Salut, iti pot spune cum am facut eu:
1 - Am gaurit nuca si am scos lichidul din ea si l-am
2 - Am taiat nuca pe din doua (mare) sau la un capat (nuca mai mica) cu bonfaierul de traforaj

(sau flex daca ti-e la indemana si te pricepi)
3 - Am fiert nuca timp de 30 de minute astfel incat pulpa fructului sa se inmoaie si am scos-o cu o lingura
4 - Am fiert coaja timp de 3-4 ore la foc mediu, timp in care am schimbat apa de cateva ori, se innegreste de la pigmentul lemnului
5 - Am raschetat fibrele cu un cutit (sau curatator de cartofi, dar m-a batut femeia) si apoi am slefuit marginile ascutite cu smirghel (glaspapir)
6 - Am mai fiert coaja timp de 2 ore si a iesit in continuare pigment din ea
7 - Am racit coaja si am sters-o bine-bine cu o laveta a.i. sa nu ramana nimic pe suprafata (laveta devine inutilizabila)
8 - Am creat loc de joaca pentru nastrusnici
9 - N-am avut succes, au preferat sa inoate impotriva curentului de apa generat de filtru :aaa:
Succes!