata nu am in acvariu nevertebrate si nici aditie de CO2.
Din pacate, astazi am gasi un neon rosu mort  . Ciudat e ca nu avea nici pic de gris pe el...era dintre cei fara gris.
De ieri dimineata am ridicat temperatura, de la 26 grade a ajuns azi pe la 28,5.
Suplimentar am indreptat orificiile de la evacuarea filtrului (tetra ex700) cam la 45 gr fata de suprafata apei (se formeaza un fel de jeturicare ies din apa, dar curentul de la suprafata nu mai e asa puternic ca inainte) si am introdus si un burete mic +pompa aer.
Deocamdata am zis sa incerc 2- 3zile cu temperatura marita si apoi daca nu merge sa bag si substante care contin verde de malachit (desi ma feresc, pt ca stiu ca e destul de toxic pt toate vietatile din acvariu).
O sa va mai tin la curent.
|
|
 |
alber
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/02/2009 15:17:45
|
alber
Moderator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/f11bec1411101c743f64df596773d0b2.jpg)
IP:
|
alin_str wrote:pestii nu se scarpina si au pofta de mancare, nu stau ascunsi
Ai mei aveau exact acelasi comportament, adica unul normal. Inotau normal, se hraneau, nu se "scarpinau". Atata doar ca aveau punculetele de gris pe ei. Bafta multa in continuare.
|
"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu |
|
 |
spulberica
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/02/2009 15:30:08
|
spulberica
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/899023318493bf92e019dc.jpg)
IP:
|
In functie de buget poti aplica tratamentul cu Punktol in acvariu carantina fara a afecta apa si vietuitoarele din bazinul mare.
Am zis in functie de buget pentru ca eu am facut un efort sa cumpar bazinul carantina (12l) si incalzitor pentru bazinul in care am separat pestele bolnav (unul singur a fost afectat de gris) si i-am aplicat tratamentul cu Punktol, sare neiodata si temperatura de 30 de grade. Eu am scapat in aprox 10 zile.
Multa bafta!
|
|
 |
|